Nyheter Husvagn.se

Campingar nära nöjesparker och djurparker 2024

Husvagn.se 2024-05-13

Ska du och familjen roa sig på en fartfylld nöjespark, spännande djurpark eller kanske ett lekfullt vattenland? Vi ger dig campingar nära barnvänliga aktiviteter.

Vi listar campingar nära nöjesparker, vattenland och djurparker.

Är det dags att planera familjens sommarsemester? I Sverige finns det många roliga nöjesparken och andra aktiviteter som kan roa barnfamiljer. Nöjesparker med kittlande åkattraktioner, spännande djurparker med djur från världens alla hörn, roliga vattenland och populära temaparker. Vi ger dig populära campingar nära barnvänliga aktiviteter!

Camping nära Astrid Lindgrens värld, Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld har hänfört barn sedan 1981 och här kan hela familjen bli en del av sagan och äventyret. Pippi Långstrump, Emil, Madicken, Ronja och barnen i Bullerbyn är bara några vänner som barnen kan få träffa. Ett besök hos Astrid Lindgrens Värld är som att resa genom Astrid Lindgrens berättelser, fast på riktigt.

Intill parken hittar du flera olika typer av boende och endast 150 meter från entrén ligger ett nybyggt husvagns- och husbilsområde. I dygnsavgiften ingår el, wifi och tillgång till servicehuset inklusive varmvatten. Vill du hellre bo i stuga finns detta i flera olika storlekar och bekvämligheter. 400 meter från campingen ligger Den lilla staden och även en bemannad reception och i området finns flera grönområden med mycket plats för lek.

Boka Astrid Lindgrens camping 

Camping nära Liseberg, Göteborg

Nordens största nöjespark Liseberg har gett pirr i magen sedan 1923. Här finns något för hela familjen – allt från hissnande åkattraktioner till konserter och restauranger. De yngsta barnen kan roa sig på Lisbergskaninernas eget land med karuseller lagom för små barns magar.

Liseberg har Göteborgs bredaste utbud av campingplatser och det finns många olika boendealternativ att välja mellan. Lisebergsbyn ligger tio minuter bort i ett naturskönt område och här finns det cirka 200 tomter för husvagn, husbil och tält. Mitt i Lisebergsbyn ligger den roliga kaninlekplatsen Lisebusbyn. I servicehuset finns det dusch, toalett, spis, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin och du har även tillgång till tvättstuga. Vill du hellre bo nära havet ligger Lisebergs camping Askim Strand en kvart från centrum, en mycket uppskattad camping för barnfamiljer. Här bor du i husvagn, husbil, vandrarhem eller tält.

Boka Lisebergsbyn

Boka Lisebergs camping Askim Strand

Camping nära Borås Djurpark, Borås

Borås Djurpark är en park med sex världar och oändligt med äventyr. Här finns runt 400 djur som representerar 45 olika arter och stora som små familjemedlemmar får möjlighet att uppleva både afrikanska och nordiska djur. Förutom att leka, lära och känna gemenskap med djurens värld är Borås Djurpark också ett center för artbevarande, biologisk mångfald och forskning.

När du bor på Borås camping är det bara ett stenkast till djurparken. Detta är en av Sveriges största citycampingar och det finns 300 husvagnsplatser, 52 stugor och vandrarhem. Campingen ligger i natursköna miljöer med Viskan som rinner igenom och ett naturreservat som granne. Här finns aktiviteter för hela familjen som lekplats, minigolf, frisbeegolfbana, eventkiosk och vollebollplan.

Boka Borås camping

Camping nära Kolmårdens Djurpark, Norrköping

Kolmårdens Djurpark i Norrköping är Nordens största djurpark, men den hör också till en av världens största. På Kolmården välkomnas hela familjen till en värld fylld av upplevelser och du bjuds på häftiga djurmöten, hisnande åkturer i Wildfire och Bamses magiska värld. I djurpaken finns fler än 60 fascinerade arter att lära känna på nära håll och det finns allt från lejon till älg.

