Nyheter Husvagn.se

Campingar på västkusten med stuga

Husvagn.se 2024-04-11

Är du och familjen sugna på att bo stuga på en camping längs västkusten i sommar? Då ska du kika på vår lista över populära campingar med stugor.

Camping med stuga på västkusten.

Längs den svenska västkusten slingrar sig campingarna som ett pärlband och många av dem erbjuder stugor som bra boendealternativ till husvagn och husbil. Väljer du att hyra stuga på en camping får du samtidigt ta del av servicen som campingen erbjuder, något du går miste om när du hyr en privat stuga. Här får du 10 campingar med stugboende på västkusten. 

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort.

Daftö Resort ligger fem kilometer söder om Strömstad och är en spännande äventyrsresort med pirattema. I deras stugby kan du välja mellan nio olika stugtyper – allt från enkla och små campingstugor till mer exklusiva stugor. Alla stugor ligger nära havet med utsikt över västkustens skärgård. Det största boendet har hela åtta sovplatser. Du kan även bo på det Pirathotellet, campingen eller med egen båt.

First Camp Edsvik, Grebbestad

First Camp Edsvik Grebbestad.

First Camp Edsvik är en barnvänlig familjecamping några kilometer norr om Grebbestad med egen strand och närhet till grönområden. Föredrar du klippbad finns även detta. Campingen har lekland, minigolf och erbjuder alla bekvämligheter du kan tänka dig. Du bor i stugor med olika standard och karaktärer med upp till sex bäddar. Det finns både nybyggda stugor med kök, dusch och toalett och enklare boenden. Du kan även bo med husvagn, husbil och tält.

Rörviks Camping, Hamburgsund

Dryga kilometern från kustsamhället Hamburgsund hittar du  Rörviks Camping – en mysig familjecamping i en naturskön miljö. Precis intill finns en sandstrand med badbryggor och badstegar och minigolfbana. Campingen har elva olika stugor att välja mellan med plats för upp till fyra personer. Vissa är utrustade med minikök med kallt vatten, andra är enklare utan vatten och avlopp. Andra boendealternativ är husvagn, husbil, tält, båtplats eller hyra rum på vandrarhem.

Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Ramsvik Stugby & Camping är ett paradis för hela familjen och campingen ligger i Hunnebostrand en mil norr om Smögen. Det är ett riktigt smultronställe omgivet av sandstrand, klippor och hav. Förutom salta dopp kan du vandra, paddla och fiska. Utbudet av stugor är stort – välj mellan 130 olika stugor med upp till sju bäddar. Det finns både små enkla campingstugor med plats för två och större bekväma stugor utrustade med eget badrum och fem till sju bäddar. Vill du hellre bo i husvagn finns det ett mindre utbud av campingplatser.

Johannesvik Camping & Stugby, Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby är en familjecamping belägen utanför Kungshamn, med nära till både Smögenbryggan och Nordens Ark. Det är en stor anläggning i toppklass med hög service och aktiviteter som äventyrsgolf, boulebana, tipspromenad och barnaktiviteter erbjuds. Campingen har egen badplats med både sandstrand och klippor. Det finns ett 40-tal stugor placerade på fyra olika områden, där vissa är enklare campingstugor med endast wc och andra är mer exklusiva stugor med alla bekvämligheter du kan tänka dig. Vissa stugor har plats för upp till sex bäddar. Du kan även bo på en av de 350 campingtomterna med din husvagn, husbil eller tält.

Hafstens Resort, Uddevalla

Haftstens Resort.

Hafstens Resort är beläget på en halvö i Uddevalla med fin utsikt över hav och öar. Campingen finns med på vår topp 25-lista över Sveriges populäraste campingar 2023. Här finns fler än 60 aktiviteter för dig som vill ha en aktiv semester, som en populär höghöjdsbana, en zipline, tennis, klättervägg och ett stort poolområde med en 86 meter lång vattenrutschbana. Det finns även två egna stränder att bada vid. Det finns flera olika stugalternativ att välja mellan, både enklare stugor till större vinterisolerade med plats för 12 personer. Förutom stuga kan du bo med egen husvagn, husbil eller tält.

Stocken, Orust

Stocken.

Stocken är en fyrstjärnig familjecamping belägen i natursköna miljöer på västra Orust. Det finns badplats med långgrund sandstrand, äventyrsgolf och restaurang att ta del av och möjlighet att göra utflykter till Käringön och Gullholmen. Du kan bo i en stuga med antingen fyra eller sex sovplatser, utrustade med minikök eller kök, med eller utan toalett. Du kan även bo med egen husvagn, husbil, tält eller hyra en villavagn.

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är en femstjärnig och barnvänlig camping som ligger vid vattnet nära Varberg i Halland. Campingen har nära till några av Sveriges finaste sandstränder och har ett stort poolområde med barnpool. Aktivitetsprogrammet är fullt och barnen har after beach och poolparty. Stugorna finns i storleken 10-30 kvadratmeter och du kan välja mellan enklare boenden för dig som bara vill övernatta till stugor som är utrustade med både kök och toalett och dusch. Du kan också bo på hotell, lägenhet eller med egen husvagn, husbil eller tält.

Skrea Camping & Stugby, Falkenberg

Den fyrstjärniga campingen  Skrea Camping & Stugby ligger tre kilometer från Falkenbergs centrum och är nära till både Halmstad och Varberg. Du bor bara ett stenkast från den populära sandstranden Skrea Strand där du kan sola, bada och promenera. Campingen har även ett nybyggt litet poolområde och aktiviteter som golf, minigolf, aktivitetsscen och cykeluthyrning. Här finns det stugor för alla smaker – både för den lilla och stora familjen med upp till fyra sovplatser. Vissa är enklare medan andra är utrustade med kök och toalett. Du kan även hyra lägenhet, villavagn eller bo i egen husbil, husvagn och tält.

Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort.

Fyrstjärniga  Falsterbo Camping Resort ligger bara några hundra meter från den vita stranden och här får du natur i världsklass. Campingen finns med på vår topp 25-lista över Sveriges populäraste campingar. Den har aktiviteter för alla åldrar, som lekplats, minigolf, träningspass, kitesurfing, vandring, cykling och fågelskådning. Under högsäsong erbjuder de dessutom barnklubb. Här bor du i mysiga stugor där den största har plats för upp till sex personer och är utrustad med dusch, toalett och kök. Vill du hellre bo i husvagn finns det 354 campingtomter att välja mellan, alla med el.

Läs också: Campingar på västkusten

Läs också: Campingar på västkusten med pool

Läs också: Campingar på västkusten för dig med barn

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.