Nyheter Husvagn.se

Varför lockas barnfamiljer av husvagnslivet?

Husvagn.se 2017-09-13

På senare år har allt fler barnfamiljer valt att satsa på campingliv med husvagn. Men vad är det egentligen som lockar?

En sommarhet, fullpackad bil med skrikiga barn och en hund som skäller. Själv börjar du få lågt blodsocker och drömmer dig bort till en avlägsen strand, eller en ensam stund någon annanstans, medan bilen sakta rör sig framåt genom landskapet. Detta är bilden många har av husvagnsliv, men stämmer den verkligen?

 
Nostalgiska somrar
 

Många som växte upp på 80- och 90-talet är nu själva föräldrar och de som har minnen från  campingsemestrar ser säkert tillbaka med viss nostalgi. Vem drömmer inte om sol, bad och lata dagar där alla kan sköta sig lite som de vill. Då är campinglivet det perfekta alternativet. Förutom att man har med sig allt man behöver finns möjlighet till närhet med familjen, självständiga aktiviteter, avkoppling och eftertanke.

Det kan vara jobbigt att lämna hemmets alla bekvämligheter, men samtidigt blir det en frihet. Det går inte att greja hur mycket som helst i husvagnens kök och den lilla disk som finns är snabbt undanröjd. Det där taket över entrén till huset som skulle fixas befinner sig på annan ort och vips så känns måstena inte lika överhängande.

 
Utflykter, lek och vila
 

Istället finns det utrymme att fokusera på dagen som är. Att sitta vid frukostbordet och faktiskt prata med varandra och komma överens om hur dagen ska spenderas, har en enande verkan. Om alla får komma till tals och får inflytande (även de mindre barnen) känner alla att de har en plats i familjen. Och även för lite äldre och egensinniga barn (som kanske helst sitter stilla med mobilen) kan en dagsutflykt bli en positiv överraskning.

 
Fördelar med husvagn
 

Fördelen med en husvagn är att den parkeras på lämpligt ställe och kopplas loss. Sedan lämnas all extra vikt kvar och man är fri att åka vart man vill. Har man husbil – och i synnerhet en större modell – kan tillvaron kännas mindre flexibel. En husvagn erbjuder bra yta och är i regel mycket prisvärd att köpa. Dessutom är den billig att äga. Begagnatmarknaden är relativt stor och en gissning är att  utbudet av nya, prisvärda husvagnar kommer att öka framöver.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.