Nyheter Husvagn.se

Campingar på västkusten – Karta och tips

Husvagn.se 2024-02-08

Upptäck västkusten på husvagnssemester i sommar! Vi ger dig populära campingplatser längs den svenska västkusten. Dessutom kan du söka och få fram alla campingar längst västkusten på en karta. 

Campingar på västkusten.

Vill du spendera sommaren på en camping med nära till havet? Längs den svenska västkusten ligger närmare 100 campingar som ett pärlband och många är av hög kvalitet med många stjärnor. Dessutom lockar den vackra västkusten med många upplevelser och fina miljöer. 

Vi ger dig 10 campingplatser att boka in under din campingsemester och möjligheten att söka på campingarna på en karta. 

Sök camping på västkusten på karta 

I vår kartfunktion erbjuder vi möjligheten att söka och få upp alla campingar längs din resrutt. Fyll i Strömstad som avreseort och Halmstad som destination så får du upp alla campingar längs västkusten, precis som kartan visar nedan. Du kan även zooma in på kartan – då kommer alla campingar fram.

Se campingar på västkusten på karta

Camping västkusten - karta.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Daftö Resort är en femstjärnig camping och äventyrsresort intill Kosterhavet nära det mysiga kustsamhället Strömstad. Här finns nöjeslandet Daftöland med ett spännande pirattema, kittlande åkattraktionerna och ett stort poolområde med palmer och piratskepp. I aktivitetshuset kan barnen roa sig med biljard, bordtennis och X-box. Du kan bo i husbil, husvagn, tält eller att hyra stuga – i stugbyn finns nio olika stugtyper. Vill du bo ännu mer bekvämt kan du checka in på det nya Pirathotellet. Anläggningen är öppen året om. 

Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Ramsvik Stugby & Camping är en camping med fyra stjärnor och ett riktigt smultronställe belägen bland salta stänk och klippor i Hunnebostrand. I närheten ligger djurparken Nordens Ark och Smögen med den populära Smögenbryggan bara en mil bort. På campingen trivs hela familjen riktigt bra och du kan bada vid en barnvänlig och långgrund strand, spela volleyboll, leka på lekplatsen, gå på disco, hyra båt, följa med på fisketur, fiska krabbor direkt från bryggan eller vandra i natursköna miljöer i Ramsvikslandets naturreservat. Här finns det plats för husvagn, husbil och tält och du har 130 olika stugor att välja mellan av varierande storlek.

First Camp Solvik-Kungshamn

First Camp Solvik-Kungshamn.

First Camp Solvik-Kungshamn är en familjecamping utanför Kungshamn och här campar du kungligt med Bohuslän nedanför dina fötter. I närheten ligger ett familjevänligt havsbad så du kan njuta av salta bad en varm sommardag. Campingen har äventyrsgolf och det finns lekplats för barnen. Du kan dessutom följa med på sälsafari, krabbfiske och havsfisketur. Vill du varva campingliv med lite mer puls ligger Smögenbryggan bara en bit bort. Campingen har campingtomter, husbilsplatser, fina tältområden och möjlighet att hyra stuga.

Hafsten Resort & Camping, Uddevalla

Hafstens Resort, camping i Uddevalla.

Hafsten Resort & Camping är en femstjärnig camping belägen på en halvö i Uddevalla med en vacker utsikt över hav och öar. Det är ett riktigt paradis för dig som vill ha en aktiv semester då det finns fler än 60 aktiviteter att roa sig med. Här finns en omtalad höghöjdsbana, Skandinaviens längsta zipline, klättervägg, tennis, padel, trampbilar, en stor hoppkudde och bordtennis. Till campingen hör två privata stränder och vill du hellre bada i pool kan du göra det i ett stort poolområde med en 86 meter lång vattenrutschbana. Du kan bo i egen husvagn, husbil eller tält eller boka en stuga – det finns stugor med plats för upp till 12 personer. Det är nära till utbudet av aktiviteter i Uddevalla och till populära Havets Hus i Lysekil. Campingen håller öppet året om. 

