Nyheter Husvagn.se

Dessa husvagnstillbehör måste du ha när du köpt husvagn

Husvagn.se 2022-01-03

Har du precis köpt din första husvagn? Grattis! Du kommer att rulla många mil med ditt portabla hem. Det finns en hel del husvagnstillbehör som du måste ha när du har köpt husvagn.

Se alla våra husvagnstillebehör.

Husvagnsspeglar för säkrare körning

Det är inte bara att rulla när du har köpt din första husvagn – vi rekommenderar att du rullar säkert. Det gör du genom att köpa husvagnsspeglar som gör att du får en bättre översyn när du kör. När du monterar ett par extra backspeglar på bilen blir vidvinkeln och synen bakåt större. Du upptäcker även hinder snabbare och får en säkrare körning. Husvagnsspeglarna är lätta att montera på och av och det finns flera varianter för att passa din bil och storleken på husvagnen.

Se utvalda husvagnsspeglar och läs köpguiden

Köp husvagnsspeglar till husvagnen för säkrare körning.

Melaminservis till husvagnen för snyggare dukning

När du är ute och kör med husvagn är det bäst att lämna vanligt porslin hemma eftersom det lätt kan gå sönder om det går fort i svängarna. Det kanske bästa du kan fylla din nya husvagns köksskåp med är en riktigt hållbar melaminservis. Melamin är ett hårt, tåligt och giftfritt plastmaterial som både är reptåligt och tål att diskas i maskin på låg temperatur. Med en melaminservis dukar du middagsbordet lika fint som hemma.

Se utvalda melaminserviser och läs köpguiden

Kaffebryggare och vattenkokare till husvagn

Gillar du att vakna till doften av nybryggt kaffe eller att starta dagen med en kopp svart te? Då ska du också köpa en kaffebryggare eller vattenkokare till husvagnen. Välj en 12 volts kaffebryggare eller 12 volts vattenkokare som är anpassade till husvagnens batteri. De är oftast lite mindre än traditionella bryggare, men tar samtidigt mindre plats.

Se utvalda kaffebryggare till husvagn och läs köpguiden

Se utvalda vattenkokare till husvagn och läs köpguiden

Köp en kaffebryggare för 12 volt till husvagnen.

Gasolkök till husvagn

Saknar din nya husvagn en spis? Då ska du köpa ett gasolkök för inomhusbruk. Ett gasolkök för husvagn är ett portabelt och enklare kök med 1-3 brännare som drivs av gasol. De som är anpassade att ha inomhus har ofta en tändsäkring som betyder att gasen stängs av om lågan slocknar. Med gasolköket kan du laga semesterns alla varma måltider.

Se utvalda gasolkök till husvagn och läs köpguiden

Köp ett gasolkök till husvagn för att kunna laga varm mat.

Gaslarm till husvagn

Har du köpt utrustning som drivs med gasol? Då är det också bra att köpa ett gaslarm som är ett enkelt sätt att rädda liv. Får du i dig för mycket gas finns risken att du blir förgiftad och gasen är också antändlig. Ett gaslarm till husvagnreagerar snabbt och varnar när gas läcker ut. Den avger då ett högt ljud. Det finns gaslarm som går på batteri eller som kopplas in i vägguttaget.

Se utvalda gaslarm till husvagn och läs köpguiden

Köp ett gaslarm för en säkrare husvagnssemester.

Omnia ugn för ugnslagad mat

Det är inte alla husvagnar som är utrustade med ugn – och det är inte heller ett måste att sätta in en. Det går också bra att köpa en Omnia ugn, som är en portabel miniugn utan egen värmekälla. Omnia ugnen liknar en sockerkaksform med lock och är i aluminium. Du placerar ugnen direkt på gasolspisen, elplattan eller spritköket och lagar sedan maten precis som vanligt. Det är viktigt att du använder alla tre delar för att du ska få ugnseffekten. Eftersom ugnen håller hög värme kan du laga och baka allt du kan göra i en fast ugn. Med Omnia ugnen går det bra att laga ugnsbakad mat, baka färskt bröd till frukosten eller värma något.

Se Omnia ugnen, bra tillbehör och läs köpguiden

Handdammsugare till husvagn för renare semester

För att hålla damm, grus, smulor och annan smuts borta kan du köpa en handdammsugare till husvagnen. Den är lätt, smidig att använda och tar inte särskilt stor plats. Eftersom handdammsugaren är sladdfri är du inte heller beroende av någon elektricitet. Du kan använda den både i husvagnen, bilen och förtältet – eller låna ut till campinggrannen.

Se utvalda handdammsugare och läs köpguiden

Tv till husvagn för roligare resa

Ett husvagnstillbehör som vi ser att många gärna tar med sig i husvagnen är tv. Med en tv kan du se alla dina favoritserier och program oavsett var du befinner dig. När du väljer tv till husvagn är det bra att köpa en modell som är anpassad till din husvagns el – alltså en 12 volts tv. Det finns flera olika varianter att välja mellan beroende på vad du är ute efter. Köp till exempel en smart-tv om du vill kunna streama dina serier direkt i tv:n. Välj en med inbyggd DVD om du inte har tillgång till internet men ändå vill se på film. Även om många husbils- och husvagnstv-apparater är små så är många av hög kvalitet med Full HD, högklassig bild och bra ljudkvalitet.

