Nyheter Husbil.se

Hyr ut husvagn privat – allt om kontrakt, förmedling och försäkring

Genom att hyra ut din husvagn kan du tjäna extra pengar. Ta hjälp av en seriös förmedling för att hyra ut husvagnen så behöver du inte tänka på varken kontrakt eller försäkring – eftersom detta ingår i ditt avtal.

Har du en husvagn som bara står hemma och samlar damm under långa perioder? Då kan vi hjälpa dig att hyra ut den till någon annan som vill åka på husvagnssemester! Hyr du ut den via en seriös aktör behöver du inte oroa dig för saker som kontrakt och försäkring som täcker om något oväntat sker. Dessutom får du extra inkomst – pengar som du kan lägga på något annat trevligt. Att hyra ut din husvagn fungerar på samma sätt som när du hyr ut ditt hus via en husförmedlare.

Husvagn.se erbjuder nu dig att hyra ut din husvagn genom ett samarbete med MyCamper som är Sveriges största uthyrningsplattform för husbilar och husvagnar.

Kom igång på några minuter!
Helförsäkring inklusive stöld – upp till 1 500 000 kronor med Omocom.
Väghjälp dygnet runt.
Alla hyrare är verifierade med BankID.
Telefonsupport av vårt dedikerade team.


Försäkring ingår

När du hyr ut husvagnen via MyCamper är syftet och målsättningen att det ska vara så tryggt, smidig och lönsamt som möjligt. Därför har de tillsammans med Omocom tagit fram en skräddarsydd försäkring som gäller för uthyrning av husvagnar, kortare perioder av privatpersoner. Försäkringen aktiveras just under tiden mellan in- och utcheckning för dina bokningar och ingår för alla fordon som omfattas av försäkringsvillkoren.

Försäkringen omfattar bland annat vagnskada, lös egendom, stöld och stöld av hyrare. Om olyckan skulle vara framme och husvagnen blir skadad eller inte kommer tillbaka ger försäkringen ersättning för förlorad hyresintäkt för nästkommande bokning, om den inte kan fullföljas. Det ingår väghjälp dygnet runt i hela EU och eventuell självrisk vid skada betalas av hyraren. Detta är en riktigt bra försäkringslösning som gör att du kan känna dig trygg under hela uthyrningsperioden.

Verifierade användare och trygga betalningar

Det är tryggt att hyra ut husvagnen hos oss, för båda parter. Alla som hyr husvagn via vår förmedlare MyCamper har verifierats med BankID innan de ens kan skicka en förfrågan till dig. Betalningen sker i förskott genom säkra betalsystem och när både du som uthyrare och hyraren har godkänt incheckningen via MyCamper betalar MyCamper ut pengarna till dig.

Hyr ut på dina villkor

När du hyr ut din husvagn hos oss via vår förmedlare gör du det på dina egna villkor. Du bestämmer själv vem som ska hyra, om till exempel husdjur är välkomna och de får åka utomlands eller bara inom Sverige. Du sätter själv priset genom att säga vad du vill tjäna. Efter det lägger MyCamper på en serviceavgift som hyraren betalar. Inga dolda avgifter tillkommer och det är gratis att registrera sin husvagn.

Så mycket tjänar du på att hyra ut din husvagn med MyCamper:

Räkneexempel

Hyraren betalar 7 824 kr
– Försäkring 549 kr
– Serviceavgift (inkl. 25% moms) 1 775 kr
Du tjänar 5 500 kr