Nyheter Husvagn.se

Vi besöker First Camp Orsa på vintern – Bilder & recension

Husvagn.se 2023-03-27

Att få uppleva riktig vintercamping är något speciellt. Träffar man dessutom rätt med en destination som erbjuder fina längdspår intill blir det även en aktiv vistelse. Läs vår recension om First Camp Orsa – Dalarna.

Orsa Camping.

Dalarna är ett sagolikt landskap som ligger i hjärtat av Sverige och som lockar lika mycket under vintern som sommaren. Här väntar flera fina resmål och några av Sveriges populäraste skidorter med välpreparerade skidbackar, skidspår, skoterturer och andra bildsköna upplevelser.  First Camp Orsa är en familjevänlig camping belägen längs Orsasjöns strand som lockar med ett stort aktivitetsutbud och restauranger. Ta del av vår recension av campingen!

Att vintercampa är ett annorlunda men trevligt sätt att campa. 

Orsa Camping.Här kör vi in till själva campingen och receptionen ligger i direkt anslutning.

I den stora byggnaden där receptionen inryms byggs det om för fullt. Det kommer att bli en överraskning som ännu är hemlig.

Orsa Camping.Vi möts av Lotta i receptionen som tipsade oss om vinteraktiviteter.

Orsa Camping.Här har vi ett stort servicehus med familjerum, bastu, mm.

Orsa Camping.Det är fint och rent inne i servicehuset. Här finns bra möjligheter att laga mat med både ugnar och spishäll.

Orsa Camping.Här är köksavdelningen med matplats. 

First Camp Orsa Camping.På First Camp Orsa kan du hyra stugor alldeles intill sjön. 

Aktiviteter att göra vid First Camp Orsa

First Camp Orsa lockar med många naturupplevelser. Det finns en stor bredd av aktiviteter på själva campingen. På vintersäsongen är det framför allt skidåkning, pimpelfiske och långfärdsskridsko som lockar många besökare hit. Att just fiske är populärt i området märks tydligt då en av Sveriges största fiskebutiker finns i Orsa. Vi fick även veta att på Orsasjön anordnas i år SM i pimpelfiske.

Orsa Camping.

Orsa Camping. Vill du åka långfärdsskridskor erbjuder Orsasjön en vacker miljö för detta. Sjön plogas för skridskoåkning och på anslagstavlan kan du hitta information gällande isbanorna och deras längd.

Orsa Camping.Längdåkningen i Orsa Grönklitt är fantastisk. Det finns många spår att välja på beroende på vilken utmaning du önskar. 

Utflyktsmål och aktiviteter i närheten

I närheten av First Camp Orsa hittar vi Orsa Grönklitt. Här erbjuds man ett stort utbud av aktiviteter året runt. På vintern gäller alpin utförsåkning anpassad för hela familjen. Både branta och mer lättåkta backar erbjuds, totalt 22 nedfarter. Är du mer intresserad av längdåkning finns ett stort utbud på hela 130 kilometer med längdspår. I Koppångens naturreservat ordnas det också med fina längdspår.

Är du intresserad av klättring finns en ny klätterpark som byggts i före detta Rovdjurscentrum.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se 

Läs mer: Alla våra campingreportage är samlade här

Tips på flera populära campingar i Dalarna:

Caravan Club Sollerö Camping
Caravan Club Sollerö Camping ligger mitt i den vackra Siljansbygden, omgiven av vacker och lugn miljö. Du bor med husvagn eller husbil på en av 200 campingplatser, där 107 är säsongsplatser. Det finns även tältplats och möjlighet att hyra stuga. I närheten finns även ett brett utbud av aktiviteter att ta del av.

First Camp Moraparken – Dalarna
First Camp Moraparken – Dalarna är en naturskön camping belägen vid Österdalälven mellan stad, sjö och natur. Genom campingen passerar Vasaloppsleden och det finns träningsglädje året om. Det finns 90 mils skidåkning i Fäders spår, milslånga vandringsleder och fartfyllda cykelleder. Det finns 550 campingplatser för husvagn, husbil och tält och möjlighet att bo i stuga eller på hotell.

First Camp Siljansbadet – Rättvik
First Camp Siljansbadet – Rättvik är en camping som ligger precis intill Siljans långgrunda och badvänliga sandstrand. Flera av platserna har strandtomt och andra ligger skyddande under tallar. I södra delarna av campingen ligger Rättviks landmärke Långbryggan. På campingen finns badhuset Enåbadet med simskola, vattengympa och liten pool med lekhörna. Campingen har även minigolf, höghöjdsbana, lekplats, cykelleder och fiske. Är du här på vintern finns det bra skidåkning.

Älvdalens Camping
Älvdalens Camping ligger med Österälven som närmsta granne. Det finns cirka 100 campingtomter för husvagn, husbil eller tält och 35 stugor. Det finns mycket att göra för dig som vill vara aktiv – som fina vandringsleder, MTB-spår och bra fiskemöjligheter. Campingen ligger fem minuter från Älvdalens centrum och dess utbud av butiker och restauranger.

Se alla campingar i Dalarna

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.