Se utvalda 12 volts tv och läs köpguiden

Tv till husvagnen - detta ska du tänka på.

Campingmöbler till husvagn

Även om du har köpt din husvagn för att spendera semestern i så är det också trevligt att kunna utnyttja platsen runt din husvagn. Därför är campingmöbler ett bra husvagnstillbehör och ger dig möjlighet att kunna sola, umgås och äta utomhus årets soligaste dagar. Det finns campingmöbler för alla smaker i olika storlekar, färger och material. Det är bra att välja campingbord och campingstolar som väger lite, är lätta att fälla ihop och tar liten plats. Många campingstolar har en ram i aluminium, plastdetaljer och ett slitstarkt och väderokänsligt tyg som andas. Vissa har reglerbar rygg för att kunna ändra position. Campingbord finns som både matbord och avlastningsbord och olika höjder. Många campingbord har en ram av stål eller aluminium och en bordsskiva i plast eller annat vädertåligt material.

Se utvalda campingbord och läs köpguiden

Se utvalda campingstolar och läs köpguiden

Uppblåsbar soffa till husvagn

Vill du ha det lika bekvämt i husvagnen som hemma kan du köpa en uppblåsbar soffa. Det finns flera olika modeller av upplåsbara soffor att välja mellan. Vissa blåser du upp genom bara några drag i vinden och andra kräver en pump. Soffan kan du använda i husvagnen, förtältet eller utomhus och det är en mycket bekväm möbel till din campingsemester.

Se utvalda uppblåsbara soffor till husvagn och läs köpguiden

Förtält och markis till husvagn

Det finns många husvagnstillbehör som är väl använda till din husvagn och förtältet är ett som är väl uppskattat. Med ett förtält får du ett extra rum till din husvagn och du har möjlighet att kunna sitta utomhus oavsett väder – året om. Ett förtält till husvagn skyddar mot sol, regn och hårda vindar. Förtältet går att öppna och de flesta har fönster för mycket ljus. Inred det med ett snyggt  campingbord och bekväma campingstolar och bjud över grannarna på middag. Vintercampar du ska du välja ett vintertält som är särskilt anpassat för kallare väder och snö. Vill du ha något som är lite enklare kan du köpa en husvagnsmarkis som är ett sorts solskydd du fäster i förtältskenan. Det går även att köpa till väggar till husvagnsmarkisen.

Se utvalda förtält till husvagn och läs köpguiden

Se utvalda husvagnsmarkiser och läs köpguiden

Förtältsmatta till husvagn

För att göra husvagnens förtält ännu mer ombonat kan du köpa en förtältsmatta. Det är ett perfekt husvagnstillbehör för att höja mysfaktor på husvagnssemestern. En förtältsmatta gör det även mjukare att gå i förtältet, ger mer värme och det är lättare att hålla rent i husvagnen eftersom du inte går direkt på gräset. Det finns förtältsmattor i flera olika storlekar, material och färger.

Se utvalda förtältsmattor till husvagn och läs köpguiden

Köp en förtältsmatta till husvagn.

Gasolvärmare till förtält

Vill du kunna använda förtältet även kallare kvällar kan du köpa en gasolvärmare. Det är även ett perfekt husvagnstillbehör om du även vill förlänga säsongen. En gasolvärmare drivs av gasol, är flyttbar och är inte behov av elektricitet. Tänk på att ha bra ventilation, ställ aldrig något framför värmaren och lämna den aldrig utan tillsyn.

Se utvalda gasolvärmare till husvagn och läs köpguiden

Cykelställ till husvagn

Är du sugen på att ta med cyklarna på din husvagnssemester så är ett cykelställ ett bra husvagnstillbehör. Cykelställ till husvagn finns i två modeller – du kan antingen montera cykelhållaren framme på husvagnens dragstång eller på husvagnen bakvägg. Det finns cykelställ för 1-4 cyklar och även rejälare för e-cyklar.

Se utvalda cykelställ till husvagn och läs köpguiden

Cykelställ till husvagn - detta ska du tänka på.

Husvagnsöverdrag för att förlänga husvagnens livslängd

Vill du förlänga livslängden på din husvagn kan du köpa ett husvagnsöverdrag. Det skyddar från regn, snö, smuts och sol när du inte använder husvagnen. Dessutom andas det så att din husvagn inte drabbas av mögel. Du trär över det på husvagnen inför vinterförvaringen. Vill du komma åt husvagnen även om husvagnsöverdraget är på kan du välja ett som går att öppna.

Se utvalda husvagnsöverdrag till husvagn och läs köpguiden

Köp ett husvagnsöverdrag till husvagnen för att förlänga livslängden.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.