Nyheter Husvagn.se

Campingar på västkusten för dig med barn

Husvagn.se 2024-04-05

Upptäck Västkusten med barnen på semestern i sommar! Här får du barnvänliga campingplatser att boka in där hela familjen kommer att trivas utmärkt.

Västkusten med barn - tips på camping.

Ska du och familjen upptäcka Västkusten på semestern i sommar? Då kan du ta sikte mot någon av de barnvänliga campingarna som ligger längs den vackra svenska västkusten. Många ligger i lugna miljöer och har lekplats, aktivitetsprogram eller andra aktiviteter som passar särskilt bra för att roa familjens yngsta medlemmar. Det finns dessutom campingar med stora poolområden, nöjesparker, teman och barnklubbar. Vissa har öppet året om så att du kan åka dit även på årets andra skollov. Eftersom Västkusten har gott om utflyktsmål kan du också välja camping efter vad ni vill hitta på under semestern. 

Kika på vår lista på campingar för barn.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Femstjärniga  Daftö Resort är ett riktigt paradis för dig som campar med barn. Här finns nöjeslandet Daftöland med pirattema och åkattraktionerna som får det att kittla i magen och ett stort poolområde med piratskepp och palmer. I aktivitetshuset kan barnen spela biljard, bordtennis och X-box. Du kan bo i egen husvagn, husbil eller tälta och i deras stugby kan du välja mellan nio olika stugtyper. Det finns även ett nytt spännande Pirathotell om du vill bo ännu mer bekvämt. Anläggningen är öppen året om så det går bra att åka hit även på de andra skolloven. Du har nära till utbudet i Strömstad och kan även ta en utflykt till Kosteröarna. Daftö Resort finns även med på vår topplista över mest populära campingarna 2023.

First Camp Edsvik, Grebbestad

First Camp Grebbestad, camping i Grebbestad.

First Camp Edsvik är en barnvänlig och omtyckt familjecamping med fyra stjärnor som ligger strax utanför Grebbestad. Campingen har både egen barnvänlig strand och tillgång till sköna klippbad. Här finns det lekland, minigolf och alla andra bekvämligheter du kan tänka dig för hela familjen. Du kan bo i husbil, husvagn, tält eller stuga som har plats för upp till sex personer där vissa ha kök, dusch och toalett. Du har nära till utbudet i Grebbestad och Vitlycke Museum i Tanum.

Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

I vackra Hunnebostrand bland salta stänk och klippor ligger  Ramsvik Stugby & Camping, som är ett paradis för hela familjen. Här kan familjen bada på en långgrund och barnvänlig strand, spela volleyboll, leka på lekplatsen, gå på disco, hyra båt, följa med på fisketur och fiska krabbor direkt från bryggan. Familjen kan även leta efter havsfåglar, upptäcka skärgården och lära känna fina Ramsvikslandets naturreservat med sin storslagna natur. Campingen har ett mindre utbud av campingplatser för husvagn, husbil och tält och du har 130 olika stugor att välja mellan med sju bäddar och plats för den stora familjen. Det finns både enklare stugor och stugor utrustade med eget badrum. I närheten ligger djurparken Nordens Ark och Smögen är inte heller långt borta med sin shopping längs den mysiga Smögenbryggan.

Hafsten Resort & Camping, Uddevalla

Hafstens Resort, camping i Uddevalla.

Hafsten Resort & Camping ligger på en halvö i Uddevalla och har en fin utsikt över hav och öar. Här kommer hela familjen att trivas för det finns fler än 60 aktiviteter att roa sig med. Det finns en omtalad höghöjdsbana, en zipline, klättervägg, tennis, trampbilar, en stor hoppkudde och bordtennis. Campingen har två privata stränder och ett stort poolområde med en 86 meter lång vattenrutschbana. Bo i egen husvagn, husbil eller tält eller boka en stuga – det finns stugor med plats för upp till 12 personer. De har dessutom öppet året om, så det går att åka hit även på årets andra lov. Du har nära till utbudet av aktiviteter i Uddevalla och till Havets Hus i Lysekil. Campingen finns med på vår topp 25-lista över Sveriges populäraste campingar 2023.

