Nyheter Husvagn.se

Vill du resa med hunden i sommar? Här är 10 hundvänliga campingar!

Husvagn.se 2021-07-12

Fler och fler svenskar skaffar hundar och vill därmed såklart kunna resa med dem också. Det har dock inte alltid varit helt lätt och hundar är dessvärre inte garanterade entré överallt. Därför listar vi 10 campingplatser i runt om i Sverige där hundar är varmt välkomna att semestra tillsammans med resten av familjen!

Det är inga mindre än Nordic Camping som gjort en större satsning på alla sina campingplatser för att välkomna hundarna. Det gör de för att aldrig begränsa sina gäster i var de kan åka och inte. Hundarna få komma in på alla Nordic Campings campingar med undantag för vissa av stugorna på plats för att kunna garantera pälsallergiker ett tryggt boende. Här hittar du ett urval av de 10 bästa Nordic Camping campingarna.

Björkäng

Hos Nordic Camping Björkäng är alla hundar välkomna. Det visar sig tydligt genom tillgången till en inhägnad hundrastgård, hunddusch, promenadvägar och närheten till en 1,3 kilometer lång sandstrand. Dessutom ligger campingen bara 7 kilometer från utställningsområdet i Tvååker.

Västerås

Promenadstigar, hunddusch, grönområden och hundbadplats är bara några av de attribut som Nordic Camping Västerås har att erbjuda dig och din fyrbenta vän.

Bredsand

Vid Mälarens strand finns den gulligaste hundbadplatsen där din hund kan avnjuta ett bad precis som du. Det finns även gott om träd att vila under eller varför inte äta en liten bit. Se till att ta med frisbeen för att en lekstund med hunden på stranden.

Edsvik

Med en camping som är utrustad med både hundbadplats och hunddusch är det tydligt att din hund står i centrum och kommer att trivas på Edsvik. Även du kan ha en del kul med ett urval av både sandstränder och klippbad.

Hagön

Intill västerhavet hittar du Nordic Camping Hagön mitt ibland den ljuvliga grönskan. Här får vovvarna springa på sandstränder och campingen har dessutom en helt egen hundbadplats och agilitybana för den som vill aktivera sig tillsammans med sin hund.

Hökensås

Hökensås talar naturen för sig själv. Här kommer både du och din hund att trivas utan tvekan. Varför inte ta med hunden på en fisketur kring någon av de 30 sjöarna som ligger i närheten?

Glyttinge

De vacka skogsvägarna kring Glyttinge Camping tillåter din hund att springa fritt i naturen och utforska området. 1,5 kilometer från campingen ligger dessutom Tildas hage som är en hundrastgård i Skäggetorp.

Skönstavik

Skönstavik Camping ligger i Blekinges hjärta och ger dig och din hund möjligheten till vackra promenader längs vattnet och både hunddusch som hundbadplats.

Råå Vallar

På Råå Vallar i Helsingborg kommer din hund inte behöva längta efter något. Där är de flesta stugor hundvänliga och tillgång till dusch för de små fyrbenta finns också. Det finns till och med en hundbadplats några hundra meter från campingen.

Mörudden

I Värmlands varma, gröna skogar ligger Nordic Camping Mörudden. Där kan du traska runt med hunden var du vill eller varför inte ta ett dopp och sola på Vänerns vackra strand. Den ligger nämligen bara fem minuter ifrån campingen som också är utrustad med en hunddusch.

Vi önskar dig och din hund en varm och härlig campingsemester!

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.