Ska du hyra husvagn?

Här ser du enkelt vilka som hyr ut husvagnar i din närhet. Börja bara med att välja vilket län du söker i så får du en lista över alla uthyrare. Äger du en husvagn som du vill hyra ut - klicka här!

Hitta uthyrare i

MyCamper
Väghjälp dygnet runt
018-7512180
Säkra betalningar
 
"Hyr husvagn på mycamper.com - Mest prisvärt och störst utbud i Sverige"
Visa alla uthyrarna

Tänk på detta innan du hyr husvagn!

Idag blir det allt mer populärt att svemestra och då med husvagn, så står du i valet och kvalet att hyra en husvagn inför den kommande semestern? Det finns ett antal olika saker du bör tänka på innan du undertecknar hyresavtalet.

Uthyraren

Först och främst är det bra attkolla upp uthyraren. Verkar uthyrningsfirman eller privatpersonen seriös? Bilda dig en egen uppfattning och kontakta gärna uthyraren med frågor.

Försäkring

Oavsett om det är privatperson eller en uthyrningsfirma som hyr ut, bör du kolla upp att uthyraren är seriös. Ingår inte en försäkring för husvagnen, bör du kontakta ditt försäkringsbolag och se vad din egen försäkring täcker. Gör en rejäl kontroll av hyresvillkoren, läs det finstilta och ställ frågor om du känner dig osäker.

Besikta

Innan du skriver på något avtal bör du också göra en noggrann besiktning av husvagnen tillsammans med uthyraren. Kontrollera husvagnens status och fotografera husvagnen innan och efter uthyrning. När du sedan lämnar tillbaka husvagnen bör du besikta husvagnen igen och gör en sista koll att inget är glömt.

Checklista

  • Uthyraren
  • Försäkring
  • Avtal & Villkor
  • Besikta