Marstrands Familjecamping

Marstrands Familjecamping ligger i ett lugnt och naturskönt område med åldersgräns på minimum 25 år. Det gör att campingen både lugn och familjevänlig. I närheten finns fem olika badställen att välja mellan så salta bad finns det gott om och du kan spela minigolf. Campingen ligger med en 15 minuters promenad till färja som går över till den bilfria ön Marstrand där du kan upptäcka Carlstens fästning och dess fängelsehålor. Du har även nära till Göteborg och storstadens puls. Du kan campa med husvagn, husbil och tält eller hyra en av tio stugor.

Lisebergsbyn, Göteborg

Lisebergsbyn, camping i Göteborg,

Ska du ta barnen till Liseberg på semestern? Då är Lisebergsbyn ett mycket bra val av camping – öppet året om! Du bor mitt i naturen, men samtidigt nära Göteborgs centrum och kan välja mellan egen husvagn, husbil och tält eller att hyra stuga, bo på vandrarhem eller i Bed & Breakfast. Lisebergsbyn har bland annat en rolig kaninlekplats som heter Lisebusbyn. Förutom nöjesparken Liseberg har du nära till Universeum, Avenyn och andra trevliga aktiviteter som Göteborg lockar med. Nära campingen hittar du också Delsjö naturreservat som har vandringsleder, motionsspår, frisbeegolf och badplats. Ett annat alternativ för dig som har tagit sikte på Liseberg är Lisebergs camping Askim Strand

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är en lyxig camping med fem stjärnor som ligger precis intill havet två kilometer från Varbergs centrum. Här trivs barnfamiljer särskilt bra och du har nära till några av Sveriges finaste sandstränder – långgrunda och ljusa. Campingens stora poolområde lockar med en 30 meter lång och 1,2 meter djup, uppvärmd pool och en mindre barnpool till de yngsta familjemedlemmar. Du kan ladda ett armband med pengar till barnen så att de själva kan köpa glass på anläggningen när de vill. Aktivitetsprogrammet är fullt och det finns saker att göra för barn i alla åldrar, som krabbfiske, pool party, after beach och minigolf. Du kan bo i egen husvagn, husbil och tält, på hotell eller i lägenhet och i stugor i storleken 10-30 kvadratmeter där många är utrustade med både kök och toalett och dusch.

Skrea Camping & Stugby, Falkenberg

Skrea Camping & Stugby är en stor camping med fyra stjärnor som ligger tre kilometer från Falkenbergs centrum, med nära till både Halmstad och Varberg. Du bor ett stenkast från den populära sandstranden Skrea Strand som lockar med sol, salta bad och mysiga promenader för hela familjen. På campingen är minsta åldern på gäster 25 år så det är en lugn och barnanpassad anläggning. Campingen har ett litet poolområde och erbjuder barnvänliga aktiviteter som pingis, golf, minigolf, aktivitetsscen och cykeluthyrning. Barnen kan dessutom delta i barnklubben Campis och det finns lekplats, lekrum och en stor hoppkudde att roa sig med. Det finns många olika sätt att bo på – med husvagn, husbil och tält, du kan hyra lägenhet, villavagn och stugor som har sovplatser för upp till fyra personer.

First Camp Mölle–Höganäs, Mölle

First Camp Mölle-Höganäs, camping i Mölle.

Fyrstjärniga First Camp Mölle-Höganäs är en camping som lockar med storslagna naturupplevelser, utflykter och spännande aktiviteter för hela familjen. Följ med på till exempel snorkling, dykning och klättring. Campingen har ett stort poolområde med uppvärmd pool som passar för alla barn oavsett ålder. Det finns lekplats, äventyrsgolf och kiosk där barnen kan köpa glass att svalka sig med. Campingen har dessutom en barnklubb där barnen kan följa med lyckodjuret Yessi och roa sig med 30 aktiviteter i veckan. Du bor bekvämt i stuga, tält, husvagn eller husbil. Campingen kom dessutom på första plats på vår topplista över Sveriges populäraste campingar 2023.

Läs också: Campingar på västkusten

Läs också: Campingar på västkusten med pool

Läs också: Campingar på västkusten med stuga

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.