Nyheter Husvagn.se

Fira påsk på en camping

Husvagn.se 2023-03-22

Vill du fira påsken på en camping? Påsken brukar vara startskottet på våren och den nya campingsäsongen och många campingar har särskilda erbjudanden med extra påskiga aktiviteter som äggjakt, påskmålning och påskbuffé.

I år är påskafton på lördagen 8 april 2023 och då hoppas vi på några fina soliga dagar under ledigheten. Planerar du att fira påsken eller spendera barnens påsklov i en husvagn på en av Sveriges många campingar? Det finns många som uppmärksammar påsken med äggjakt, påskmålning och påskbuffé. Här är några förslag på populära campingar för dig som vill fira påsk i husvagn. 

Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort ligger vackert på en halvö i Uddevalla med utsikt över hav och öar. Här kan du spendera hela påskhelgen och firandet sker torsdag 6 april till måndag 10 april 2023. Campingen arrangerar en mängd roliga aktiviteter för både stora och små gäster och lovar en färgglad helg med god mat och roliga aktiviteter.

På skärtorsdagen kan du testa den hisnande höghöjdsbanan som har en ny blå bana. Även på långfredagen kan du boka höghöjdsbanan eller delta i tipspromenad och påskpyssel. På påskafton tänder campingen påskbrasa och du kan delta i påskäggsjakt eller boka höghöjdsbanan. I restaurangen serveras en påskmeny – kom ihåg att förboka denna! På påskdagen har du fri entré till äventyrsgolfen och vid lunch tänds den stora XXL-grillen där du kan grilla egen korv.

Hafstens Resort, camping i Uddevalla. Vill du fira påsk på Haftsten Resort så erbjuder de mysiga påskaktiviteter. 

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort är en femstjärnig äventyrsresort som ligger intill Kosterhavet nära Strömstad. Här bor, äter och leker du som pirater, med pirater. 

Under påsken är det fullt av olika aktiviteter på campingen. Som övernattande gäst kan du skapa ditt egna påskris av kvistar och pynt som Daftöpiraterna har ordnat fram i Påskrisverkstaden. Du kan hänga med piraterna vid flera tillfällen på lek och påskpyssel, upptäcka området med Daftötåget, ta med familjen eller kompisarna och utmana andra familjer i påskmästerskapen. Det finns möjlighet att bli ansiktsmålad till en påskkärring eller påskgubbe för att sedan vandra tillsammans i påsktåget till Daftös stora äggjakt (den årliga påsk-höjdpunkten).

Under skärtorsdagen bjuds det på musik till maten av duon Anders & Terje i restaurang Packhuset. På långfredagen och påskafton serveras en stor påskbuffé och det bjuds på underhållning på scenen i form av show och candyquiz. Fredag till söndag finns även en show som passar de lite yngre barnen. Klockan 17.00 är det Piratshow i Packhuset. 

Delta i påskfirande på Daftö Resort.

Vill du fira påsken bland pirater? Det har du möjlighet att göra på Daftö Resort i Strömstad.  

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är en femstjärnig camping belägen precis intill havet i Varberg med öppet året om. Under påskhelgen erbjuder de härliga påskaktiviteter för hela familjen, med start på skärtorsdagen 6 april 2023. På skärtorsdagen är det påskpyssel och Apelvikens Blåkulla. På långfredagen kan barnen delta i äggmålning, påsktåg, påskäventyr och påskdisco. Under påskafton är det äggjakt, påsktåg, barnen kan hoppa i hoppborg och hela familjen kan delta i påskquiz. På söndagen är det påskbingo, påskkampen, påsktåget och påskstjärnorna.

Obs! Fullbokat, kontakta campingen för mer information.

Kronocamping, Lidköping

Kronocamping Lidköping är en camping med fem stjärnor belägen 15 minuter från Lidköpings centrum. Under påsken 7-9 april 2023 har de massor påskiga aktiviteter för stora och små familjemedlemmar.

På långfredagen är det påskmarknad på Rörstrandsområdet med möjlighet att åka turisttåget, påskpyssel, påskskattjakt och påskdisco för barn från sex år. På påskafton är det påskäggsjakt med påskharen och kaninen, ansiktsmålning, påskäggsjakt, påskbuffé och filmtajm. På påskdagen kan du delta i aktiviteter som tipspromenad, musikquiz och barnen kan spela äventyrsgolf – påskharen kommer på besök!

Tobisviks Camping, Simrishamn

Tobisviks Camping välkomnar alla att fira en mysig påsk hos dem. Campingen ligger med havet som närmsta granne två kilometer norr om Simrishamn på vackra Österlen.

Under vårens första långhelg har Tobisviks Camping aktiviteter för hela familjen. Hoppkudden blåses upp för första gången i år och enligt tradition kläs påskträdet. En fågel har viskat att sälen Sille kommer och hjälper till. En klassisk tipsrunda finns uppsatt under hela helgen och du kan delta i en äggjakt med härliga priser. 

Läs också:  Fira påsklov hos First Camp

Fler nyheter