Finns i flera storlekar
Proplus Caravan cover

Ett husvagnöverdrag i 3-skiktsmaterial som andas och skyddar mot regn, snö och sol.

Produktegenskaper

 • Vattentätt och UV-resistent
 • Elastiska band för bättre passform
 • Går att komma åt husvagnen trots skydd

Produktöversikt

Proplus Caravan cover är ett husvagnsöverdrag i 3-skiktmaterial som är vattentätt, andas och minskar risken för mögel. Det skyddar mot regn, snö, damm, smuts och UV-strålning. Husvagnsöverdraget har elastiska band för bättre passform. Dess design är gjord så att du kan komma åt husvagnen även när skyddet sitter på. Det passar till husvagnar som har en maxbredd på 250 cm och en höjd på 220 cm. Kan användas både inomhus och utomhus och finns i flera storlekar.

Storlek: L 579-640 cm x B 250 cm

Material: 3-skikt SFS-tyg, 160 g/m²


Prisvärt överdrag
VidaXL husvagnsöverdrag L grå

Ett bra husvagnsöverdrag som skyddar din husvagn mot regn, snö, smuts och sol.

Produktegenskaper

 • Överdrag i 3 lager
 • Vattenbeständigt, UV-resistent och andas
 • Elastisk fåll och dragkedja för bra passform

Produktöversikt

VidaXL husvagnsöverdrag är ett tjockt överdrag tillverkat i 3 lager i polypropen som kan användas både inomhus och utomhus. Det är vattenbeständigt, UV-resistent och andas. Det ger ett skydd mot snö, smuts, mögel och sol. Överdraget har en elastisk fåll och två dragkedjor på sidorna som gör det enkelt att sätta på. Husvagnsskyddet passar husvagnar med en längd på 6,09-7,01 meter och finns även i en mindre variant.

Storlek: L 701 cm x B 250 cm x H 220 cm

Material: Polypropen


Passar stora husvagnar
Carpoint husvagnsskydd XXL

Ett husvagnsskydd som skyddar mot regn, snö, damm och UV-strålar med elastiska band för bättre passform.

Produktegenskaper

 • Överdrag i 3 lager
 • Skyddar mot regn, snö, frost, damm och UV-strålar
 • Elastiska band och remmar för bättre justering

Produktöversikt

Carpoints husvagnsskydd XXL är ett 3-lagersskydd i ett andningsbart material. Det skyddar din husvagn mot regn, snö, frost, damm och UV-strålar. Du kan rulla upp båda sidorna för att enklare komma åt husvagnen när överdraget är på. Du får en bra passform genom elastiska band och remmar som går att justera.

Storlek: L 710 cm x B 250 cm x H 220 cm


Lättviktigt material
Reimo Premium cover till husvagn

Ett husvagnsöverdrag som skyddar din husvagn utanför säsong mot smuts, regn och UV-strålar.

Produktegenskaper

 • Lättviktigt 3-skikts SPS-material
 • Vattentåligt, andningsbart och UV-skydd
 • Överdrag med dragkedjor

Produktöversikt

Reimo Premium cover är ett husvagnsöverdrag som både skyddar utanför säsongen och som underlättar när nya säsongen kommer eftersom du inte behöver rengöra något. Skyddet är i ett kraftfullt 3-skikts SPS-material som andas och är vattentåligt. Det ger även ett UV-skydd så att husvagnen inte bleks. Samtidigt är det i ett lättviktigt material vilket gör det enklare att få på, med sömmar av hög kvalitet. Du kommer åt husvagnen när överdraget är på genom dragkedjor. Finns i flera storlekar, lägg på 10 cm längre än längden för att få rätt modell.

Storlek: L 630-670 cm x B 250 cm x H 220 cm

Material: 3-skikts SPS-material


Köpguide: Så väljer du rätt husvagnsöverdrag

Ett husvagnsöverdrag skyddar din husvagn när du inte är ute och rullar och är en bra investering. Ett överdrag är perfekt att trä över husvagnen inför vinterförvaringen eller när du inte använder husvagnen för att behålla den fin längre. Ett skydd gör också att husvagnen snabbare blir färdig när nya säsongen sätter igång eftersom du inte behöver göra rent den utvändigt. 

Vad är ett husvagnsöverdrag?

Ett husvagnsöverdrag skyddar din husvagn utvändigt. Den håller smuts, regn, snö och föroreningar borta och skyddar mot UV-strålningar som kan göra husvagnen solblekt. Ett överdrag till husvagn är i ett kraftigt och slitstarkt material med starka sömmar som är vattentätt. Det är viktigt att välja ett husvagnsöverdrag som är välventilerat och andas. En vanlig presenning andas till exempel inte och då riskerar du att drabbas av mögel. Det är också bra att välja ett husvagnsöverdrag som gör att du kan komma in i husvagnen trots att skyddet sitter på, antingen med elastisk fåll eller dragkedjor. En elastisk fåll gör det också lättare att få på och av överdraget. Du kan använda de flesta överdragsskydd både inomhus i ett garage och utomhus. 

Husvagnsöverdragets främsta egenskaper

 • Det skyddar mot smuts, damm, regn, snö.
 • Det skyddar mot solen UV-strålar.
 • Det andas vilket minskar risk för mögel.

Fördelar med husvagnsöverdrag.

Storlek och material

När du ska köpa ett husvagnsöverdrag måste du ha koll på husvagnens längd, bredd och höjd för att få rätt storlek. Sedan väljer du ett överdrag som är 10 cm större, både på längden och bredden. Det är bättre att köpa ett för stort än ett som inte täcker hela husvagnen. Ett skydd har ofta en bredd på 250 cm och en längd på 6-7 meter. 

Vanliga material till ett husvagnsöverdrag är till exempel akryl, polypropylen och SFS. Ett överdrag till husvagn består av tre skikt som skyddar mot olika saker. Det yttersta lagret består av en mjuk yta som skyddar mot solens UV-strålar. Mellanlagret är en film som andas och som gör att kondens kan komma ut men att väta inte kommer in. Lagret närmast husvagnen är ett mjuk skikt som inte repar den.

Så sätter du på husvagnsöverdraget

Innan du sätter på husvagnsöverdrag ska du göra rent husvagnen för att inte få repor eller riskera att bakterier sprider sig. Tvätta alla ytor grundligt och behandla gärna med en vaxprodukt för extra skydd. När husvagnen har torkat sätter du sedan på överdraget. Det är lätt att få på det och många har en elastisk fåll och dragkedjor för enklare påsättning.


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se