First Camp Kolmården – Norrköping ligger fyra kilometer från Kolmårdens Djurpark och erbjuder boende i husvagn, husbil, tält och stuga. Det finns många roliga aktiviteter för hela familjen på campingen. Här finns en barnvänlig strand, cykeluthyrning, utomhusbanor för padel och äventyrsgolf med lyckodjuret Yessi. I närheten finns även Tom Tits Experiment, häftiga hällristningar och Stegeborgs Slottsruin.

Boka First Camp Kolmården – Norrköping

Camping nära Skara Sommarland, Skara

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark med 47 olika åkattraktioner och här kan hela familjen roa sig. I vattenparken är det fyra miljoner liter vatten och många häftiga vattenattraktioner för stora som små familjemedlemmar. På tivolit finns det fartfyllda åkattraktioner som roar hela familjen. I parken finns även tre gokartbanor för dig som vill ha snabba åk och skarpa kurvor.

Skara Sommarlands camping ligger mellan 100 och 1000 meter från entrén, beroende på var du bor någonstans. Här kan du bo i husvagn, husbil, tält, stuga eller lägenhet och det finns fem välutrustade servicehus. På campingen väntar aktiviteter som lekplatser, fotboll, hinderbana, minigolf, padelbanor, utegym och swing. När du bokar boende på campingen ingår alltid två dagars entré till vattenlandet.

Boka Skara Sommarlands camping

Camping nära Gustavsvik Resort, Lost City, Örebro

Gustavsvik Resort är ett femstjärnigt äventyr för hela familjen med ett brett utbud av aktiviteter. Här finns Lost City som är Sveriges största badäventyr. Detta är ett inomhusbad byggt i en tematiserad djungelmiljö med vattenrutschbanor, vågbassäng, akvariepool, vildfors och klättervägg. För de yngsta barnen finns även ett eget barnområde. Gustavsvik har dessutom ett utomhusbad med pooler, vattenlekbassäng och lekplats.

Precis intill badet ligger femstjärniga Gustavsvik camping och här kan du bo i husvagn, husbil eller stuga. Campingen erbjuder aktiviteter som äventyrsgolf, racerbilar, hoppborgar, lekplats, restaurang och butik.

Boka Gustavsvik camping

Camping på Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort är en femstjärnig äventyrsresort med pirattema belägen precis intill Kosterhavet i Strömstad. På anläggningen finns nöjesparken Daftöland som har pirattema och roliga aktiviteter för hela familjen. Här finns åkattraktioner som får det att kittla i magen och ett stort poolområde med piratskepp och palmer. I aktivitetshuset kan barnen spela biljard, bordtennis och X-box.

På campingen bor du i husvagn, husbil, tält och du har fyra olika områden att välja mellan. Du kan även bo i stuga, i det nya hotellet som också har pirattema eller lägga till med båten vid gästhamnen.

Boka Daftö Resort

Camping på Kneippbyn Resort, Gotland

Kneippbyn Resort på Gotland finns allt för en lyckad semester med familjen med sommar- och vattenland. I sommarlandet ligger originalhuset Villa Villerkulla i centrum och det finns över 25 aktiviteter som hoppslott, trampbåtar, guldvaskning och möjlighet att träffa Pippi. I vattenlandet finns åkupplevelser för hela familjen med 17 nedfarter i nio banor och sju pooler med olika teman.

Kneippbyns camping är Gotlands enda femstjärniga camping. Den ligger granne med sommar- och vattenlandet, i natursköna miljöer intill havet. Här finns två moderna servicehus med faciliteter som kök, dusch och tvättmöjligheter.

Boka Kneippbyn Resort

Camping nära High Chaparral, Kulltorp

High Chaparral ligger i Småland och är en vilda västern-inspirerad temapark för hela familjen. Här är du en del av äventyret och du kan ta del av fartfyllda shower, bisonoxar, tågrån, hjulångare, guldvaskning och cowboys.

High Chaparrals camping är en av Sveriges största inlandscampingar och här finns plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält. Vill du bo mer bekvämt tillhandahåller campingen dessutom runt 60 stugor. Genom campingen slingrar Storån och den konstgjorda sjön har en av Sveriges renaste badvatten. När High Chaparral stänger för dagen fortsätter äventyret på campingen och här finns något kul för alla i familjen.

Boka High Chaparral camping

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.