Nyheter Husvagn.se

Tips på campingar som är öppna året runt!

Husvagn.se 2019-09-27

Hösten är på ingång och det betyder i sin tur att campingarnas högsäsong är över. Men, bara för att sommaren är slut betyder inte det att vi vill suta campa, eller hur? Därför har vi samlat ihop en tipslista på campingar som är öppna året runt!

Daftö Resort

Fem kilometer från Strömstad och granne med Kosterhavet ligger Daftö Resort. Det är en anläggning där du kan välja att hyra såväl en av de 650 campingtomterna som bo i en av de 130 stugorna - vilken dag på året du än känner för. Det finns utomhuspool, wellnessavdelning, butik, restaurang, utegym och nöjespark. Dessutom finns det en otrolig miljö att besöka runt omkring, som till exempel Kosteröarna.


KronoCamping Swecamp Lidköping

Så lite som en kvarts promenad från Lidköpings centrum ligger KronoCamping Swecamp Lidköping, precis vid Vänerns strand. Oavsett vilken säsong på året du besöker KronoCamping kommer det att finnas aktiviteter som du och hela dina familj kan njuta av. Du kan roa dig med allt från att bada bastu till att hyra en hoverboard.

Hafsten Resort

Strax utanför Uddevalla i den vackra bohuslänska skärgården hittar du denna femstjärniga campingplats. Tomterna ligger på terrasser och de flesta med havsutsikt. Här kan du bl.a. uppleva det 28-gradiga poolområdet med den stora vattenrutschkanan som ser till att det kittlar i magen. För den äventyrslystne rekommenderas att prova Sveriges längsta Zipline och för den mer lugna typen ett besök i havsbastun eller badtunnan. Du hittar garanterat något att göra då Hafsten Resort erbjuder över 60 aktiviteter för dig.


Apelviken

Apelviken är en plats som de allra flesta vill stanna länge på. Väldigt nära Varberg hittar du den här campingen och mest känd är den kanske för sitt strand- och badliv. Däremot är den öppet året om och det finns ett ganska stort dragplåster för att åka dit och besöka campingen under lågsäsong. Det ligger nämligen väldigt nära Gekås och Ullared!


Västervik Resort

I Smålands skärgård och ungefär en timme från Astrid Lindgrens Värld finner du Västervik Resort. På den här campingen som har öppet året runt kan du besöka det närliggande äventyrsbadet, njuta av någon av de kända kvällsshowerna eller ta skärgårdsbåtarna ut till någon av de närliggande öarna.


Orsa Camping

På Dalarnas enda femstjärniga camping precis intill Orsasjön kan du och ditt sällskap slappna av när ni vill under året. Bland de 800 campingtomterna och den oslagbara utsikten är programmet “Moraeus med mera” inspelat och det är lätt att förstå varför. Orsa Camping lämnar lite att önska när det kommer till allt från boende till aktiviteter och mat.


Årjäng Camping och Stugor Sommarvik

Vi går vidare till ännu en femstjärnig camping men nu i vackra Värmland. Sommarvik är lika med avkoppling för de flesta som väljer att åka dit då de har en nästintill spaliknande anläggning. Men, känner man för att äventyra lite är det inget problem. Här finns ett friluftsbad, äventyrsgolf och kanotuthyrning för att bara nämna några aktiviteter.


Mötesplats Borstahusen

Borstahusen ligger i Öresund, har nära till det mesta och är öppet året runt. Vad mer kan man önska? En runda golf kanske? Det behöver man inte för det finns också här. Landskrona Golfklubb ligger nämligen i närheten och där kan du spela 36 hål om lusten faller in. Utöver det kan du på Borstahusen avnjuta både spa och god mat, eller varför inte ta en tripp över till Helsingör och ta en öl?

Fler nyheter