Nyheter Husvagn.se

Tips på campingar som är öppna året runt!

Husvagn.se 2023-08-29

Vill du spendera höstlovet i en husvagn, fira jul och nyår på en camping eller möta våren i husvagn? Det finns det fler husvagnsägare som är och därför håller många campingar öppet året om. Vi tipsar om populära campingar som har öppet året om. 

Hösten är på ingång och det betyder i sin tur att campingarnas högsäsong börjar ta slut. Men, bara för att sommaren är slut betyder inte det att vi vill sluta campa, eller hur? Därför tipsar vi om campingar som är öppna året runt!

Daftö Resort

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Fem kilometer från Strömstad och granne med Kosterhavet ligger Daftö Resort. Det är en anläggning där du kan välja att hyra såväl en av de 650 campingtomterna som bo i en av de 130 stugorna - vilken dag på året du än känner för. Det finns utomhuspool, butik, restaurang, utegym och nöjespark. Dessutom finns det en otrolig miljö att besöka runt omkring, som till exempel Kosteröarna.

KronoCamping Swecamp Lidköping

Kronocamping, Lindköping.

Så lite som en kvarts promenad från Lidköpings centrum ligger KronoCamping Swecamp Lidköping, precis vid Vänerns strand. Oavsett vilken säsong på året du besöker KronoCamping kommer det att finnas aktiviteter som du och hela dina familj kan njuta av. Du kan roa dig med allt från att bada bastu till att hyra en hoverboard.

Hafsten Resort

Hafstens Resort, camping i Uddevalla.

Strax utanför Uddevalla i den vackra bohuslänska skärgården hittar du denna femstjärniga campingplats. Tomterna ligger på terrasser och de flesta med havsutsikt. Här kan du bl.a. uppleva det 28-gradiga poolområdet med den stora vattenrutschkanan som ser till att det kittlar i magen. För den äventyrslystne rekommenderas att prova Sveriges längsta Zipline och för den mer lugna typen ett besök i havsbastun eller badtunnan. Du hittar garanterat något att göra då Hafsten Resort erbjuder över 60 aktiviteter för dig.

Apelviken

Apelviken är en plats som de allra flesta vill stanna länge på. Väldigt nära Varberg hittar du den här campingen och mest känd är den kanske för sitt strand- och badliv. Däremot är den öppet året om och det finns ett ganska stort dragplåster för att åka dit och besöka campingen under lågsäsong. Det ligger nämligen väldigt nära Gekås och Ullared!


Västervik Resort

I Smålands skärgård och ungefär en timme från Astrid Lindgrens Värld finner du Västervik Resort. På den här campingen som har öppet året runt kan du besöka det närliggande äventyrsbadet, njuta av någon av de kända kvällsshowerna eller ta skärgårdsbåtarna ut till någon av de närliggande öarna.


Orsa Camping

På Dalarnas enda femstjärniga camping precis intill Orsasjön kan du och ditt sällskap slappna av när ni vill under året. Bland de 800 campingtomterna och den oslagbara utsikten är programmet “Moraeus med mera” inspelat och det är lätt att förstå varför. Orsa Camping lämnar lite att önska när det kommer till allt från boende till aktiviteter och mat.


Årjäng Camping och Stugor Sommarvik

Vi går vidare till ännu en femstjärnig camping men nu i vackra Värmland. Sommarvik är lika med avkoppling för de flesta som väljer att åka dit då de har en nästintill spaliknande anläggning. Men, känner man för att äventyra lite är det inget problem. Här finns ett friluftsbad, äventyrsgolf och kanotuthyrning för att bara nämna några aktiviteter.


Mötesplats Borstahusen

Borstahusen ligger i Öresund, har nära till det mesta och är öppet året runt. Vad mer kan man önska? En runda golf kanske? Det behöver man inte för det finns också här. Landskrona Golfklubb ligger nämligen i närheten och där kan du spela 36 hål om lusten faller in. Utöver det kan du på Borstahusen avnjuta både spa och god mat, eller varför inte ta en tripp över till Helsingör och ta en öl?

Ursand Resort & Camping

Ursand Resort & Camping.

Intill Vänern tre kilometer norr om Vänersborg hittar du femstjärniga Ursand Resort & Camping, en anläggning som lockar med campingliv året om. Här kan du ta ett dopp i det blå, gå på after beach i restaurangen eller ta en promenad i de kringliggande motionsspåren. Här finns även lekland, klätterland och golfbana.

