Stort luftförtält
Caravan luftförtält Esprit 420 PRO

Ett luftförtält till husvagn som är lätt att sätta upp.

Produktegenskaper

  • Stort luftförtält med fönster
  • Slitstarkt tyg
  • Lätt att montera

Produktöversikt

Caravan luftförtält Esprit 420 PRO är ett förtält för husvagnen som är lätt att sätta upp med luftpump. Det har tonade fönster som släpper in mycket ljus. Det finns gardiner och löstagbara gardinhållare. Vissa delar är avtagbara. Förtältet har myggnät för att hålla irriterande insekter borta. Tältduken är gjord i ett extra slitstarkt Pro 800HD polyester med vattenpelare på 4000 mm och UV-skydd. Det kommer med stormsäkringsremmar, linor, pinnar och pump.

Mått: 310 x 420 cm

Material: Pro 800HD polyester

Vikt: 29,7 kg


Mindre luftförtält
Outdoor Revolution Elan 280 luftförtält

Ett elegant luftförtält av mindre modell.

Produktegenskaper

  • Luftförtält för två personer
  • Panoramafönster med gardin
  • Vattenpelare på 4000 mm

Produktöversikt

Outdoor Revolution Elan 280 är ett mindre luftförtält som lämpar sig bäst för par som campar. Det är enkelt med en elegant design och utrustat med stormsäkringsband för att hålla tältet på plats även blåsigare dagar. Panoramafönstren är tonade med gardiner så att du kan hålla solen borta om så önskas. Det har en vattenpelare på 4000 mm.

Mått: 280 x 280 x 200-250 cm

Material: 600D Oxford polyester

Vikt: 16,9 kg


Prisvärt reseförtält
Reseförtält Briv Husvagn 390

Ett prisvärt reseförtält av universalmodell som är lätt att sätta upp.

Produktegenskaper

  • Universalt reseförtält
  • Lätt att få upp
  • Öppningsbara fönster

Produktöversikt

Briv 390 Navy Blue är ett prisvärt reseförtält som passar dig som är på resande fot och snabbt vill få upp och ner tältet. Det passar husvagnar som har en höjd på 235-250 cm. Fönstren går att öppna och spännas ut med pinnar eller rullas upp. Väggarna är i 150D polyester med en vattenpelare på 3000 mm. Det är även flamsäkert och UV-beständigt.

Mått: 250 x 390 x 235-250 cm

Material: 150D polyester

Vikt: 14,5 kg


Köpguide: Så väljer du rätt förtält till husvagn

Med ett förtält till husvagn får du ett extra rum till din husvagn. Det är både bra för förvaring av dina saker och är ett perfekt uterum som du tillsammans med en gasolvärmare kan nyttja året. Det både skyddar mot sol, regn och hårda vindar. Med ett förtält får du en trevligare husvagnssemester med familj och vänner. Du kan enkelt öppna och stänga det efter önskemål. När du köper ett förtält till husvagn ingår oftast tältduk, stativ, fästdetaljer och förvaringspåse. Köp till en snygg  förtältsmatta också för en ännu mer ombonad känsla. 

Olika sorters förtält till husvagnen

Fundera på vad som är viktigt för dig när du väljer förtält till husvagnen. Ska det vara lätt, enkelt att montera upp och ner, rymma mycket och ska du använda det på sommaren eller när det är kallare väder? Det finns förtält i olika storlekar och modeller, med eller utan fönster och olika monteringsvarianter som vanlig montering med stänger eller uppblåsbara lufttält. Det finns också tält som är anpassade till ett kallare klimat och enklare varianter för dem som bara ska stanna en kortare stund. Det flesta tälten är monterade på husvagnen, men det finns även de som är fristående och som har en slussanslutning till husvagnen.

Sommarförtält: Ett sommarförtält är anpassat efter sommarens temperaturer. De finns både traditionella modeller och de som är uppblåsbara.

Vintertält: Gillar du att vintercampa är ett vintertält ett perfekt val för dig. Ett vintertält klarar av tuffare vinterförhållanden som kallare väder och snö. Tältet består av ett kraftigare vattenbeständigt material som PVC-belagd polyesterväv, har en annan taklutning så att snön glider av och foliefönster som klarar av riktigt låga temperaturer.

Året runt-tält och stand by-tält: Kommer du att använda tältet året runt kan du också välja ett som är anpassat för det. Ett året runt-tält, universaltält eller också kallat stand by-tält är stabilare än ett vanligt förtält. Vissa året tunt-tält är fristående vilket betyder att du också kan låta det stå kvar även om du kör iväg med husvagnen. Många tält monteras bara upp en enda gång.

Luftförtält: Ett luftförtält för husvagn eller uppblåsbart förtält passar dig som är på resande fot eftersom det går fort att sätta upp. Det tar bara runt 10-15 minuter att få på plats. Istället för pinnar i stativet har du luftkanaler. Du trär in tältet i husvagnens kederlist och sedan pumpar du upp tältet. Det både väger mindre än ett vanligt tält och tar mindre plats vid förvaringen.

Reseförtält: Ett resetält är ett enklare tält som är lätt att montera upp och ner och passar dig som kanske bara stannar en natt. Det finns två varianter och ett av dem är ett lufttält. 

Så mäter du A-måttet på en husvagn.
Det finns flera olika förtält att välja mellan.

Förtält husvagn material och storlek

Det finns förtält i flera olika material och storlekar. En standardstorlek för förtält till husvagn är med ett djup på 2,5 meter. Men är familjen stor eller planerar du en längre campingtur kan det vara att föredra ett större tält som har ett djup på upp till 3,5 meter. När du har valt djup ska du också välja rätt A-mått för att det ska passa din husvagn. Har du inte koll på vad A-måttet är kan du mäta detta själv med ett snöre eller rullband. Det mäts från marken genom hela skenan och ner till marken igen. När det kommer till material kan du välja mellan polyester som både andas och är slitstarkt, plast som är tjockare och lätt att rengöra och akryl som är kraftigt och andas. De flesta förtält har ventilation för att förhindra kondens eller överhettning.

Så mäter du A-måttet på en husvagn.

Så sätter du upp ett förtält

Lägg ut alla delarna på marken där förtältet ska stå. Fäst förtältet på tältskenan på husvagnens långsida. Sätt i stängerna och spänn sedan fast tältet. Ett tips är att märka upp tältpinnarna för lättare montering nästa gång det ska upp. Tänk också på att A-måttet ändras om du lägger ett golv som underlag till förtältet. Därför är det också viktigt att köpa ett med rätt A-mått. Har du ett lufttält har du inga stativ utan dessa har ersatts med högtrycksslangar. Du pumpar enkelt upp det med en luftpump och det går snabbt och smidigt.

Förtält husvagn.
Det är lättare att sätta upp förtältet om du märker upp pinnarna.

Skötsel av förtält

Ta hand om ditt förtält för att förlänga livstiden på det. Tvätta det regelbundet med till exempel tältrengöring eller tvål och ljummet vatten. Borsta även av det från pollen med jämna mellanrum. Det är också bra att impregnera tältet för att skydda mot smuts och fukt, vilket är bra att göra en mulen dag.

Läs också: Välj rätt gasolvärmare till förtältet 

Läs också: Husvagnsmarkis – olika modeller och tillbehör

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil

Är du även intresserad av att fritältscampa? Se bästa tälten på Handlasmart.se


Redaktionen
Husbil.se