Åsa Camping & Havsbad

Åsa Camping & Havsbad är en campingplats i centrala Åsa i Halland där klippor möter södra västkustens långgrunda sandstränder. Campingen har runt 200 campingtomter och ställplatser för husvagn, husbil och tält. Det finns både lekplats och ledarledda barnaktiviteter så campar du med barn kommer du också att bli nöjd. I närheten finns många utflyktsställen och aktiviteter och det är dessutom inte långt till storstadspulsen i Göteborg. Från campingen har du gångavstånd till både livsmedelsbutik, kiosk och restauranger.

Destination Apelviken, Varberg

Lyxiga Destination Apelviken är Hallands enda femstjärniga camping och den ligger belägen precis intill havet, två kilometer från Varbergs centrum. På campingen trivs hela familjen bra och du har nära till några av Sveriges finaste sandstränder, som är både långgrunda och ljusa. Stranden är dessutom perfekt för dig som vill lära dig att surfa. Campingen har ett stort poolområde med en 30 meter lång och 1,2 meter djup, uppvärmd pool och en barnpool till familjens yngsta medlemmar. Det finns ett fullt aktivitetsprogram med saker att göra för hela familjen, som krabbfiske, pool party, after beach och minigolf. Här bor du i husvagn, husbil, tält, på hotell, i lägenhet eller i stuga.

Skrea Camping & Stugby, Falkenberg

Den stora fyrstjärniga campingen  Skrea Camping & Stugby ligger tre kilometer från Falkenbergs centrum, med nära till både Halmstad och Varberg. Här bor du bara ett stenkast från den omåttligt populära sandstranden Skrea Strand – en strand som lockar med sol, salta dopp och mysiga promenader. Campingen har en minsta åldersgräns på 25 år så det är en lugn och barnanpassad anläggning. Här finns ett nybyggt litet poolområde att hänga vid och campingen erbjuder aktiviteter som pingis, golf, minigolf, aktivitetsscen och cykeluthyrning. Du kan bo i husvagn, husbil, tält, villavagn, stuga eller lägenhet.

First Camp Tylösand-Halmstad

First Camp Tylösand-Halmstad.

First Camp Tylösand-Halmstad är en campingplats med fyra stjärnor som ligger en kort promenad från en av Sveriges vackraste stränder Tylösand. Här kan du bada vid den fyra kilometer långa sandstranden, testa vindsurfing och du har nära till en golfbana i toppklass och Halmstads pulserande nöjesliv. På campingområdet finns det aktiviteter för vuxen som barn som lekplats, äventyrsgolf, fotbollsplan och en bistro. Du bor i moderna stugor eller i husbil, husvagn och tält. Campingen har öppet året om för den som vill campa även efter den klassiska campingsäsongen.

First Camp Mölle–Höganäs, Mölle

First Camp Mölle-Höganäs.

First Camp Mölle-Höganäs är en fyrstjärnig camping som passar för hela familjen och som lockar med storslagna naturupplevelser och utflykter. Campingen har ett stort poolområde med uppvärmd pool som passar både stora och små, lekplats, äventyrsgolf och kiosk. De erbjuder dessutom spännande aktiviteter som dykning, snorkling och klättring. Här bor du bekvämt i stuga, tält, husvagn eller husbil. 

Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort.

Den fyrstjärniga campingen  Falsterbo Camping Resort ligger på den sydsvenska rivieran, bara några hundra meter från en vit sandstrand. I närheten ligger även natur i världsklass i Ljungens naturreservat. Campingen erbjuder lekplats med stor studsmatta, minigolf, träningspass, kitesurfing, vandring, cykling och fågelskådning. Du kan bo i husvagn eller husbil på en de många campingtomterna eller hyra stuga. 

Läs också: Campingar på västkusten med pool

Läs också: Campingar på västkusten med stuga

Läs också: Campingar på västkusten för dig med barn

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.