Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Kolmården

Husvagn.se 2024-04-17

Ska du åka till Kolmårdens Djurpark tillsammans med familjen på semestern och vill bo på camping i närheten? Det finns flera bra campingar att välja mellan!

Foto: Johan Gramén/Parks and ResortsFoto: Johan Gramén/Parks and Resorts

Kolmårdens Djurpark ligger i Norrköping och bjuder in till en värld fylld av upplevelser. Det är Nordens största djurpark och här får du magiska djurmöten, hisnande åkturer i Wildfire och Bamses magiska värld. Djurparken har fler än 60 olika djurarter att lära känna på nära håll och det finns allt från lejon till älg.

First Camp Kolmården

First Camp Kolmården är en camping som ligger fyra kilometer från Kolmårdens Djurpark – och är den camping som ligger närmast. Här bor du med husvagn, husbil, tält eller har möjlighet att hyra stuga. Efter en lång dag i djurparken väntar flera roliga aktiviteter på campingen. Det finns cykeluthyrning, utomhusbanor för padel och äventyrsgolf med lyckodjuret Yessi. Badsugna kan njuta av den barnvänliga stranden och bryggan.

Läs också: Mycket att upptäcka på First Camp Kolmården

Norrköpings Camping

Norrköpings Camping ligger drygt en halvtimme från Kolmårdens Djurpark, två kilometer från Norrköpings centrum. De har plats för 130 husvagnar och husbilar och erbjuder fem rum, tio stugor, två lägenheter och flera tältplatser. Campingen har aktiviteter som lekplats, bra grillmöjligheter, fiske och nära till äventyrsgolf och utomhusbad.

Korskullens Camping, Stugor & Café 

Korskullens Camping, Stugor & Café ligger centralt i Söderköping, 45 kilometer från Kolmårdens Djurpark. Du har även nära till affärer, restauranger och Göta kanal. Campingen har 40 campingtomter varav 35 är med el. Alla är på gräs och platserna är cirka 80 kvadratmeter stora. Du har tillgång till ett fräscht servicehus med dusch och WC. På området ligger ett café som serverar en omtalad våffla och på kullen vid cafét är det ofta olika musikevenemang. Campingen har även lekplats och cykeluthyrning.

Skeppsdockans Camping & Vandrarhem

Skeppsdockans Camping & Vandrarhem ligger precis vid Göta kanal i Söderköping. Det är en kilometer in till Söderköpings centrum och det tar cirka 45 minuter med bil till Kolmårdens Djurpark. Området består av gamla kanalbyggnader som är omgjorda till reception, vandrarhem med sju rum, en lägenhet och sanitetslokaler. Campingen har 102 campingtomter för husbil och husvagn och det finns även möjlighet att tälta. I receptionen kan du köpa glass, godis och dricka och köpa biljetter för frukostserveringen på Café Korskullen som ligger 1,5 kilometer bort. Campingen erbjuder även cykeluthyrning för den som vill upptäcka området på två hjul.

Nävekvarns Skärgårdscamping 

Nävekvarns Skärgårdscamping ligger cirka 30 minuter från Kolmårdens Djurpark. Det är en liten och charmig camping med havet som närmaste granne. Det finns flera sjönära campingtomter att placera husvagnen vid med en vacker utsikt över gästhamnen och skärgården. I servicehuset finns kök med spis, ugn och bra diskmöjligheter och området har dessutom bra tvättmöjligheter i tvättstuga. Du har nära till bad, evenemang, caféer och restauranger.

Se alla campingar nära Norrköping

Läs även vår artikel om campingar nära nöjesparker och djurparker

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.