Nyheter Husvagn.se

Populära campingar i Göteborg

Husvagn.se 2020-01-27

Har ni inte besökt Göteborg på länge? Eller kanske inte alls? Då är det verkligen på tiden nu. Göteborg är staden vid havet. Ni behöver inte ta er speciellt långt för att nå otroliga klippor och badplatser. Dessutom är Göteborg till för hela familjen - med ett utbud från fina skaldjur till Fish and chips på Liseberg. 

Lisebergsbyn

Lisebergsbyn, en stor camping bara några minuter till självaste Liseberg, med spårvagn - för så klart åker man spårvagn väl i Göteborg. Även om Lisebergsbyn ligger så centralt är campingen omgivningen av grönska och natur.

Här finns 147 ställplatser för er som tar med eget boende i form av husvagn och 12 platser till er som tar husbilen, alla med el och de flesta med uttag för tv. Läs mer här.


Lisebergs Camping Askim Strand

Liseberg huserar även denna camping. Som namnet avslöjar ligger dock denna camping nära vatten. Till skillnad från Lisebergsbyn så får ni här tillgång till strand, bryggor, grill vid havet, boulebanor och golfbanor, ja listan är lång… detta är en ordentlig camping för hela familjen på sommarsemestern.

Det finns hela 260 ställplatser för husvagn och husbil. Även om det finns så många platser så blir det tidigt fullbokat, så var ute i god tid - för denna camping vill du besöka!

Som sagt ovan - Göteborg är ju staden vid havet. Camping Askim Stranden må ligga ett stenkast från havet men det tar inte heller lång tid att komma till centrum. Läs mer här.


Apelviken

På campingen Apelviken som ligger i Varberg, bara 20 minuter från Göteborg, kommer ni vilja stanna länge. Här finns mycket att göra, inte bara på campingen utan även runt om. Det berömda varuhuset Gekås i Ullared ligger en halvtimme från campingen.

Varberg och speciellt Apelviken är en väldigt etablerad semesterplats. Från början, närmare bestämt - 1811 började folk komma hit för bad och friluftsliv - och idag, är det en camping dit folk kommer av samma anledning.

Apelviken förser er med en matbutik, två restauranger, pooler och upp till 500 campingplatser. Läs mer här.


Åsa Camping och Havsbad

Bara 30 minuter från Göteborg city ligger Åsa camping och Havsbad. En camping i anslutning både till strand och stad. Åsa camping erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, och inte nog med det - personalen hjälper gärna till med dagsutflykter Tjolöholms slott.

Det tar er bara en kvart in till Kungsbacka, Kungsbacka kan beskrivas som ett litet Göteborg - här finns shopping och restauranger

Hit är ni välkomna från påsk till September och kan välja mellan 200 campingplatser. Läs mer här.

Här hittar du alla campingplatser i Göteborg.

Fler nyheter