Nyheter Husvagn.se

Kroatien med husvagn – vi guidar dig till de tusen öarnas land

Husvagn.se 2018-07-14

Kristallklart hav, fantastiska klippor, värme och god mat – Kroatien är onekligen ett härligt resmål för hela familjen. Ta husvagnen söderut till ett av Europas hetaste semesterländer och bli hänförd av både resan dit och den kroatiska naturen och kulturen. Landets 180 mil långa kust mot Adriatiska havet kantas av både charmiga byar och historiska städer. Låt oss guida dig till Istrien – den vackra halvön med både charm, puls och en mängd olika sevärdheter.

Kroatien är en republik i centrala/sydöstra Europa som på senare år växt fram till ett mycket populärt resmål – särskilt för svenska turister. Landet gränsar till Bosnien och Hercegovina och Serbien i öster, Slovenien i norr, Ungern i nordöst och Montenegro i söder. Med sin geografiska placering kan turister ta del av det centraleuropeiska klimatet och Medelhavet utan att resa alltför långt. Den vackra naturen, fantastiska kusten och det varma klimatet – Kroatien är ett av de soligaste länderna i Europa – lockar varje år många svenska campare att ge sig ut på den drygt 20 timmar långa resan söderut. Kroatien är vackert, men vägen dit genom vackra länder som Österrike och Slovenien är också en upplevelse i sig.

Charm, historia och avkoppling – vackra Istrien har något för alla

Rovinj är en charmig västkuststad i Istrien med bara 15 000 invånare. Trots det har den mycket att erbjuda i form av historia, nöjen, restauranger och klarblått vatten. Santa Eufemiakyrkan och stadsmuseet hör tillsammans med gamla stans medeltida hus till några av de historiska sevärdheter man inte får missa i staden. Valalta är en prisbelönt FKK-camping som 2018 vann ”ADAC Superplatz 2018” som en av de bästa campingplatserna i Europa. Campingen har funnits sedan 1960 och ligger bara 10 minuter från Rovinj. Därmed är den ett utmärkt alternativ om du vill bo på landets västra kust med närhet till både hav och närliggande intressanta städer. Bo på en högkvalitativ och komfortabel camping med magisk utsikt över Adriatiska havet och njut av både omgivningen, god mat och trevlig personal.

Halvön Istrien är en favorit för många i Kroatien. De vita klapperstenstränderna, den klassiska medelhavsmaten och de intressanta sevärdheterna lockar till både avkoppling och nöje. Den största staden i den kroatiska delen av Istrien är Pula – en stad med en blandning av Kroatien och Italien. Arvet från romartiden gör sig ständigt påmint längs de smala gatorna i centrala pula. Amfiteatern Arena dominerar stadsbilden och för tankarna direkt till Rom och mäktiga Colosseum. Staden har en mängd mysiga kaféer och mäktiga byggnader som funnits på samma plats i över 2000 år. Camping Village Stupice är en camping i Premantura nedanför Pula. Campingen är lugn och avslappnad och ligger granne med ett naturreservat där det bland annat går att snorkla i kristallklart vatten. Campingen har ett utmärkt läge för dig som vill bo med närhet till Istriens härliga stränder och en mängd olika vattenaktiviteter.

Att tänka på när du reser till Kroatien med husvagn

När du ska resa utomlands är det en del som ska tänkas igenom. Dels är det en längre resa, vilket gör att du måste fundera på om det är värt/går att köra så långt. Se till att planera din körning och din semester noggrant så du inte missar lokala trafikregler eller står utan övernattningsplats mitt i natten. Det kroatiska kustområdet har ett typiskt Medelhavsklimat, vilket innebär ett soligt och varmt sommarväder från mitten av maj till slutet av september. 25–30 grader är inte ovanligt under dessa månader – och är det inte ovanligt att åka till landet i september för att förlänga sin sommar. Vill du hyra en husvagn och bege dig söderut till Kroatien? Här ser du enkelt vilka som hyr ut husvagnar i din närhet. Är du istället sugen på att köpa en husvagn och vill se samtliga nya modeller från de ledande tillverkarna? Vi är det givna valet för dig som funderar på att köpa husvagn och vi vet att det är svårt att hitta de husvagnsmodeller som passar just dina önskemål och budget. Därför har vi en rad olika filtreringsalternativ för att du ska hitta den husvagn som passar just dig! 

Fler nyheter