Nyheter Husvagn.se

Campingar nära High Chaparral

Husvagn.se 2024-04-24

Vill du spendera någon av semesterdagarna bland Vilda Västerns ursprungsbefolkning, cowboys och nybyggare? Då är den västerinspirerande temaparken High Chaparral definitivt något för dig! Här får du uppleva hur livet i Amerika kunde se ut i slutet av 1800-talet, men också bli en del av äventyret. Vi ger dig tips på campingar nära High Chaparral.

Mitt i Gnosjöregionen i Kulltorp i Småland ligger High Chaparral – den västerninspirerade och prisbelönta temaparken. Här har besökare sedan 1966 kunnat leva sig in i västernlivet från förr, se häftiga miljöer och bli en del av äventyret.

Big Bengts äventyrliga skapelse

Mannen bakom temaparken heter Bengt Erlandsson. Han föddes 1922 i Brännhylte som ett av åtta syskon på en skogsgård. Efter att ha växt upp i en bygd präglad av utvandringen till Amerika åkte han 1956 själv dit för att under fyra månader färdas över 4000 mil över landet. Han blev inspirerad och lärde sig mycket om historia – intryck han ville förmedla till Sverige. I början av 1960 fick han chansen att köpa 200 000 telefonstolpar som Televerket ville bli av med. Stolparna blev början på ett fort, Fort Erlandsson, som liknade dem han sett i Amerika. Efter att ha insett allmänintresset i fortet öppnade han 1966 fortet för allmänheten under namnet High Chaparral.

Prisbelönt temapark i härliga Småland

High Chaparral utvecklas ständigt och är ett populärt turistmål för hela familjen. Parken har vunnit ”Stora barnsemesterpriset” för bästa temapark i Norden, utsett av juryn bestående av familjer.

Parken är idag uppdelad i olika miljöer där man kan röra sig i exempelvis nybyggarnas värld, Buffalo Island där du kan lära dig mer om Vilda Västerns ursprungsbefolkning eller bland skjutglada cowboys. Banditer, guldgrävare och cowboys – High Chaparral har karaktärer från Vilda Västern. Karaktärer som Lucky Luke minglar runt i parken hela tiden men deltar också i fartfyllda och professionella shower. Häng med på guldvaskning, en spännande tågresa eller upptäck Buffalo City som är barnens egna miniatyrstad. Dessutom har parken god mat, riktiga västernbutiker och kittlande aktiviteter som guldvaskning och ridning.

Bo med kvalitet på High Chaparral – en av Sveriges största campingplatser

High Chaparrals Camping är en av Sveriges största inlandscampingar. Campingen har flera olika boendealternativ och det finns cirka 120 campingstugor och plats för över 600 husvagnar, husbilar, villavagn och tält. Campingområdet har både café och servicebutik. Toalett och dusch finns att tillgå i campingens servicehus som ligger vid campingentrén. Är du sugen på frukost? På restaurang Diligensen serveras dagligen frukostbuffé kl. 08.00-10.00.

Att temaparken stänger för kvällen innebär inte nödvändigtvis att äventyren är över. Varje kväll under högsäsongen händer det nämligen något kul för hela familjen på campingen. Längs campingens norra sida slingrar sig den konstgjorda sjön Storån med ett av Sveriges renaste badvatten.

Fler campingar nära High Chaparral

Här tipsar vi om fler campingar i Småland som ligger nära High Chaparral.

Isaberg Mountain Resort 

Isaberg Mountain Resort bjuder på ett riktigt utomhusäventyr och campingen ligger vid äventyrsberget Isaberg. Utbudet av sport- och friluftsaktiviteter är stort och här väntar både pulshöjande höghöjdsbana, Segway Adventure, mountainbikeleder och roliga familjeaktiviteter. Campingen är fyrstjärnig och här bor du på campingplats eller i en mysig stuga. Den ligger 30 minuter norrut från High Chaparral.

Björsbo Forest and Lake Hideaways 

Björsbo Forest and Lake Hideaways är en camping tio minuter med bil från High Chaparral. Det är en liten och naturnära camping och här har du möjlighet att bo med husvagn, husbil, tält eller bil med tält. Campingen ligger nära en sjö och här kan du bada, basta, fiska eller hyra kanot. I närheten finns dessutom fina leder för dig som vill cykla, vandra eller plocka svamp.

Caravan Club Välorna Camping 

Caravan Club Välorna Camping ligger cirka 20 minuter från High Chaparral, söder om Gnosjö vid sjön Hären och beskrivs som en småländsk insjöpärla. Campingen ligger naturnära och har ett barnvänligt bad, bra fiskemöjligheter och båtuthyrning. På vintern är det 15 kilometer till en fin skidanläggning och är fem kilometer till fina skidspår.

Läs också: Campingar nära nöjesparker och djurparker

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.