Nyheter Husvagn.se

Populära campingar nära Stockholm

Husvagn.se 2024-05-06

Upptäck Stockholm i sommar! I Sveriges huvudstad kombinerar du en trevlig campingupplevelse med allt vad denna storstad erbjuder. Vi ger dig populära campingar nära Stockholm för dig som vill ta husvagnen hit.

Boka camping i Stockholm – campingar nära Stockholm.

I Stockholm finns det ett stort utbud av kultur, nöje, sevärdheter och shopping att ta del av. Varva nervkittlande åkattraktioner på Gröna Lund, mysiga promenader på Skansen och besök på museum som Vasamuseet och Fotografiska med shopping längs Drottninggatan. Allt detta kan du njuta av om du väljer en camping nära Stockholm. Vi ger dig tips på campingar att bo på med husvagnen.

Bredäng Camping Stockholm 

Bredäng Camping Stockholm

Bredäng Camping Stockholm är en omtyckt camping med fyra stjärnor. Den ligger högt och vackert beläget med ett lugnt läge vid Sätraskogens naturreservat, 350 meter från Mälarhöjdsbadet. På sandstranden finns det både badbrygga och hopptorn för den som vill ta ett dopp i vattnet. På campingen finns restaurang med rättigheter där du kan äta och dricka gott för att njuta extra mycket av semestern. Här bor du med husvagnen på en av de 380 campingplatserna, varav ungefär hälften har el. Du kan även bo med husbil eller hyra stuga. I närheten av campingen finns det minigolf, discogolf, simhall och utomhusgym – aktiviteter att varva med lata stunder!

Ängby Camping 

Ängby Camping

Ängby Camping är en charmig familjecamping belägen i Bromma endast 20 minuter från Stockholms innerstad. Här bor du med husvagn eller husbil på en av 100 mindre campingplatserna, i tält eller så bokar du en mysig stuga. Servicehuset ligger på behagligt avstånd och här finns både dusch, toaletter, tvättstuga, bastu och kök. Vill du aktivera dig på husvagnssemestern kan du ta del av motionsspåren som ligger i skogen som omger ena sidan av campingen. Här ligger även Mälaren och Ängbybadet med både bryggor och vattenrutschbanor. I närheten finns restaurang, livsmedelsbutik, tennisbanor och båtuthyrning.

First Camp City-Stockholm

First Camp City-Stockholm

First Camp City-Stockholm är den personliga, enkla, lilla och citynära campingen som ligger vid Flatens naturreservat intill vackra Flatensjön. Här kan du njuta av sol och bad vid sjöns badplats, ta en promenad i fina skogsmiljöer och det finns både utegym och minigolf. På campingen finns även trevliga aktiviteter som cykling och padel och för barnen väntar en rolig lekplats. Här bor du med husvagn, husbil, tält eller i fräscha stugor. Intill campingen finns First Camp Ställplatser där du kan parkera husbilen.

Rösjöbaden Camping & Stugby

Rösjöbaden Camping & Stugby är en campingplats som ligger i Sollentuna, nära Stockholm men ändå lite avsides i ett naturskönt område med en sjö som närmaste granne. På sandstranden kan du ta del av bryggor, hopptorn och dessutom ett spännande äventyrsbad. Det finns även möjlighet att hyra kanot eller SUP för den som är sugen på det. Campingen erbjuder både kort- och långtidsboende och du kan bo med husvagn, tält eller hyra stuga. Du kan dessutom koppla av på restaurangens mysiga uteservering som har utsikt över Rösjön och när det är fint väder tänder de upp grillen. I caféet har barnen möjlighet att köpa glass och godis.

First Camp Nickstabadet-Nynäshamn

First Camp Nickstabadet-Nynäshamn

First Camp Nickstabadet-Nynäshamn är en camping belägen intill Nynäshamns stora havsbadplats som har en stor och fin sandstrand. På stranden finns det både hoppborg och vattenrutschkana. Det finns möjlighet att hyra båt och ge sig ut i den vackra skärgården. Campingen erbjuder även minigolf och har både café och restaurang där hela familjen kan äta och dricka gott. Det är lätt att ta sig in till centrala Stockholm och pendeltågstationen ligger bara 700 meter från campingen. Från Nynäshamn går det dessutom färja till Gotland, Lettland och Polen om du är sugen på att åka vidare efter din Stockholmssemester.

