Nyheter Husvagn.se

Populära campingar i Skåne

Husvagn.se 2024-03-13

I Sveriges sydligaste landskap Skåne väntar många trevliga campingar för dig som vill åka hit med husvagnen i sommar. Här tipsar vi om några av alla campingar!

Falsterbo-Skanör är ett populärt resmål i Skåne.

Sveriges sydligaste landskap passar perfekt för dig som vill ha mycket upplevelser i sommar. I Skåne väntar många mysiga städer som Ystad, Åhus, Hässleholm, Kristianstad, Lund och charmiga Österlen. Vill du ha en mer stadspuls ska du rikta husvagnen mot Malmö. Boka in en eller flera av Skånes alla campingar till sommarens husvagnssemester!

First Camp Råå Vallar-Helsingborg, Helsingborg

First Camp Råå Vallar-Helsingborg

First Camp Råå Vallar-Helsingborg är en fyrstjärnig camping som ligger vid Öresund med en vacker utsikt över Ven och Danmark. Du bor med husvagnen på en av de 350 campingtomterna och anläggningen har öppet året om. Här finns en 50-meters utomhusbassäng att svalka sig i och de små familjemedlemmarna kan bada i barnpool. Precis intill hittar du dessutom en fin badplats för dig som föredrar salta dopp. På campingen finns det något att göra för hela familjen och du kan roa dig med både äventyrsgolf och hyra cykel för att bege dig ut på en mysig utflykt. För barnen finns både lekplats och en trevlig barnklubb.

First Camp Röstånga-Söderåsen, Röstånga

First Camp Röstånga-Söderåsen

First Camp Röstånga-Söderåsen är en fyrstjärnig komplett semesteranläggning som ligger omgiven av dramatisk natur vid Söderåsens Nationalpark. Du bor med husvagnen på en av runt 200 campingplatser. Spendera sommarens varmaste dagar vid friluftsbadet och dess uppvärmda 50-metersbassäng, tre barnbassänger och en rolig vattenrutschbana. Campingen erbjuder också roliga aktiviteter som beachvolleyboll, minigolf, bordtennis, kanot och fiske vid två olika sjöar.

Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort

Falsterbo Camping Resort är en fyrstjärnig camping belägen bara några hundra meter från en vit sandstrand i sommarpärlan Falsterbo. I närheten finns natur i världsklass i Ljungens naturreservat. Här bor du med husvagnen på en av de 354 campingtomterna, alla med el. Du kan även hyra stuga med plats för upp till sex personer. Campingen har trevliga aktiviteter för alla åldrar och här finns saker att göra som minigolf, träningspass, kitesurfing, vandring, cykling och fågelskådning. Barnen kan leka på lekplatsen som har en stor studsmatta, delta i disco och sandslottstävling och dessutom finns det möjligheten för dem att delta i barnklubb under högsäsongen.

Ringsjöstrands Camping & Stugby, Hörby

Ringsjöstrands Camping & Stugby

Ringsjöstrands Camping & Stugby är en camping med fyra stjärnor belägen vid Ringsjön i Hörby mitt i Skåne. Här finns 130 campingtomter för husvagn, husbil och tält och du kan även hyra stuga eller rum på hotellet. I närheten finns ett stort utbud av natur och kulturupplevelser och du har nära till både sköna bad, cykelturer, kajak och båtutflykter.

First Camp Sibbarp-Malmö, Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö är en lyxig camping belägen i Malmö med utsikt över Öresundsbron och med cykelavstånd till centrum. På den här campingen med fyra stjärnor kombinerar du citysemestern med avkoppling vid stranden. Du bor med husvagnen eller husbilen på en av nästan 400 campingplatser med el och det finns också möjlighet att hyra stuga eller tälta. På campingen finns det saker att göra för stora som små campare – vad sägs som att hyra trampbil, segway och cykel och spela minigolf?

First Camp Torekov-Båstad, Torekov

First Camp Torekov-Båstad

First Camp Torekov-Båstad är en camping med fyra stjärnor som du hittar vid Kattegatt i Torekov – en av Sveriges populäraste sommarorter. Torekov är en mysig ort med kullerstensgator, sevärdheter och ett rikt kulturliv. Du har dessutom nära till Båstad som lockar med sitt rika utbud av kultur och populära restauranger. Detta är en stor camping med 527 campingplatser, alla med el och här bor du med husvagn, husbil eller i tält. Du kan njuta av något gott i bistron och det finns lekplats för barnen.

First Camp Åhus-Kristianstad, Åhus

First Camp Åhus-Kristianstad

First Camp Åhus-Kristianstad är en fyrstjärnig camping som ligger i badparadiset Åhus utanför Kristianstad på den skånska östkusten. Du har nära till vidsträckta stränder, trolska skogar och lugna sjöar. Åhus har varit en populär badort sedan slutet på 1800-talet och än idag kommer många hit tack vare den vita sandstranden. På campingen finns det något att hitta på för hela familjen, som en hisnande höghöjdsbana och lekplats. Campingen har en restaurang där det serveras goda rätter. Här bor du med husvagn eller tält på en av campingtomterna som är av varierande storlek. Det finns även husbilsplatser, stugor och möjlighet att testa på glamping. 

Trelleborg Strand Camping & Stugby, Trelleborg

Trelleborg Strand Camping & Stugby ligger vackert beläget i Trelleborg i sydöstra Skåne med nära till både hav och centrum. Campingen har 144 campingplatser med el och har plats för både husvagn och tält. Du kan även bo i stuga som håller en mycket hög standard. Du har nära till havet och här finns en fin sandstrand med brygga som är redo för salta dopp. I restaurangen är det fullständiga rättigheter och det serveras rätter med råvaror av högsta kvalitet. Det finns mycket att roa sig med här också – som minigolf, padelbana, boulebana, lekplats och grillplatser.

