Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Göteborg

Husvagn.se 2024-06-03

Har ni inte besökt Göteborg på länge? Eller kanske inte alls? Då är det verkligen på tiden nu. Göteborg är staden vid havet. Ni behöver inte ta er speciellt långt för att nå otroliga klippor och badplatser. Dessutom är Göteborg till för hela familjen - med ett utbud från fina skaldjur till Fish and chips på Liseberg. 

Tips på campingar nära Göteborg.

Är du intresserad av att upptäcka Göteborg och det stora utbudet den här fantastiska storstaden har att erbjuda? Det finns flera campingar att välja mellan och här tipsar vi om campingar nära Göteborg.

Lisebergsbyn

Lisebergsbyn, Göteborg.

Lisebergsbyn, en stor camping bara några minuter till självaste Liseberg, med spårvagn - för så klart åker man spårvagn väl i Göteborg. Även om Lisebergsbyn ligger så centralt är campingen omgivningen av grönska och natur.

Här finns 147 ställplatser för er som tar med eget boende i form av husvagn och 12 platser till er som tar husbilen, alla med el och de flesta med uttag för tv.

Lisebergs Camping Askim Strand

Lisebergs Camping Askim Strand, Göteborg.

Liseberg huserar även  Lisebergs Camping Askim Strand. Som namnet avslöjar ligger dock denna camping nära vatten. Till skillnad från Lisebergsbyn så får ni här tillgång till strand, bryggor, grill vid havet, boulebanor och golfbanor, ja listan är lång. Detta är en ordentlig camping för hela familjen på sommarsemestern.

Det finns hela 260 ställplatser för husvagn och husbil. Även om det finns så många platser så blir det tidigt fullbokat, så var ute i god tid - för denna camping vill du besöka! Som sagt ovan - Göteborg är ju staden vid havet. Camping Askim Stranden må ligga ett stenkast från havet men det tar inte heller lång tid att komma till centrum. 

First Camp Lilley – Göteborg

First Camp Lilleby – Göteborg ligger i Torslanda precis intill havet, men med bara 30 minuter till Göteborgs centrum. Här finns campingplatser för husvagnar, husbilar och tält och möjlighet att bo i stuga. Servicehuset renoverades 2020 och samtidigt fräschades campingen upp med ett nytt receptionshus med butik, servering och konferensrum. Under 2023 blev de en del av First Camp-familjen. 

På området finns lekplats och 250 meter bort hittar du en av Göteborgs finaste badstränder. I närheten finns även fina stigar och motionsspår. Campingen håller öppet året om.

Partille Ställplats 

Partille Ställplats, Göteborg.

Vill du stanna vid en ställplats nära Göteborg?  Partille Ställplats ligger i det natursköna området kring Kåsjön i Partille. I närheten finns elbelysta motionsspår och fina vandringsleder. Här finns drygt 20 platser för husbilar och husvagnar som är upp till tio meter långa. På ställplatsen har du möjlighet att tömma lösa och fasta tankar, fylla på färskvatten och det finns ett servicehus med toalett och dusch. Ställplatsen kan förbokas via telefon eller e-post.

Åsa Camping och Havsbad

Åsa Camping och Havsbad är en camping belägen i Åsa och är en klassisk badort och idyll vid havet cirka 40 minuter från centrala Göteborg. Här finns både långgrunda sandstränder och klippbad, samtidigt som du har nära till Kungsbacka och utbudet där. Åsa Camping och Havsbad erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, och inte nog med det – personalen hjälper gärna till med dagsutflykter Tjolöholms slott. Förutom Göteborg har du även nära till både Varberg och shoppingparadiet Ullared.

På campingen finns det cirka 195 platser för husvagn, husbil och tält och nästan alla är med el. Det finns även möjlighet att bo på vandrarhem. Servicehuset är fräscht med dusch, toalett, barnrum, kök och matrum.

Destination Apelviken

På campingen  Destination Apelviken som ligger i Varberg, cirka en timme från Göteborg, kommer du att vilja stanna länge. Här finns mycket att göra, inte bara på campingen utan även runt om. Det berömda varuhuset Gekås i Ullared ligger en halvtimme från campingen.

Varberg och speciellt Apelviken är en väldigt etablerad semesterplats. Från början, närmare bestämt - 1811 började folk komma hit för bad och friluftsliv - och idag, är det en camping dit folk kommer av samma anledning. Apelviken förser er med en matbutik, två restauranger, pooler och upp till 500 campingplatser. 

Här hittar du alla campingar i Göteborg.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.