Extra lång arm
Carwise husvagnsspegel 40-330910

Husvagnsspeglar med extra lång arm för breda husvagnar.

Produktegenskaper

 • Extra lång arm
 • Placeras ovanpå befintlig spegel
 • Passar många bilmodeller

Produktöversikt

Carwises husvagnsspegel med extra lång arm passar dig med en större husvagn. Den placeras ovanpå den befintliga backspegeln och är bra om du drar en husvagn som är bredare än 2,50 meter. Husvagnsspegeln säljs som par och är mycket prisvärd. Den passar till de flesta bilmodeller.

Spegelyta: 186 x 115 mm

Arm: 480 mm


Justerbar döda vinkelinsats
HP Autozubehör husvagnsspegel 10272

En tvådelad husvagnsspegel med justerbar döda vinkelinsats för optimalt synfält.

Produktegenskaper

 • Justerbar döda vinkelinsats
 • Snabb montering
 • Universalmodell

Produktöversikt

HP Autozubehörs husvagnsspegel är en tvådelad spegel med en justerbar döda vinkelinsats för optimalt synfält. Spegeln är enkel att sätta på och monteras på bara några sekunder. Den säljs som enpack och är i unviersalsmodell.

Mått: 125 x 220 mm

Platt glas: 150 x 120 mm

Vinkelglas: 100 x 60 mm


Anpassade efter bilmodell
Emuk campingspeglar

En backspegel som är gjord för att passa din specifika bilmodell.

Produktegenskaper

 • Unikt anpassade efter utvalda bilmodeller
 • Låg risk för vibrationer
 • Enkel montering

Produktöversikt

Emuk campingspeglar är producerade för att passa specifikt till den enskilda bilmodellen. Du kan välja mellan många olika bilmärken och sedan bilmodell och storlek på spegeln, för maximal passform. Spegelarmen passar originalspegeln för att minimera risk för vibrationer. Backspegeln monteras lätt med en fingerskruv utan verktyg. Det ingår två speglar i setet och de passar till husvagnar som är upp till 2,30 meter breda. Köper du till förlängningsarmar fungerar spegeln till husvagnar upp till 2,50 meter breda.


Med sugkopp
DEFA Easy Spegel Plane

En universal husvagnsspegel som monteras med sugkopp.

Produktegenskaper

 • Universal backspegel
 • Monteras med sugkopp på spegeln
 • Platt spegel

Produktöversikt

DEFA Easy Spegel Plane är en universal husvagnsspegel som placeras på förarsidan. Spegeln säljs separat och du kan även köpa en för passagerarsidan. Husvagnsspegeln monteras med sugkopp på den vanliga backspegeln och har en 11 cm lång arm för bättre sikt. Glaset är platt och trafiken bakom är lätt att uppskatta. Den är lätt att montera och kan användas till alla bilar.

Armstorlek: 11 cm


Köpguide: Så väljer du rätt husvagnsspeglar till husvagnen

En husvagn är stor och genom att montera extra backspeglar på bilen underlättar du din körning. Du får också en säkrare körning eftersom vidvinkeln och synen bakåt blir desto större.

Så fungerar husvagnsspeglar

Husvagnsspeglar är en enkel försäkring för dig som kör med husvagn. Ett par extra speglar gör att du också kan upptäcka bilar eller andra hinder snabbare. Det är dessutom lag på att du måste kunna se förbi husvagnen och eftersom den oftast är bredare än en bil så räcker det inte med bilens egna speglar. Kör du med bristfälliga speglar riskerar du också att få böter. När du har kopplat av husvagnen måste också husvagnsspeglarna monteras av. Det är viktigt att spegeln inte belastar bilens befintliga speglar. 

Olika sorters husvagnsspeglar

Det finns flera olika sorters modeller av husvagnsspeglar. En vanlig spegel består av en enda spegel med olika längder på armen beroende på hur stor husvagnen är. Du kan också välja mellan platta och konvexa glas. Med en spegel med konvext glas upplever du objekten som mindre och du får ett större synfält. Ett konvext glas minskar också risken för att bli bländad. En annan modell har två speglar där den nedre spegeln har vidvinkelglas som täcker den döda vinkeln. Du kan också välja om du bara vill ha en spegel på förarsidan eller på båda sidorna – de säljs både som par och för sig. Det viktigaste är att du väljer en spegel som passar både dig och din bil. Många är universala men det finns också varianter som är gjorda för att passa din bilmodell specifikt. Vissa husvagnsspeglar kan också fällas ihop vid trånga passager. Eftersom de kan sticka ut en bit från bilen har vissa modeller reflex för ökad synlighet i trafiken.

Montering av husvagnsspeglar

Du monterar husvagnsspeglarna som en förlängning på bilens befintliga sidospeglar eller någonstans på framskärmen. Vissa tar bara några sekunder att montera utan skruvar och du behöver oftast inga verktyg. Ett vanligt sätt att sätta fast dem är med remmar. Andra sätts fast med en ordentlig sugkopp. Många kommer med gummerade fötter för att inte repa lacken eller skada bilen på något sätt. Speglarna är ofta enkla att justera så att du får rätt vinkel för just din bil.

Husvagnsspeglar gör din körning säkrare.


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se