Nyheter Husvagn.se

Maximera campingmånaderna med vintercamping

Husvagn.se 2017-11-17

Camping förknippas vanligtvis med sommaren. Men varför nöja sig med att njuta av det sköna husvagnslivet endast några få månader om året? Få ut det mesta av husvagnen och upplev charmen med camping - oavsett årstid. Vi ger dig tipsen som håller dig varm och på gott humör under vintercampingen.

Vintercamping i Sverige

Det faktum att vi bor ett land som är både kallt och mörkt land största delen av året gör att de flesta av oss inte ens har slagits av att det faktiskt går att campa under något annat än sommarsäsongen. Vinterförvaringen av husvagnen görs på ren rutin.

Tanken på vintercamping blir till en början närmast exotisk. Bilden av husvagnsmys med tända ljus när mörkret ligger kompakt utanför tar form. Tänk att fira jul i husvagnen! Julklappar, glögg, pepparkakor och allt annat som hör julen till. Kanske faller snön utanför så att du kan spänna på skidorna och ta ett åk eller leta upp en bra pulkabacke med barnen. Men, sen kommer tanken på kylan och drömmen om att campa i vinterlandet faller platt.

Konsten att hålla värmen i husvagn och förtält

Att frysa är det värsta som finns och kan sänka det bästa humör. Men, goda nyheter: att vintercampa behöver absolut inte innebära att sitta och huttra i husvagnen. Förbereder du dig rätt kommer kylan att vara ditt sista problem. Dessutom är dethär en period när husvagnspriserna faller drastiskt. Har du gått i köpartankar kan det vara läge att göra slag i saken.

Att ta med på resan

Innan vi går in på hur du skapar mesta möjliga värme i husvagn och förtält med hjälp av stormsäkring och isolering går vi igenom några andra saker som bidrar till att hålla kylan borta. Vi börjar med kläderna. Se till att packa ner bra underställ, varma strumpor, tofflor, ordentliga ytterkläder och skor. Lager på lager-principen funkar bäst för både barn och vuxna. Varma täcken är ett måste när det är dags att krypa till kojs och varför inte plocka med värmedynan när du ändå är igång? Och värmefläkt, det ångrar du inte.

Värme utifrån och inifrån. Underskatta inte de varma dryckerna. Te, kaffe, varm choklad och buljong värmer gott.


Stormsäkra och isolera förtältet

Se till att stormsäkra förtältet. Återförsäljarna har allt du behöver och kan guida dig rätt i monteringen. Investera också i ett stormsäkringsset som monteras inuti förtältet. Skaffa vintertält eller komplettera sommartältet med megastänger och termotak. Med isolerande golv som byggs upp i flera lager är du redo för vintercamping!

Fler nyheter