Solskydd
Isabella Shadow solskydd

Ett solskydd som är enkelt att sätta ihop och finns i flera olika storlekar.

Produktegenskaper

 • Lätt att sätta upp
 • Flera storlekar
 • Kommer med CarbonX-stänger

Produktöversikt

Shadow solskydd från Isabella är ett allsidigt solskydd till din husvagn som skyddar mot sol eller regn. Det är dessutom väldigt lätt att sätta upp och går snabbt att packa ihop när du ska åka vidare. Det är 2 meter djupt och finns i fem olika bredder, från 2,4 meter till 5 meter. Solskyddet kommer med CarbonX-stänger, typhon stormsäkring och en stångpåse. Det finns även väggar att köpa till.


Solskydd
Bo-Camp Resesolskydd

Ett enkelt och lätt solskydd till husvagnen.

Produktegenskaper

 • Material: Polyester med vattentät PVC-beläggning
 • Lätt att sätta upp
 • Väger lite

Produktöversikt

Bo-Camps solsegel skyddar dig från regn och ger skugga från solen. Det är enkelt att montera solskyddet på husvagnens tältskena och det kan också sättas upp i tre öljetter. Du kan även montera solskyddet på tältstänger, som köps separat. Solskyddet är i polyester med vattentät PVC-beläggning. Det kommer i en transportväska med linor och pinnar.


Fönstermarkis
Isabella fönstermarkis med solfilter

En bred fönstermarkis med solfilter som passar många husvagnar.

Produktegenskaper

 • Zinoz stångkonstruktion
 • Lätt att montera
 • Passar många husvagnsfabrikat

Produktöversikt

Fönstermarkisen från Isabella håller solens strålar ute, samtidigt som du fortfarande kan se ut. Det finns två bredder att välja mellan, 190 centimeter och 215 centimeter. Stångkonstruktionen är i Zinox passar de flesta husvagnar. Markisen är dessutom lätt att montera.


Vägg till markis
Bo-Camp universal sidovägg till markis

En ljusgrå vägg med fönster som passar till de flesta markiser.

Produktegenskaper

 • Universal – passar till många markiser
 • PVC-material
 • Passar till markiser på 250 cm

Produktöversikt

Bo-Camp universala sidovägg till markis är i grå PVC-material med fönster. Den är 234 centimeter bred och passar till en markis på 250 centimeter. Väggen kan monteras både på höger och vänster sida. Den kommer i en praktisk förvaringsväska.


Köpguide: Så väljer du rätt husvagnsmarkis

Visst är det trevligt att åka på husvagnssemester när solen skiner. Men det kan samtidigt vara skönt att ha möjlighet att skärma av och få solskydd när du äter eller de timmar som solen är som starkast. En husvagnsmarkis skärmar av din husvagn mot sol men kan även skydda mot regn och vind. Det finns markiser för både husbilen, fönster och dörren. 

Så används en husvagnsmarkis

En husvagnsmarkis fungerar precis som en markis du har hemma till dina fönster eller altan. Markisen fästs vid husvagnens tak eller vägg och rullas sedan ut som ett tak. Det vanligaste är att du rullar ut den för hand. Om du vill ha det mer likt ett förtält kan du komplettera med väggar som enkelt sätts ihop med dragkedjor eller kardborreband. Vissa har även fönster så att både ljuset släpps in och du kan se ut. Att använda en husvagnsmarkis är en mycket flexibel lösning som går lätt att sätta upp. En annan enklare variant på markis är ett solskydd som ofta är mer prisvärd än en markis.

Skillnaden mellan husvagnsmarkis och förtält

Att ha en husvagnsmarkis med väggar låter lite grann som att ha ett förtält. Ett förtält är dock tätare och kan därför också användas som ett extra rum. Många väljer en markis istället för ett förtält eftersom det är enklare att sätta upp, särskilt om du planerar att bara stanna någon enstaka natt. Många har både ett förtält och en husvagnsmarkis och varierar beroende på behov.

Fler markiser – fönstermarkis och dörrmarkis

Det finns flera olika modeller av markiser att köpa till din husvagn som täcker de flesta behov. En fönstermarkis håller solens strålar ute men gör samtidigt att du kan titta ut. Den är enkel att vinkla efter hur mycket skydd du behöver ha. En dörrmarkis till husvagn är ett skydd vid dörren som gör att du slipper få regn på dig när du kliver ut. 

Montering av markiser

Det är enkelt att montera markisen till husvagnen och de flesta sätts fast vid förtältskenan på husvagnen. Markisen kan sitta kvar när du kör och armar och stödben kan förvaras i frontröret. Fönstermarkisen monteras vid fönstret och dörrmarkisen monteras vid dörren. 

Så rengör du husvagnsmarkiser

För att förlänga livslängden på din husvagnsmarkis är det bra att rengöra den vid behov. För att rengöra markisen kan du använda antingen tältrengöring eller diskmedel. Skrubba med en svamp, låt verka i någon minut och torka rent.

Läs också: Vindskydd till husbil – så väljer du rätt

Läs också: Förtält till husvagn – därför ska du köpa detta

Läs också: Köpa förtältsmatta till husvagn


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se