Tobisviks Camping, Simrishamn

Tobisviks Camping är en camping med fyra stjärnor som du hittar på stranden i Simrishamn på Österlen. I närheten finns Simrishamns bästa utflyktsmål. Detta är en camping med runt 300 campingplatser för dig som vill campa med husvagn, husbil eller tält – med havet som granne. Här finns också möjlighet att bo i stuga eller villavagn. Hela familjen trivs bra och på området finns aktiviteter som beachvolleyplan, beachfotbollsplan, tennisbana, boulebana och minigolf. Är du här under högsäsongen finns det barnklubb och roliga aktiviteter som hoppborgar, skattjakt, sandslottstävling och minidisco. I anslutning till campingen hittar du Tobisviksbadet med sina tre tempererade utomhusbassänger vilket passar perfekt för den badsugne semesterfiraren.

Båstad Camping, Båstad

Båstad Camping är en modern pärla där Bjärehalvön möter havet och här kombinerar du en vacker natur med flera populära utflyktsmål. På dem nästan 200 campingtomterna finns det plats för husvagn, husbil och tält. På campingen kan du även bo i bekväm stuga, villavagn eller lyxiga glampingtält. Serviceutrymmena är fräscha och det finns en restaurang med fullständiga rättigheter för dig som vill äta och dricka gott. Bland aktiviteterna finns äventyrsgolf, boule och lekplats och på området finns även grillplatser så att ni kan få en grillad middag.

Bromölla Camping & Vandrarhem, Bromölla

Bromölla Camping & Vandrarhem ligger i vid Ivösjön i Bromölla i nordöstra Skåne. Det är en rofylld familjecamping och omgivningarna är idylliska med skog, sjö och havet som närmsta granne. Det finns 118 campingtomter med el och här bor du med husvagn eller tält, i campingstuga eller i ett av de fräscha rummen på vandrarhemmet. Det finns två olika områden att välja mellan och den ena ligger precis intill servicebyggnaden och den andra högre upp och med vacker sjöutsikt. Intill campingen hittar du en populär sandstrand och här har du också möjlighet att grilla. På campingen finns det även bastu.

Grottbyn – Skånes Djurparks Camping, Höör

Grottbyn – Skånes Djurparks Camping ligger inbäddad i lövskog i Höör mitt i Skåne, nära Skånes Djurpark. När du bokar boende här får du 20 procents rabatt på dina djurparksbiljetter. På anläggningen kan du boka rum, stuga eller bo på campingen med egen husvagn, husbil eller tält. Det finns 120 campingtomter med el och även en stor yta för dig som inte vill ha el. De två servicehusen erbjuder allt du kan behöva under din semester, som tvättstuga, bastu, kök, toaletter och duschar.

Osby Camping, Osby

Osby Camping beskrivs som naturens spegel och ligger i den lilla byn Osby i norra Skåne, norr om Hässleholm. På campingen finns runt 100 campingplatser där 86 elplatser är avsedda för husvagn och resten till tält. Välj mellan att bo vid skogen eller precis intill sjön! Du har även möjlighet att bo i stuga eller lägenhet om du kommer utan husvagn eller önskar att bo lite mer bekvämt. Campingen tillhandahåller kanoter, trampbåtar och roddbåtar som finns till uthyrning. Är du intresserad av fiske kan du göra detta i den vackra Osbysjön. I närheten finns det dessutom minigolf och du kan hyra cykel, träna på utegymmet på klinten eller ta en promenad i naturområdet Näset.

Jägersbo Camping Swecamp, Höör

Jägersbo Camping Swecamp ligger i Höör, norr om Ringsjön vid Sätoftasjön. Tio minuter bort hittar du dessutom Skånes djurpark. Campingen håller öppet året om och erbjuder 150 tomter med el och strandnära tältplatser. Du kan även bo i villavagn med hög standard. I det moderna servicehuset hittar du både hunddusch och barnrumsduch. Är du sugen på lite mer fart kan du ta kanot eller trampbåt ut på sjön. På sommaren säljer campingen nybakat bröd i butiken – perfekt för dig som önskar en riktig lyxfrukost på semestern!

Fredriksbergs Kursgård och Camping, Ystad

Fredriksbergs Kursgård och Camping hittar du åtta kilometer öster om Ystad och här kan du bo året runt. Det finns 35 campingplatser med el för husvagnen och en stugby med 20 stugor att spendera semestern i.

Elfdalens Camping, Klippan

Elfdalens Camping är en hundvänlig och familjär camping vid strövområdet i Klippan i nordvästra Skåne. Du har nära till både Söderåsens Nationalpark, shopping i Väla och nöjeslivet i Helsingborg. Här bor du på campingtomt med eller utan el, tält eller stuga. Campingen har minigolf och du har även möjlighet att fiska. Det finns en kiosk, ett litet café och grillplats.

Charlottsborgs Camping-Vandrarhem, Kristianstad

Charlottsborgs Camping-Vandrarhem ligger i ett fint parkområde tio minuter från Kristianstad och här trivs hela familjen bra. Campingen är lugn med fridfulla omgivningar och har 40 campingplatser för husvagn och husbil. Du kan även bo på vandrarhem med rum och stugor för två till fem personer.

Fler tips på campingar i Skåne

Åhus Missionsgård

Bläsinge Gård / Kullabygden

Ivö Camping

Borrbystrand Camping

Mötesplats Borstahusen

Ystad Camping

Kiviks Familjecamping

Se alla campingar i Skåne

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.