Nyheter Husvagn.se

Vi besöker First Camp Fläsian - bilder & recension

Husvagn.se 2021-06-17

Vi besöker First Camp Fläsian, en av många fina campingplatser i Sundsvall. Är du intresserad av att ta husvagnen till Sundsvall måste du ta del av våra tips!

Inom en radie på cirka 50 kilometer från Sundsvall hittar du ett 15-tal trevliga campingar för oss med husvagn eller husbil. Många ligger fint placerade längs E4:an och E14. Flera av dem erbjuder även stugor för uthyrning. Vi valde att övernatta på  First Camp Fläsian, en etagecamping med vacker havsutsikt.

Sundsvall är Norrlands tredje största tätort och är en stad mellan bergen. Det har ett levande centrum, även kallat Stenstan, och är kandidat till Årets stadskärna 2021. Staden har dessutom blivit utsedd till en av Sveriges vackraste städer!

Se fler reportage

First Camp Fläsian

Själva campingen Fläsian ligger cirka fem kilometer söder om stan utefter E4:an. Campingen ligger i etager vilket gör att de flesta platser har utsikt över Bottenhavet. Här finns campingplatser och stugor i olika storlekar. Intill campingen finns en busshållplats som gör att du enkelt tar dig in till stan om du inte vill ta din egen bil.

I receptionen träffar du kanske Emil som nu gör sin andra säsong på campingen. Han berättar att det nu har iordningställts nya platser på övre delen av campingen samt nere vid havet, där det också finns badplats.

Platschefen Mikael Axelsson träffade vi på när han tittade till de nya gräsytorna vid havet och gick runt pratade med oss gäster. Han berättade att det genom åren funnits olika ägare till campingen och att det nu sker en upprustning av campingen.

Aktiviteter att göra i området:
Campingen har ett bra läge som utgångspunkt för olika aktiviteter. På själva campingen kan du bland annat:

- Upptäcka stranden och ta ett svalkande dopp i havet.

- Hyra cykel på campingen.

Tips och sevärdheter i närheten:
- På Norra Berget har du en magnifik utsikt över staden.

- På Södra Berget finns Friluftscentrum med skidstadion, servering och vandringsleder.

- Golfbanor finns i närheten.

- Bergsåkers travbana för travälskare.

- Den vackra Gustaf Adolfskyrkan.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Fler populära campingar i området Sundsvall

Vivstavarvstjärns Camping, Timrå

Vivstavarvstjärns Camping är en liten och familjär camping i Timrå med 40 campingplatser. Välj mellan camping, stuga och vandrarhem.

Antjärns Camping och Stugby, Härnösand

Antjärns Camping och Stugby i Härnösand är en mysig mindre familjecamping med 20 campingplatser. Hit kan du åka med husvagn, husbil, tält eller välja att bo i stuga.

Bergeforsparkens Camping & Stugby, Sörberge

Bergeforsparkens Camping & Stugby ligger i Sörberge vid Indalsälvens mynning och är en campingplats med 130 campingplatser. Du kan även hyra stuga. Campingen har en uppvärmd pool och en barnpoo.

Bergafjärdens Camping & Havsbad, Njuruda

Bergafjärdens Camping & Havsbad är en stor campingplats med 230 campingplatser. Det är ett sommarparadis med en av Sundsvalls finaste badstränder och du har nära till både havet och skogen.

Kävsta Camping, Indal

Kävsta Camping är en familjeägd camping som ligger precis vid Indalsälven med sina 50 campingplatser. Du kan komma med husvagn, husbil eller bo i en enkel liten stuga. Campingen ligger i en skyddad bukt och har en fin sandstrand.

Se alla campingar nära Sundsvall

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.