Nyheter Husvagn.se

Campa längs västkusten? Här listar vi tre bra alternativ!

Husvagn.se 2024-02-05

Har du upplevt västkusten? Alltså verkligen upplevt? Det gör man nämligen på bästa sätt genom att campa och färdas längs den vackra kusten med husvagn eller husbil. För dig som är nyfiken på Sveriges framsida har vi listat tre värdefulla tips på campingar längs västkusten.

Anledningarna till att västkusten är ett av Sveriges mest besökta resmål är många. Förutom den storslagna naturen och det otroligt klara saltvattnet finns en mängd släta klippor och vackra sandstränder att bada ifrån. Dessutom är västkustborna minst sagt stolt över sitt utbud av färska skaldjur och fisk. Så, varför inte passa på att njuta av västkustens alla tillgångar och sevärdheter? Här får du tips på populära campingar. 

Örns Camping 

Precis vid havet i Bohuslän, närmare bestämt i Kungshamn, kan du hitta en riktig camping-pärla.  Örns Camping har hela 230 ställplatser för husbilar och husvagnar vilket betyder att det finns gott om plats för alla som känner för att besöka Örns. Utöver det har de även både stugor och ett vandrarhem på campingen.

Örns Camping har ett eget havsbad och erbjuder dessutom en mängd olika aktiviteter som lämpar sig för familjens alla åldrar. Du kan spela minigolf eller boule på campingens egna banor, barnen kan leka fritt på lekplatsen, eller rida på hästar, och hela familjen kan roa sig på någon av danskvällarna som är späckade med bra musik och allsång. I direkt anslutning till campingen finns den nyanlagda Kuststigen som tillåter dig att vandra i den vackra Bohuslänska skärgården.

Lisebergs Camping Askim Strand

Lisebergs Camping Askim Strand är en av Lisebergs egna campingar men ligger inte som man kan tro i anslutning till själva Liseberg. Istället ligger campingen på den vackra stranden i Askim. Vill man ta sig in till Göteborg och Liseberg är det självfallet inga problem. 700 meter från campingen hittar du busshållplatsen och tar du bilen handlar det endast om en färd på 20 minuter.

För dig som semestrar med husbil eller husvagn finns det 259 campingtomter att välja mellan på Lisebergs Camping Askim Strand. Här gäller det dock att ligga på då campingen är så pass populär och platserna ofta blir bokade av återkommande gäster. Även här kan du spela både minigolf och boule. Dessutom finns tillgång till bad, livsmedelsaffär och personlig service.

Saltviks Camping 

Fem kilometer norr om Grebbestad ligger  Saltviks Camping. Mitt i en dalgång vid havet finns denna natursköna plats och på båda sidor av anläggningen ligger Tjurpannans naturreservat. På Saltviks Camping finns ett utbud av 370 campingtomter och utöver det finns 22 stugor som alla är fullt utrustade med allt du kan behöva. Även hundarna är välkomna på campingen och i vissa av stugorna.

Även vid Saltviks Camping, precis som alla andra campingar längs västkusten, finns det tillgång till en badplats där du kan ta såväl morgon- som kvällsdopp. Saltviks Camping är ett bra resmål för musikälskaren då musikquiz, allsång och trubadurbesök avlöser varandra på löpande band. Det finns en populär restaurang med fulla rättigheter på plats och för dig som älskar golf finns det 2 stycken banor i närheten av campingen.

Ytterligare campingar på västkusten

Dessa tre campingar är ju såklart inte de enda som västkusten har att erbjuda. Här hittar du genvägar till en mängd andra campingar som också tillåter dig att se den bästa sidan av västkusten:

Daftö Resort 
Hafsten Resort
First Camp Edsvik-Grebbestad
Ramsvik Stugby & Camping
Johannesvik Camping & Stugby
Lagunen Camping och Stugor
Bullarebygdens Camping
Lisebergsbyn
Marias camping/ Bengts Stugby
Unda Camping
Hav och Logi Skärhamn
Grebbestadfjorden
Stocken Camping
Rörviks Camping
Bofors Camping
Läjets Camping
Sotenäs Camping
Seläter Camping

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.