Nyheter Husvagn.se

Ny femstjärnig camping i Sverige

Husvagn.se 2021-08-09

Varje år gör SCR Svensk Camping en bedömning av Sveriges campingplatser. I den här bedömningen finns ett stjärnsystem och högsta betyg är fem stjärnor. I år tillkom det en ny campingplats bland de femstjärniga campingplatserna.

Foto: Leksand Resort.

Standarden på de svenska campingplatser fortsätter att förbättras. Detta enligt SCR Svensk Camping (Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation) som varje år granskar campingplatser i Sverige. För 2021 var det 202 kvalitetsgranskade campingplatser. 

Leksand Strand fick fem stjärnor

I år blev Leksand Strand i Dalarna uppgraderad till en femstjärnig camping. Leksand Strand är en familjecamping som ligger vackert vid Siljas strand, nära populära Leksand Sommarland. Campingen är stor och har 450 campingplatser, 18 glampingtält och 222 stugor. De har även sju servicehus, restaurang, minilivs, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

- Vi märker ett stort intresse för nya spännande boendeupplevelser och det är något vi vill arbeta vidare med. Den här klassificeringen är ett bra kvitto på det arbete som lagts ner och en sporre för det fortsatta arbetet med att utveckla anläggning mot målet att skapa Sveriges mest upplevelserika familjeresort, säger Rony Forsberg, VD på Leksand Resort och platsansvarig för Leksand Strand, i ett pressmeddelande.

Boka campingplats på Leksand Strand

Så tas klassificeringen fram

Själva klassificeringen tas fram med hjälp av den externa parten Svensk Klassificering AB, som också sätter klassificeringen på vandrarhem och hotell. Den genomförs löpande var tredje år, där de med fem stjärnor bedöms varje år. Alla anläggningar bedöms efter 85 olika kriterier, bland annat miljö, hygien, service, events och aktiviteter.

- Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping, i ett pressmeddelande.

Se fler 5-stjärniga campingar

Foto: Leksand Resort

Fler nyheter