Johannesvik Camping & Stugby

Familjecampingen Johannesvik Camping & Stugby ligger vackert i en dalgång tre kilometer från centrala Kungshamn, med nära till både Smögen och Nordens Ark. Campingen håller öppen året om och du kan välja mellan husvagn, husbil och att hyra en av de 40 stugorna. Anläggningen håller toppklass och här trivs hela familjen perfekt! Det finns motionsspår och vandringsleder att ta del av året om, gym, äventyrsgolf, på hösten väntar hummerfiske och på vintern kan du hyra grillstugan.

Rättviks Camping

Rättviks Camping

Rättviks Camping ligger en kort promenad från Rättvik i Dalarna och lockar dig som önskar en aktiv avkoppling året om. Den slingrande Enån löper genom campingen och skapar en miljö med öar och uddar. Under hösten lockar aktiviteter som höghöjdsbana, kanotpaddling, Långbryggan och Dalahästtillverkning och ett häftigt naturreservat.

Mellerud Swecamp Vita Sandar

Mellerud Vita Sandar, camping i Mellerud.

I Dalsland och Mellerud väntar den fyrstjärniga familjecampingen Vita Sandar som passar för hela familjen året om. Under sommarhalvåret väntar sköna bad i en av Vänerns finaste stränder och ett brett utbud av aktiviteter. Även om campingen gör sig allra bäst under sommaren har naturen mycket att erbjuda året om. Förutom plats för husvagn och husbil finns det 26 stugor och 10 villavagnar.

Gekåsbyn Ullared

Gekås i Ullared är ett hett turistmål året om och här får du en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Ett stenkast från det stora varuhuset hittar du Gekåsbyn som har öppet året om. Välj att bo på campingen i tält, husvagn och husbil eller boka en stuga. Här finns något att göra för alla i olika åldrar.

Lisebergsbyn

Lisebergsbyn, camping i Göteborg,

Liseberg har sin högsäsong under sommarhalvåret, men lockar med halloween på hösten och den perfekta julstämningen inför julen. Lisebergsbyn är en modern året runt-öppen anläggning som passar perfekt både när du ska besöka Liseberg eller på annat sätt uppleva Göteborg. Anläggningen ligger nära centrum, tio minuter från Liseberg med spårvagn, men samtidigt mitt i naturen.

First Camp Tylösand-Halmstad

First Camp Tylösand-Halmstad.

Den året runt-öppna campingen First Camp Tylösand-Halmstad har fyra stjärnor och ligger bara en kort promenad från en av Sveriges vackraste stränder Tylösand. På campingområdet finns det aktiviteter för alla åldrar som lekplats, äventyrsgolf och fotbollsplan. Du bor i moderna stugor eller i husbil, husvagn och tält.

Skellefteå Camping

Skellefteå Camping.

Önskar du en aktiv semester passar Skellefteå Camping dig perfekt – en året runt-öppen camping som passar lika bra för sommar som vinter. Här finns aktiviteter för dig som gillar att röra på dig, oavsett årstid. Campingen ligger granne med Vitberget och samtidigt har du ett bekvämt avstånd till staden. Du har även nära till Solbackens handelsområde.

First Camp-Sibbarb-Malmö

Vill du spendera din campingsemester i Malmö är First Camp-Sibbarb-Malmö ett bra val. Den fyrstjärniga campingen har öppet året om och du bor med en vacker utsikt över Öresundsbron. Här kan du kombinera en citysemester med sköna dagar vid stranden, hyra cykel, segway och trampbil eller ta en runda på äventyrsgolfen.

First Camp Åhus-Kristianstad

First Camp Åhus-Kristianstad.

First Camp Åhus-Kristianstad ligger i Åhus utanför Kristianstad på Skånes östkust, nära vidsträcktra stränder, trolska skogar och lugna sjöar. Här finns aktiviteter året om som höghöjdsbana och lekplats. Det är nära till flera populära aktiviteter som Åhus Museum, Ales Stenar och borgen Glimmingehus i Simrishamn. Bo i husvagn, husbil, hyr stuga eller testa på att bo i glampingtält!

First Camp Edsvik-Grebbestad

First Camp Edsvik-Grebbestad.

First Camp Edsvik-Grebbestad ligger några kilometer norr om Grebbestad och är en omtyckt och barnvänlig camping. På sommaren lockar salta bad på campingens barnvänliga strand eller varma västkustklipporna, sälsafari och kajakpaddling. Campingen är öppen året om och erbjuder med aktiviteter även under hösten och vintern, som till exempel en tur till naturreservatet Tjurpannan.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.