Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Liseberg

Husvagn.se 2024-04-02

Liseberg är en nöjesattraktion i Göteborg som lockar hela familjen – året om. Ska du besöka Liseberg och vill bo på en camping? Här ger vi tips på campingar nära Liseberg.

Lisberg - Nordens största nöjespark. Campingar nära Liseberg.

Vill du ta med familjen på ett roligt nöje är Liseberg en populär attraktion som lockar stora som små. Det finns många olika boendealternativ i Göteborg, som hotell, vandrarhem och campingar. Vill du ta husvagnen hit eller bo i stuga har Liseberg Göteborgs bredaste utbud av campingplatser och det finns många olika boendealternativ att välja mellan.

Lisberg - Nordens största nöjespark. Campingar nära Liseberg.

Liseberg – Nordens största nöjespark

Liseberg är Nordens största nöjespark och den har gett pirr i magen sedan1923. Parkens sommarsäsong är mellan april och september och de lockar med något för hela familjen – åkattraktioner, lyckohjul, konserter, allsång, dansbana och restauranger. Välj och vraka mellan ett brett utbud av karuseller, hisnande vrålåk och skräckhus. För de små barnen finns Kaninlandet och Barnens paradis med mer barnvänliga karuseller och roliga lekplatser.

Halloween på Liseberg och jul på Liseberg

Förutom sin sommarsäsong har Liseberg öppet två perioder till. I början på oktober till november förvandlas parken till ett höstlovsparadis och du kan fira halloween bland pumpor, spökhus och gastar som kommer fram när mörkret kryper närmre.

Jul på Liseberg upplever du mellan mitten på november fram till nyår. Då förvandlas parken till ett sagolikt vinterlandskap med en magisk julstämning. Här finns vinteröppna åkattraktioner, julmarknad, skridskobana och en Tomteby med Nisseäventyr, Nissestugan och Tomtehuset.

Lisebergsbyn – Naturnära och central camping

Lisebergsbyn, camping nära Liseberg i Göteborg.

Lisebergsbyn är en stor och modern camping tio minuter från Liseberg – centralt men ändå naturnära. Här finns det cirka 180 tomter för husvagn, husbil och tält. I servicehuset har du tillgång till dusch, toalett, spis, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och tvättstuga.

Mitt i Lisebergsbyn ligger kaninlekplatsen Lisebusbyn, där barnen kan leka och ha kul tillsammans. Campingen ligger 300 meter från Skatås och Delsjöns Naturreservat och här finns en barnvänlig strand, brygga, lekplats och glassförsäljning.

Campingen har öppet året om, vilket är perfekt om du är sugen på att besöka Liseberg på halloween eller jul.

Lisebergs Camping Askim Strand – Bo granne med havet

Lisebergs Camping Askim Strand är en camping som passar perfekt för barnfamiljer. Den ligger 15 minuter utanför Göteborg med havet som närmaste granne. Det finns cirka 450 platser och här bor du i husvagn, husbil, tält eller på vandrarhem. Det finns två servicehus som gör din semester mer bekväm, flera restauranger, äventyrsgolf och lekplats.

Askimbadet ligger på avstånd och är en av Göteborgs populäraste badplatser för familjer, en långgrund sandstrand med lång badpir. På halvön Marholmen finns det också gott om badmöjligheter och här badar du från bryggor och klippor. 

Läs också: Campingar nära nöjesparker och djurparker

Foto: Liseberg

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.