Nyheter Husvagn.se

Knaus Tabbert Group lägger ned Wilk

Madelene Kristensson 2014-06-13

Knaus Tabbert Group gick emot strömmen under fjolåret och förbättrade sin ekonomiska omsättning. Det är dock inte bara glada miner, då tillverkaren nu tvingas lägga ned husvagnsmärket Wilk.

Allt som allt tappade den europeiska marknaden för husbil och husvagn under fjolåret. Knaus Tabbert Group var dock undantaget med en omsättning på närmare 2,5 miljarder svenska kronor. Under 2013 tillverkades drygt 12 000 mobila hem av gruppen och i år har tillverkningen redan ökat med 13 procent under de fyra första månaderna.

De glädjande siffrorna till trots så tvingas Knaus Tabbert Group att lägga ned tillverkningen av Wilk. Årets modeller blir de sista av husvagnsmärket som hängt med i över 60 år. Gruppen har länge diskuterat för- och nackdelar med fortsatt tillverkning av husvagnarna men kom till slut fram till det tråkiga beskedet. 

- Vi kom fram till att våra resurser investeras mer effektivt i de övriga märkena i gruppen, säger Wolfgang Speck, ordförande Knaus Tabbert Group, skriver Campingsverige.se. 

Övriga märken som får ytterligare resurser är Knaus, Tabbert, T@b och Weinsberg.

De som idag äger en husvagn av märket Wilk har ingenting att oroa sig över gällande service, reservdelar och garanti. Återförsäljare och verkstäder tillhörande Knaus Tabbert Group fortsätter med sina förpliktelser mot märket.

Fler nyheter