Nyheter Husvagn.se

Mycket att upptäcka på First Camp Kolmården

Husvagn.se 2020-07-01

* Detta är ett betalt samarbete med FIRST CAMP *

På First Camp Kolmården har du nära till Nordens största djurpark – och dessutom tillgång till en mängd olika aktiviteter.

First Camp Kolmården ligger fint belägen i Bråviken, bara fyra kilometer ifrån Kolmårdens djurpark. På campingen finns bra möjligheter för dig som vill semestra, oavsett om du kommer med husbil, husvagn, tält eller vill hyra en stuga.

Just läget nära djurparken är attraktivt för många av campingens besökare, och både själva djurparken och dess Tropicarium är välbesökta platser av de flesta som kommer hit. Men det finns också mycket annat att hitta på för dig som tar ett stopp här. 

Vad gör just den här campingen speciell?

– Här finns mycket aktiviteter för barn, och det är nära till både djurparken och vattnet. Dessutom finns fina naturområden i närheten, många sevärdheter och ett underhållningsprogram, säger Amanda Unger, Brand & Marketing Manager på First Camp.

På campingen kommer det under sommaren att finnas en stor mängd aktiviteter – och här finns någonting för alla! Bland annat erbjuder man under sommarveckorna en barnklubb sex dagar i veckan. Det finns också regelbundna träningspass med både yoga och cirkelträning, samt en minigolfbana. För dig som vill bada finns det en badstrand med brygga, och på området finns det även en alldeles nyöppnad First Camp Bistro om du skulle vilja ta en bit mat. På kvällstid är det underhållning fyra dagar i veckan under vecka 27 till 32.

Amanda Unger berättar att barnfamiljer utgör en stor del av besökarna på campingen, men att det även finns mycket att se för de som är intresserade av att upptäcka vacker, svensk natur. Exempelvis finns Bråvikslandet med naturstigar och sevärdheter, och området kring Marmorstigen.

För dig som vill utforska omgivningen utanför campingen lite mer går det också att cykla i Kolmårdsskogen eller ge sig på äventyrsupplevelser som höghöjdsbana och klättertorn i Glotternskogen. Är du ute efter lite lugnare aktiviteter finns här både gårdsmejerier och små butiker med lokalt hantverk och inredning.

Fler nyheter