Nyheter Husvagn.se

Vi besöker Falsterbo Camping & Resort - bilder & recension

Husvagn.se 2024-05-30

På vår vackra resa längs Sveriges västkust har vi nu tagit oss längst ned i Skåne. Vi möts av fantastiska stränder och skinande sol när vi kör in husvagnen för några nätter på Falsterbo Camping & Resort. Här får du veta mer om campingen.

Stranden nära Falsterbo Camping & Resort

Vi följer E6:an ned mot Trelleborg och svänger av strax efter Vellinge till väg 100. Efter att ha passerat charmiga Höllviken kommer vi fram till  Falsterbo Camping & Resort.

Se fler reportage

Falsterbo Camping & Resort

De numera ihopvuxna städerna Falsterbo och Skanör ligger längs den sydsvenska rivieran och lockar med både kultur och historia. Här får du ett riktigt sommarparadis med fina vita sandstränder, färgglada små båthus, badhytter och flera populära golfbanor.

Elenor på Falsterbo Camping & Resort.

På Falsterbo Camping & Resort möter vi Elenor som hälsar oss välkomna i receptionen. Hon berättar att Campinggruppen tog över campingen för några år sedan nu. Det mesta här på campingen är därför relativt nybyggt, till exempel receptionen, bistron och de fina padelbanorna. Allt annat är nyrenoverat och vi märker direkt av den fina standarden som Falsterbo Camping & Resort erbjuder. Till detta år gör de en ny större satsning på bland annat bistron och de har just renoverat toaletter med mera i det stora servicehuset.

För de som anländer med husbil fanns det även fina  husbilsplatser.

Falsterbo Camping & Resorts bistro.

Tiffany och Max jobbar i uteserveringen på campingen.
Alltid ett glatt leende, i bistron träffade vi Tiffany och Max. Vid uteserveringen är det full fart under sommaren då olika kvällsaktiviteter anordnas, bland annat ett populärt musikquiz.

Falsterbo Camping & Resort.
Här är en del av campinglivet förenat på en bild. Att koppla av med en god bok några timmar. I bakgrunden syns en av de nya stugorna. Här har man valt att efterlikna badhytterna som orten är känd för.

Servicehuset på Falsterbo Camping & Resort är fräscht.Servicehuset är väldigt fräscht och här kan du laga mat i köket. Det finns även ett stort diskrum inomhus.

I närheten av campingen ligger en vit strand.
Den svenska rivieran med den vita stranden hittar du bara på några hundra meters avstånd från campingen.

Aktiviteter att göra på campingen:

Förutom de fantastiska stränderna som erbjuds kan du både hyra cykel och SUP-bräda (stand up-padel). Dessutom har de en fin minigolfbana och padelbana för de som vill svettas lite mer ordentligt. På somrarna finns även en populär barnklubb och vill du komma upp ur campingstolen kan du träna med Näset Bootcamp inne på campingen.

Minigolf är en av aktiviteterna som campingen erbjuder.

Campingen har en hoppborg.

Campingen har en padelbana.

Platser att besöka i området:

Cykla runt och upptäck de fina omgivningarna när du befinner dig i Skanör-Falsterbo. Vi tog cykeln till Skanörs strand och besökte även Skanörs hamn. När man är på stranden tror man knappt att detta är Sverige med tanke på den fantastiska sanden – helt kritvit och finkornig.

Skanörs hamn.

Skanörs vackra strand med sina badhytter.

Vid Falsterbo Camping & Resort får man känslan att det är nära till många vackra platser. Vi lät bilen stå och använde våra cyklar varje dag.

Falsterbo Photo Art Museum.
Ett trevligt utflyktsmål var Falsterbo Photo Art Museum.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Fler populära campingar i Skåne:

First Camp Råå Vallar-Helsingborg, Helsingborg

First Camp Råa Vallar-Helsingborg ligger vackert vid Öresund med vacker utsikt över Ven och Danmark. Campingen har en uppvärmd 50-meterspool, barnpool och en fin badplats precis intill. Aktivitetsutbudet är stort och det finns något att göra för hela familjen. Du har även nära till Helsingborgs breda utbud av restauranger, shopping och kultur. Campingen är öppen året runt och du bor i husvagn, husbil, tält eller stuga.

First Camp Mölle-Höganäs, Mölle

På fyrstjärnigaFirst Camp Mölle-Höganäs trivs hela familjen perfekt och här finns storslagna naturupplevelser och utflykter. Campingens stora poolområde lockar med uppvärmd pool som passar stora som små. Här finns också lekplats, äventyrsgolf och kiosk. Campingen har ett stort utbud av aktiviteter som dykning, snorkling och klättring. Du bor bekvämt i husvagn, husbil, tält eller stuga och anläggningen håller öppet året om.

First Camp Röstånga-Söderåsen, Röstånga

First Camp Röstånga-Söderåsen är en fyrstjärnig camping vid Söderåsens Nationalpark i Skåne där hela familjen bor bra omgiven av dramatisk och vacker natur. Campingen har ett poolområde med uppvärmd 50-meterspool, tre barnpooler och vattenrutschbana. Här finns också lekplats, hoppkudde, minigolf, boulebana, beachvolleyboll, bordtennis, utomhusträning och ett nytt fiskspa. Här bor du med din husvagn, husbil i tält och har möjlighet att hyra stuga.

First Camp Torekov-Båstad, Torekov

First Camp Torekov-Båstad ligger precis vid Kattegatt i Torekov – en av Sveriges mest populära sommarorter med sina kullerstensgator, sevärdheter och rika kulturliv. Härifrån har du dessutom nära till Båstad som lockar med ett stort utbud av kultur och restauranger. Du bor mysigt i husvagn, husbil, tält eller stuga. Det finns mycket för barnen att hitta på med ett stort aktivitetsprogram. Det är nära till salta dopp och du kan också njuta av bistrons populära terrass.

Mötesplats Borstahusen, Landskrona

Vill du bo femstjärnigt på husvagnssemestern ska du checka in på Mötesplats Borstahusen, en toppmodern anläggning mitt i händelsernas centrum. Campingen ligger i strandskogen vid Öresunds salta vågor. Unna dig en spaupplevelse, vandra längs skåneledens vackraste delar eller göra en utflykt till Köpenhamn eller Helsingör.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.