Nyheter Husvagn.se

Två femstjärniga campingplatser i Västergötland

Husvagn.se 2019-06-18

Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, SCR gör varje år en bedömning av landets campingplatser. De sätter betyg utifrån hygien, miljö, service, aktiviteter och rekreation och får på så sätt fram ett kvalitetsindex. Det högsta betyget är fem stjärnor och i år har två av Västergötlands campingplatser lyckats uppnå toppbetyget.

Det är Ursand Resort & Camping och Kronocamping Swecamp som blivit utnämnda till två av de bästa campingplatserna i Sverige. Detta innebär också att de blir de två bästa campingplatserna i Västergötland.

Ursand Resort & Camping

Campingplatsen ligger precis intill Vänerns strand vilket gör det till en perfekt sommardestination. Läget tillsammans med de 380 tomterna gör så att många svenskar väljer att parkera sin husbil eller husvagn här för en vecka eller två. För de som hellre vill semestra i en stuga så går det också bra eftersom Ursand har 59 stycken till uthyrning.

Det är nöjesentreprenören Bert Karlsson som äger campingen. Han har investerat i ett mini-spa med bastu och bubbelpool som besökare kan njuta av ifall de inte vill hänga på Vänerns sandstrand. Gäster som vill ha lite mer äventyr kan istället välja att besöka äventyrsbadet som har både saltvattenspool och vattenrutschbanor eller Berts Lekland som har allt från hoppkuddar och luftborgar till klätterland och trampbilar.

Ursand har också ett mini-zoo och en mini-golfbana. Det finns massvis att göra på Ursand Resort & Camping och detta är en av anledningarna till att de fått fem stjärnor av SCR. För 335 kronor per natt får du en campingtomt och för 535 kronor per natt får du en stuga.

Kronocamping Swecamp

Kronocamping ligger precis som Ursand vid Vänerns strand. Campingens läge gör så att man kan gå in till Lidköpings centrum efter man tagit sig ett morgondopp i Vänern. Även Läckö slott, Rörstrandsmuséet och Skara Sommarland ligger nära campingen.

Om man hellre vill stanna på Kronocamping så kan man ta det lugnt i deras relaxavdelning med bastu. Eller så kan man ta en tur på äventyrsgolfbanan efter att ha simmat i deras simbassäng.

På plats finns totalt 479 tomter och 30 stugor. Priset för en tomt är 250 kr per natt och 500 kr per natt för en stuga. 

Fler nyheter