Väddö Havsbad & Camping

Väddö Havsbad & Camping ligger belägen på en ö i norra delen av Roslagen och beskrivs som ett smultron vid Östersjön. På andra sidan vattnet ligger Åland och inåt landet ligger Uppsala. På campingen finns 75 campingtomter för husvagn, husbil och tält. Det finns även möjlighet att hyra stuga för den som önskar det. I servicehusen finns toalett, dusch, bra tvättmöjligheter och ett enklare kök. Intill campingen ligger en 300 meter lång sandstrand och i närheten finns en skog för trevliga promenader. Campingen erbjuder även aktiviteter som boule, beachvolleyboll, minigolf och lekplats.

Singö Camping

Singö Camping ligger sex kilometer norr om Grisslehamn, mitt i Roslagen. Det är en familjevänlig camping med mysig natur och vackra vyer över havet. Här finns runt 50 campingtomter för husvagn och husbil. I servicehuset finns dusch, bastu, diskstationer och tvättmöjligheter. Campingen har utedass som fortfarande används. Är du sugen på extra god mat någon dag finns här en restaurang som serverar goda rätter och där laxburgaren är en favorit. I närheten finns en sandstrand för den som vill bada i havet. I vattnet finns det gott om laxöring, gädda, strömming och abborre, vilket gör att det är lätt att få fiskelycka för den som är intresserad av fiske. För barnen finns en enklare lekplats att roa sig på.

Kapellskärs Camping

Kapellskärs Camping är en lugn anläggning som ligger fint i Riddersholms naturreservat med Ålands hav som granne. Det finns 71 campingtomter för husvagn och husbil där 48 är med el. Du kan även bo i stuga och på vandrarhem. På området finns tre servicehus med toalett, dusch och tvättmöjligheter. Här finns även ett modernt kök där ni kan tillaga mat och sittgrupper utomhus. Alla gäster på campingen får ett presentkort på en dagskryssning med Viking Line Rosella och fri busstransport till och från färjeterminalen.

Gålö Havsbad

Gålö Havsbad ligger en promenad på tre minuter från stranden, i Gålö naturreservat och är en omtyckt anläggning med bra kundrecensioner. De erbjuder både stugor, vandrarhem, glamping och camping för husvagn, husbil och tält. På campingområdet finns tre servicehus, tvättstuga och bibliotek. Med havet på ena sidan och skogen på den andra har camping en hel del fördelar och det finns många aktiviteter att delta i. För de yngsta barnen finns lekplats och det går även att spela fotboll, brännboll eller kubb. Tio minuter bort ligger en fiskebrygga där det går att fiska.

Björkö Örns Camping

Björkö Örns Camping ligger vid inloppet till Norrtäljeviken med nära till Gräddöby. Här finns en långgrund sandstrand där hela familjen kan njuta av sköna dopp. Campingen har lättillgängliga husvagns- och husbilstomter med el, tio campingstugor och tomter för dig som campar med tält. Servicehuset är både modernt och välskött. Vid havet ligger en vedeldad bastu och möjlighet att hyra kanot och SUP. På ängen väntar minigolfbana och en stor lekplats för de yngsta camparna. Vill du äta och dricka gott kan du göra detta på en restaurang med rättigheter.

Waxholms Camping

Waxholms Camping är belägen i vackra Vaxholm utanför Stockholm.Här finns ett stort friluftsområde och en härlig badplats med både sandstrand och klippor. Det finns 102 campingtomter för husvagn och husbil, alla försedda med el. Serviceanläggningen ligger i utkanten av området och erbjuder dusch, tvätt och toaletter. Campingen har lekplats, motionsspår, minigolf, restaurang och kiosk.

Se alla campingar i Stockholms län

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.