Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Astrid Lindgrens Värld

Husvagn.se 2024-02-27

Astrid Lindgren har skapat många klassiska karaktärer som våra barn älskar. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av berättelserna, och får ett minne för livet. Här tipsar vi om campingar som ligger nära.

Astrid Lindgren föddes den 14 november 1907 i  Vimmerby församling i Småland. Med sina barnböcker om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket har hon blivit en favorit såväl bland barn som vuxna. Hon är känd över hela världen för sina böcker och har översatts till 101 språk. Även i dagens moderna samhälle där teknik och digitala lösningar är populärt bland barn har hennes historier en fast plats i många hem. Astrid Lindgrens Värld, i småländska Vimmerby är väl värt ett besök för de med barn som vill sudda ut gränserna mellan verklighet och fantasi.

Astrid Lindgrens Värld ­– Där sagor blir verklighet

I Vimmerby i Småland ligger Astrid Lindgrens Värld som är ett populärt utflyktsmål för många barnfamiljer. Det är en hel park baserad på karaktärerna från böckerna. Här kan du vara med och se när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, leka kull med Pippi Långström eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. Parken är också full av lekplatser, teaterscener och restauranger. Astrid Lindgrens värld är en väldigt speciell plats där det händer roliga, spännande saker från morgon till kväll. Ta barnen i handen och upplev äventyren precis som Astrid Lindgren beskrev dem i sina böcker!

Parken är öppen från den 17 maj till 18 augusti 2024, därefter helgöppet under några veckor och sedan har de öppet under höstlovet.

Astrid Lindgrens Värld bjuder på många oförglömliga minnen.
Astrid Lindgrens Värld är en populärt park för barnfamiljer. 

Astrid Lindgrens Världs gästboende

Ska du bo riktigt nära Astrid Lindgrens Värld ska du checka in på deras egna camping,  Astrid Lindgrens Världs gästboende. Här finns ett nybyggt ställplatsområde för husvagnar och husbilar, endast 150 meter från parkens huvudentré. I priset ingår el, wifi och tillgång till servicehuset som har duschar, toaletter, kök och tvättstuga. Campingplatserna är 7 x 10 meter.

Astrid Lindgrens Värld har även stugor och i Den lilla staden finns hus där gatorna och miljöerna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby.

- Att bo i Den lilla staden var en helt magisk upplevelse för både oss vuxna och våra barn. Vi har bott här vid två olika tillfällen och var lika nöjda båda gångerna. Det gjorde Astrid Lindgren-semestern helt perfekt, säger Terese Nilsson, en nöjd gäst. 

Astrid Lindgrens Värld – Den lilla staden.
Intill Astrid Lindgrens Värld finns både camping och boende i egna hus i Den lilla staden. 

Vimmerby Camping, Nossenbaden

Utanför själva staden ligger Vimmerby Camping. Här bor du med tio minuter till parken precis vid sjön. Badplatsen här anses som den bästa i kommunen och är mycket omtyckt av barnfamiljer. Här finns också aktiviteter som minigolf, trampbåtar och lekplatser.

Björkbackens Hotell, Stugby & Camping

Björkbackens Hotell, Stugby & Camping är ett modernt och familjeägt boende med hemtrevlig karaktär. Under sommarhalvåret väcks området till liv då campingen öppnas upp och här bor du med husvagn, husbil eller mindre tält. Det finns flera olika områden att välja mellan beroende på om du vill bo lite mer lummigt eller på ett gärde. Servicehuset håller en hög standard med familjedusch, kök toalett, skötrum och tvättstuga.

Campingen ligger lummigt och naturnära men bara några kilometer från centrum. Det finns många olika aktiviteter och campingen erbjuder paket med boende och inträde till Astrid Lindgrens Värld.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.