Vippbar cykelhållare
Fiamma XLA Pro cykelhållare till husvagn

En bra cykelhållare för 2-3 cyklar som monteras fram på husvagnen.

Produktegenskaper

 • Passar 2-3 cyklar
 • Monteras fram på husvagnens drag
 • Vippbar

Produktöversikt

Fiamma XLA Pro är en cykelhållare för 2-3 cyklar som är perfekt om du vill ta med dig cykeln på campingturen. Maxvikten är på 50 kg. Cykelstället monteras fram på husvagnens drag. Eftersom den är vippbar kommer du åt gaslådan trots att hållaren sitter på. Du sätter fast den innersta cykeln med en ram och den yttersta med en cykelarm.

Kapacitet: 2-3 cyklar

Maxvikt: 50 kg

Vikt: 7,4 kg


Utdragbar cykelhållare
Dissel Cykelbärare Enduro BC260 Caravan

En skjutbar cykelhållare till husvagn som placeras på dragstången och som passar extra bra för elcyklar.

Produktegenskaper

 • Passar 2 elcyklar
 • Utdragbar och låsbar hållare
 • Placeras på dragstång

Produktöversikt

Dissel Cykelbärare Enduro BC260 Caravan är en cykelhållare som placeras fram på husvagnens dragstång. Den har ett utdragbart system som gör det enkelt för dig att nå husvagnens gasolutrymme utan att lasta av cyklarna. Den är lämplig för elcyklar, men fungerar för fler modeller eftersom skenorna är justerbara. Hållaren har ett lås som gör att cyklarna inte kan bli stulna.

Kapacitet: 2 cyklar

Maxvikt: 60 kg

Vikt: 10 kg


Monteras bak
Fiamma Simple Plus 200 cykelhållare till husvagn

Ett säkert cykelställ som monteras bak på husvagnen och passar för två cyklar.

Produktegenskaper

 • Passar 2 cyklar
 • Monteras bak på husvagnen
 • Väger lite

Produktöversikt

Fiamma Simple Plus 200 är en cykelhållare som gör det enkelt för dig att ta med cykeln på semestern. Den som monteras bak på husvagnen och har plats för två cyklar.

Kapacitet: 2 cyklar

Maxvikt: 36 kg

Vikt: 6,4 kg


Höj- och sänkbar
Thule lift V16 cykelhållare till husvagn

Ett mycket stabilt cykelställ som monteras bak på husvagnen och som kan höjas och sänkas med motor.

Produktegenskaper

 • Monteras bak på husvagnen
 • Kan höjas och sänkas med motor
 • Går att låsa

Produktöversikt

Thule lift V16 är en mycket stabil och solid cykelhållare som installeras på baksidan av husvagnen. Den är särskild lämplig för elcykel men eftersom hjulhållarna är justerbara går det att hänga på både vanliga cyklar och barncyklar. Du kan med hjälp av en motor som ansluts till 12 voltsuttaget sänka och höja hållaren så att lastningen blir enklare. Cyklarna går också att låsas fast.

Kapacitet: 2 cyklar

Maxvikt: 50 kg


Köpguide: Så väljer du rätt cykelställ

Ta med cykeln på din husvagnssemester för att kunna upptäcka mer. Det är en frihet att trampa iväg på okända stigar och hitta gömda badplatser och picknickställen eller om du vill ta dig in till stan. Men var ska då cyklarna förvaras? Det finns de som placerar cyklarna inne i husvagnen, men det tar både mycket plats och smutsar ner. Att köpa ett bra cykelställ håller dina cyklar säkert på plats utan skador och låter dig köra utan att oroa dig för att något ska ramla av.

Så använder du ett cykelställ

Det finns cykelställ och cykelhållare till husvagn som antingen placeras framför eller bakom husvagnen. Det har oftast plats för 2-3 cyklar som hängs på och sedan spänns fast ordentligt och fixeras med någon form av spännband. Vissa cykelställ har även lås för ännu säkrare transport och för att minska stöldrisken. De lite mer avancerade cykelställen till husvagnar går att tippa så att du kommer åt husvagnens gasollucka om den placeras framför husvagnen. Andra går att höja och sänka för att lättare hänga på cyklarna. För att reglera så att cykeln sitter bra oavsett storlek finns det justerbara skenor så att den sitter riktigt säkert. 

Cykelställ och cykelhållare till husvagn.

Material och storlek

Cykelställen är ofta gjorda i stadigt aluminium och sätts fast med rostfria skruvar. Det är viktigt att hålla koll på vikten så att du inte överstiger husvagnens lastvikt. En hållare har ofta en maxvikt som du måste följa och den brukar ligga på runt 50 kilo. Själva hållaren väger runt 6-10 kilo. 

Montering fram på husvagnen

När du monterar ett cykelställ på framsidan av husvagnen gör du det på husvagnens dragstång eller dragbalk. Det finns cykelställ som passar olika bra beroende på hur lång eller bred balken är. Det är en fördel att välja en som du kan tippa eller fälla så att du kan komma åt gasolluckan även när cyklarna är på. En av fördelarna är att husvagnen inte blir längre och du slipper att borra i väggen. Stället är också lätt att ta bort när du inte använder det.

Montering bak på husvagnen

När du monterar cykelstället bak på husvagnen ska du välja en stark och stabil hållare. De monteras antingen via fabriksmonterade fästen, montageskena eller skruvas direkt in i väggen. Skruvar du rätt in i väggen är det viktigt att skruva i reglarna. Har du en husvagn med rundare vägg ska du välja ett cykelställ som är anpassad för detta.

Andra alternativ på cykelställ

Du kan också köpa ett cykelställ som är avsedd för bilen och då finns det flera varianter att välja mellan. Den vanligaste är en takmonterad cykelhållare som du kan låta sitta kvar hela tiden. Dock kan det vara lite knepigt att få upp cyklarna om de är tunga och du har en hög bil. Ett annat alternativ är att placera cykelstället på bilens dragkrok. Tänk dock på att det är svårt att komma åt bagaget eller ska veva på stödhjulet. Att placera cykelstället på bilen gör att du slipper räkna in cyklarnas vikt i husvagnens lastvikt.

Är du hellre intresserad av cykelställ till husbil? Läs då: Välj rätt cykelställ till husbil


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se