Nyheter Husvagn.se

Vi besöker First Camp Ekerum - bilder & recension

Husvagn.se 2022-07-15

First Camp Ekerum är en omtyckt och populär camping på Öland. Ett team från Husvagn.se har besökt campingen och nu delar vi med oss av flera inspirerande bilder och praktisk information.

First Camp Ekerum

Öland är ett populärt resmål bland husvagns- och husbilsägare och det finns många campingplatser att välja mellan. Den fyrstjärniga campingen  First Camp Ekerum ligger i ett naturskönt område vid Kalmarsund, granne med naturreservatet Hallstorp Hage, cirka 15 minuter från Borgholms slott. Detta är första året i First Camps regi och här bor du i husvagn, husbil, villavagn eller stuga.

Se fler reportage

First Camp EkerumCampingen har över 450 campingtomter där både husvagnar och husbilar får gott om plats. 

First Camp Ekerum, reception.

När vi anlände till campingen tog Inger och Annelie tog emot oss i receptionen.När vi anlände till campingen tog Inger och Annelie emot oss i receptionen.

Du kan bo i villavagn på First Camp Ekerum. Du kan bo i villavagn på First Camp Ekerum.

Aktiviteter på First Camp Ekerum

First Camp Ekerum är särskilt omtyckt bland naturintresserade och barnfamiljer.  Här finns ett stort utbud av aktiviteter att ta del av och barnen kan leka på en av lekplatserna, hoppa på hoppkudde och hyra trampbil eller trampbåt. Dessutom finns det en barnklubb där barnen kan få en trevlig stund utan mamma och pappa. Du kan spela äventyrsgolf, promenera längs vattnet eller göra en utflykt till naturreservatet som ligger precis intill. Campingen har ett poolområde med barnpool eller bada i havet. Nytt för 2022 är att campingen får en First Camp Bistro där det serveras goda rätter till alla hungriga magar.

First Camp Ekerum - hyr trampbil. Du har möjlighet att hyra trampbil som finns i fler utföranden. 

Det finns mycket att göra för barnen på campingen, som bana för trampbilar. 

Vid poolområdet har hela familjen möjlighet att roa sig. 

Precis intill campingen hittar du en fin barnvänlig och långgrund badbplats. 

Gör en utflykt till naturreservatet som ligger precis intillGör en utflykt till naturreservatet som ligger precis intill.

Utflyktsmål – att göra på Öland

First Camp Ekerum ligger nära Borgholms breda utbud av aktiviteter och detta är en populär turistort. Under sommaren är nöjeslivet stort och restaurangerna populära. Borgholms slott är ett av områdets största turistmål, men anor som sträcker sig så långt bak som 1200-talet. I Borgholm ligger även Sollidens slott som erbjuder vackra trädgårdar och guidade turer.

Öland är rikt på både kultur och naturupplevelser. Besök naturreservatet Stora Alvaret, som med sina 26 000 hektar är ett av världens största Alvar och som tillhör världsarven. På södra Öland ligger Sveriges högsta fyr Långe Jan och på Ölands norra udde står Långe Erik ståtligt och väntar på att bli fotograferad. På norra Öland väntar dessutom ett hundratal raukar som formats av havets vågor och naturreservatet Trollskogen.

Långe Jan, Öland.
På södra Öland ligger Sveriges högsta fyr Långe Jan. 

För barnen lockar Ölands djur- och nöjespark och här finns både djur, nöjespark och vattenland. Vill du bada på en av Sveriges finaste stränder rekommenderar vi Böda sand. Med sin vitkorniga sand och klara vatten är det inte svårt att förstå att stranden besöks av tusentals turister varje år.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Tips på fler populära campingar på Öland:

KronoCamping Saxnäs, Färjestaden

KronoCamping Saxnäs är en familjeägd camping i Färjestaden tre kilometer från Ölandsbron och vacker utsikt över Kalmarsund. På den fyrstjärniga campingen bor du i husvagn, husbil, tält, villavagn eller campingstuga. Bland aktiviteterna finns det något att göra för alla och de erbjuder saker som surfing, golf, fotboll, beachvolleyboll, turridning och barnklubb. Campingen har ett stort poolområde och en långgrund badstrand.

First Camp Löttorp, Löttorp

På den fyrstjärniga campingen First Camp Löttorp trivs både husbilsparet och kompisgänget perfekt och även husdjur är välkomna. Campingen erbjuder boende i husvagn, husbil, tält och stuga och den ligger precis intill en långgrund sandstrand. Aktivitetsutbudet är brett och det finns cykeluthyrning, padel, äventyrsgolf, beachvolleyboll och ledda träningspass. På First Camp Löttorp finns det även lekplats, butik och en bistro som erbjuder pizzor och hamburgare. En nyhet för 2022 är att det kommer nya campingplatser precis intill den centrala lekplatsen och både lekplatsen och servicehusen blir upprustade.

Sonjas Camping & Stugor, Löttorp

Sonjas Camping & Stugor är Ölands enda femstjärniga camping och den hittar du i Löttorp på norra Öland precis intill en lång sandstrand. Här bor du i husvagn, husbil och tält eller så hyr du en stuga. Campingen har ett poolområde med pool och barnpool. Önskar du en mer aktiv semester kan du delta i aktiviteter som yoga, fotboll, volleyboll, boule och bordtennis.

Fler nyheter