Nyheter Husvagn.se

Bli en del av äventyret på Astrid Lindgrens Värld

Husvagn.se 2018-02-28

Astrid Lindgren har skapat många klassiska karaktärer som våra barn älskar. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av berättelserna, och får ett minne för livet. Här tipsar vi om saker du ska tänka på när du ska besöka Astrid Lindgrens Värld med husvagn!

Astrid Lindgren föddes den 14 november 1907 i Vimmerby församling i Småland. Med sina barnböcker om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket har hon blivit en favorit såväl bland barn som vuxna. Hon är känd över hela världen för sina böcker och har översatts till 101 språk. Även i dagens moderna samhälle där teknik och digitala lösningar är populärt bland barn har hennes historier en fast plats i många hem. Astrid Lindgrens Värld, i småländska Vimmerby är väl värt ett besök för de med barn som vill sudda ut gränserna mellan verklighet och fantasi.

Där sagor blir verklighet

I Vimmerby i Småland ligger Astrid Lindgrens Värld – en hel park baserad på karaktärerna från böckerna. Här kan du vara med och se när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, leka kull med Pippi Långström eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. Parken är också full av lekplatser, teaterscener och restauranger. Parken är öppen från den 9 maj till 26 augusti och är ett populärt utflyktsmål för många barnfamiljer. Astrid Lindgrens värld är en väldigt speciell plats där det händer roliga, spännande saker från morgon till kväll. Ta barnen i handen och upplev äventyren precis som Astrid Lindgren beskrev dem i sina böcker!

Boende i närheten

Det finns några olika alternativ på campingplatser när du ska besöka Astrid Lindgrens värld. På sin egen camping erbjuder parken 43 stycken husvagns- och husbilsplatser, som alla har elstolpar med EU-anslutning. Här har du fri tillgång till servicebyggnaden som är placerad centralt på området med duschar, toaletter, kök och tvättstuga. Notera att varje campingplats har ett maxdjup på åtta meter.

Utanför själva staden ligger Vimmerby Camping. Här bor du med 10 minuter till parken precis vid sjön. Badplatsen här anses som den bästa i kommunen och är mycket omtyckt av barnfamiljer. Här finns också aktiviteter som minigolf, trampbåtar och lekplatser. 

Fler nyheter