Nyheter Husvagn.se

Äventyrlig camping på High Chaparral

Husvagn.se 2018-04-23

Är du sugen på att spendera någon av semesterdagarna bland indianer, cowboys och nybyggare? Då är den västerinspirerande temaparken High Chaparral definitivt något för dig! Här får du uppleva hur livet i Amerika kunde se ut i slutet av 1800-talet, men också bli en del av äventyret. 

Mitt i Gnosjöregionen i Kulltorp i Småland ligger High Chaparral – den västerninspirerade och prisbelönta temaparken. Här har besökare sedan 1966 kunnat leva sig in i västernlivet från förr, se häftiga miljöer och bli en del av äventyret.

Big Bengts äventyrliga skapelse

Mannen bakom temaparken heter Bengt Erlandsson. Han föddes 1922 i Brännhylte som ett av åtta syskon på en skogsgård. Efter att ha växt upp i en bygd präglad av utvandringen till Amerika åkte han 1956 själv dit för att under fyra månader färdas över 4000 mil över landet. Han blev inspirerad och lärde sig mycket om historia – intryck han ville förmedla till Sverige. I början av 1960 fick han chansen att köpa 200 000 telefonstolpar som Televerket ville bli av med. Stolparna blev början på ett fort, Fort Erlandsson, som liknade dem han sett i Amerika. Efter att ha insett allmänintresset i fortet öppnade han 1966 fortet för allmänheten under namnet High Chaparral.

Prisbelönt temapark i härliga Småland

High Chaparral utvecklas ständigt och är ett populärt turistmål för hela familjen. Parken är idag uppdelad i olika miljöer där man kan röra sig i exempelvis nybyggarnas värld, ett indianläger eller bland skjutglada cowboys. Parken har vunnit ”Stora barnsemesterpriset” för bästa temapark i Norden, utsett av juryn bestående av familjer. Indianer, banditer, guldgrävare och cowboys – High Chaparral har karaktärer från Vilda Västern. Karaktärer som Lucky Luke minglar runt i parken hela tiden men deltar också i fartfyllda och professionella shower. Dessutom har parken god mat, riktiga västernbutiker och kittlande aktiviteter som guldvaskning och ridning.

Bo med kvalitet på High Chaparral – en av Sveriges största campingplatser

High Chaparrals camping är en av Sveriges största inlandscampingar. Campingen erbjuder ett 60-tal campingstugor och har plats för över 600 husvagnar, husbilar och tält för 230 kronor per dygn (utan el). Storån slingrar sig sakta längs campingens norra sida och den konstgjorda sjön erbjuder ett av Sveriges renaste badvatten. Att temaparken stänger för kvällen innebär inte nödvändigtvis att äventyren är över. Varje kväll under högsäsongen händer det nämligen något kul för hela familjen på campingen. På hemsidan kan man se vad som är på gång just under perioden du tänkt bo på campingen. Campingområdet har café, servicebutik och badsjö. Toalett och dusch finns att tillgå i någon av campingens servicebyggnader och i receptionen köper du enkelt duschpoletter. Är du sugen på frukost? På restaurang Diligensen serveras dagligen frukostbuffé mellan kl. 08.00-10.00. 

Fler nyheter