Nyheter Husvagn.se

Avslappnad jul i husvagnen

Husvagn.se 2017-12-13

Julen manar å ena sidan till eftertanke och frid. Samtidigt är det ingen högtid som framkallar en så stor stress vad gäller konsumtion, arrangemang och familjerelationer. Genom att fira jul i lugn och ro i husvagnen med dina närmsta undviker du hets och press och får en chans att njuta av högtiden på ett avslappnat sätt.

Den svenska sommaren 2017 går inte till historien som den bästa rent vädermässigt. Med ostadigt väder, faktum är att vi enligt SMHI helt saknade en längre varm period, har campingsäsongen varit något kämpig för många entusiaster. Att under julen därför ta chansen till att runda av säsongen med några dagar i husvagnen är ett härligt alternativ till det klassiska julfirandet.

Undvik alla måsten

”Så har det alltid varit, vi har alltid haft matjessill och skinka”. Julen innebär stora krav på både sig själv och på sin omgivning – allt ifrån mat till städning och konsumtion. Men med höga krav på dyra julklappar kommer ofta också en stor ångest. Trots ekonomiskt tuffa tider handlar vi som aldrig förr – varje svensk handlar julklappar för 5 000-7000 enligt Psykologiguiden. De höga förväntningarna från samhälle och omgivning drabbar därmed dig såväl ekonomiskt som rent ångestmässigt. Att koppla på husvagnen och bege sig iväg ett par dagar är ett enkelt sätt att undvika alla måsten och krav. Tillsammans med dina närmsta firar du en jul fri från stress samtidigt som du fyller på ditt energiförråd inför resterande mörka vintermånader. Vintercamping är dessutom större än vad många tror – det finns i nuläget över 170 campingplatser runt om i landet som har öppet även under vintern. Enligt siffror från SCB har de vinteröppna campingplatserna över 1,5 miljoner gästnätter per år i Sverige, och siffrorna ökar för varje år.

Julmiddag i husvagnen

Att fira jul i husvagn behöver nödvändigtvis inte betyda att man hoppar över jul och julmys helt och hållet. Istället är det stressen och pressen att behöva fixa och köpa i stor skala som undviks. Köttbullar, skinka och Janssons frestelser är klassiker på julbordet och i många servicehus är det enkelt att tillaga dessa. Vissa campingområden erbjuder också gemensamt julfirande i sina lokaler om detta är av intresse. Många föredrar dock att äta julmiddagen i stillhet i sin husvagn. Att avnjuta en julmiddag med sina närmsta och med ett snöglittrande vintertäcke utanför husvagnsfönstret är det få saker som slår!

Fler nyheter