Nyheter Husvagn.se

Sveriges 5-stjärniga campingar 2024

Husvagn.se 2024-05-24

Vill du bo bäst när du är på camping? Då ska du unna dig en femstjärnig semester! Idag har Sverige 14 stycken – här är Sveriges femstjärniga campingar!

Varje år gör SCR, Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation en bedömning av Sveriges campingplatser. I bedömningen finns ett stjärnsystem och högsta betyg är fem stjärnor. De campingar som bedöms är medlemmar i organisationen.

Vill du allra bäst när du campar är det en femstjärnig camping du ska styra husvagnen mot. Här hittar du en uppdaterad lista över alla Sveriges femstjärniga campingar.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Är du sugen på en piratsemester? Då ska du välja att bo på maffiga  Daftö Resort, en stor anläggning med fem stjärnor nära Strömstad. Här finns Daftöland med ett stort poolområde med piratskepp och palmer – som passar hela familjen. Här finns plats för 750 husbilar och husvagnar där du kan bo med vacker havsutsikt, men också stuga och hotell.

Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort.

Mitt i Bohuslän, på en halvö strax utanför Uddevalla, ligger femstjärniga  Hafsten Resort. Tack vare sitt natursköna läge har campingen blivit en av länets mest omtyckta resorts. Här kan du njuta av en vacker utsikt över både hav och närliggande öar eller bada på en av två stränder. Det är ett riktigt paradis för dig som önskar en aktiv semester då det finns över 60 aktiviteter att roa sig med. Här finns en omtalad höghöjdsbana, Skandinaviens längsta zipline, klättervägg, tennis, padel, trampbilar, en stor hoppkudde och bordtennis. Här bor du i husvagn, husbil eller tält. Du kan även stuga eller testa på glamping. 

Leksand Strand, Leksand

2021 blev  Leksand Strand i Dalarna uppgraderad till en femstjärnig camping. Det är en familjecamping belägen mitt bland tallarna vackert vid Siljas strand, nära populära Leksand Sommarland. Det är en stor camping med 450 campingplatser, 18 glampingtält och 222 stugor. Här finns sju servicehus, restaurang, minilivs, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Ursand Resort & Camping.

Ursand Resort & Camping är en femstjärnig camping belägen i Vänersborg, precis intill en av Vänerns finaste sandstränder. Det är en camping fullkittad med lekland, klätterland och golfbana. Här njuter du av god mat och det finns fina motionsspår att ta en promenad eller springa i. Under högsäsong finns det barnklubb med många roliga aktiviteter.

Kneippbyn Resort Visby, Gotland

Kneippbyn Resort Visby.

Nära Visby på Gotland ligger  Kneippbyn, barnens drömsemester. Den ligger granne med Kneippbyns Sommar- & Vattenland. På Gotlands enda femstjärniga camping här kan de få hälsa på i självaste Villa Villekulla och få testa på att sova i en trädkoja. Här finns 200 bokningsbara campingtomter för husvagn, husbil och tält – de flesta med havsutsikt.

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är Hallands enda femstjärniga campingplats och den ligger precis intill havet, två kilometer från Varbergs centrum. Här trivs hela familjen bra och du har nära till några av Sveriges finaste sandstränder. Campingen lockar med ett stort poolområde med 30 meter lång och uppvärmd pool och barnpool. Aktivitetsprogrammet är stort och aktiviteter som krabbfiske, pool party, after beach och minigolf. Du bor i husvagn, husbil, tält, på hotell, i lägenhet eller i stuga.

Pite Havsbad, Piteå

Den femstjärniga campingen  Pite Havsbad ligger på stranden Bottenviken där Piteälven rinner ut – på Nordens Riviera. Dessutom bara 18 mil från polcirkeln vilket ger området ett magiskt ljus. På Sveriges största camping- och konferensanläggning finns något att göra för alla, oavsett väder. De erbjuder över 40 olika aktiviteter som utepool, äventyrsbad, leklandet Nimbys Värld, aktivitetshus, tivoli och golfbana. Bo på campingen i husvagn, husbil och tält eller checka in i stuga eller på hotell.

Mötesplats Borstahusen, Landskrona

Mötesplats Borstahusen är en modern femstjärnig camping norr om Landskrona belägen i det gamla fiskeläget Borstahusen, med Öresunds hav som närmsta granne. Skånes enda femstjärniga camping är en komplett semesteranläggning med många aktiviteter, spa och en fin natur med populära sevärdheter. Med sin närhet till Danmark och Köpenhamn, Landskrona Golfklubb och Skånes Djurpark är det ett populärt resmål. Bo i husvagn eller husbil på campingtomt eller bekvämt i stuga.

Västervik Resort, Västervik

Västervik Resort är en femstjärnig resort i den småländska skärgården. Här njuter du av vacker natur, salta bad från både klippor och sandstränder. Här finns också ett stort upplevelsebad och aktiviteter som klättring, kajak, padel, boule och bollplaner. Bo på campingområdet i husvagn, husbil eller tält eller hyr stuga, studiolägenhet eller villavagn. I närheten ligger bra förbindelser till skärgårdsöarna och Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Årjäng Camping och Stugor, Sommarvik

Årjäng Camping och Stugor är en familjevänlig camping med fem stjärnor i det idylliska läget vid E18 i det sjörika värmländska landskapet. Campingområdet bjuder både på bra badmöjligheter i ett poolområde med tre pooler och aktiviteter för hela familjen. Dessutom är det inte långt till fina vandringsleder eller en upptäcktsresa till vårt vackra grannland Norge.

Byske Havsbad, Skellefteå

Byske Havsbad.

I Skellefteå i norra delarna av Sverige väntar Byske Havsbad. Den femstjärniga campingen ligger med ett vackert läge, precis vid havet. Här finns ett stort utbud av aktiviteter som passar hela familjen – allt i en naturnära och vacker miljö. Njut av en god middag på den havsnära restaurangen eller en avkopplande fisketur i det fiskrika havet. Här finns också möjlighet att hyra cykel och trampbåt, spela äventyrsgolf och hänga i det tempererade poolområdet. Anläggningen har öppet året om och du bor i husvagn, husbil eller stuga.

KronoCamping Lidköping, Lidköping

KronoCamping Lidköping.

I Västergötland vid Vänerns strand hittar du  KronoCamping Lidköping, bara ett stenkast från Lidköpings centrum. På den femstjärniga campingen kan du spela äventyrsgolf, gå på spa och äta gott på den populära restaurangen Sjökanten. De har uthyrning av hoverboard, cykel och trampbil. Det är dessutom nära till Läckö slott, Rörstrands center och Kinnekulle. Bo på campingplats med din husvagn eller husbil eller hyr stuga.

Gustavsvik, Örebro

Gustavsvik Camping ligger i ett lugnt område i Örebro, omgiven av grönområden och vatten. Campingen har fem stjärnor och håller en hög standard. Det är hem för det kända äventyrsbadet Lost City, som är en riktig favorit bland barnen. Du har också tillgång till Äventyrsklubben, minigolf, hoppborg och relaxavdelning. Campingen har 665 stora tomter och här bor du i husvagn eller husbil.

Böda Sand, Öland

Böda Sand är en camping belägen på Ölands längsta strand som är två mil lång. Stranden är kritvit, långgrund och full av aktiviteter. Campingen är stor och du kan bo med husvagn, husbil eller tält nära centrum, golfbanan eller vattnet. Det finns även möjlighet att bo i stugbyn i en av de många stugorna.  

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.