Nyheter Husvagn.se

Inredningstips för husvagnen

Husvagn.se 2018-10-25

Att skaffa husvagn är ett stort steg men sen ska man ju trivas i den också. Ibland kan det vara bra att få hjälp med lite tips och knep på hur du kan inreda den - därför listar vi våra bästa här!

Trots att en husvagn inte erbjuder något enormt utrymme går det att skapa en väldigt härlig atmosfär med hjälp av inredning. Det lilla kan komma att bli mysigare än det stora och luftiga. Ibland kan det dock vara svårt att veta exakt hur du ska göra. Det positiva här är att väldigt små medel kan ge mer än vad vi tror. Därför behöver det inte vara ett stort projekt utan det kan räcka med att byta ut detaljer!

Sovdelen

Sovdelen i husvagnen kan se lite olika ut. Det kan antingen vara en kombinerad plats med matplatsen där sängarna är “gömda” i soffor eller så kan det vara en utbäddad plats. Det brukar bero lite på hur stor husvagnen är. Om du har en utbäddad sovplats eller en sovalkov är den ju svår att gömma i husvagnen och därför kan det lyfta hela inredningen att göra den lite mysigare. Det är väldigt enkelt gjort med ett nytt överkast och kuddar! Det låter enkelt - och det stämmer. Genom att använda sig av lite större prydnadskuddar kan du också skapa en sittyta som blir väldigt inbjudande. Där kan du sedan sätta dig till ro och kolla på en film eller läsa en bok.

Tyger

Det kanske hetaste tipset för att inreda sin husvagn är tyger. Genom inhandla lite fina tyger för en billig peng på en tygaffär eller en secondhand-butik kan du själv förändra husvagnen helt och hållet. Du kan använda det för att göra gardiner, kuddfodral, överkast, dukar eller väggprydnader. Tyger har också en förmåga att skapa en väldigt hemtrevlig och mysig känsla. Utan dem kan det lätt se naket och kalt ut.

Lampor

En annan liten sak som kan göra enorm skillnad i en husvagn är att byta ut lamporna. Det kan låta svårt men behöver inte nödvändigtvis vara det. Om du bara är ute efter en enklare belysning finns ett enormt urval av skrivbordslampor och dylikt på många affärer. Skulle du däremot vilja byta ut de lampor som redan finns i husvagnen kan du kontakta en husvagnshandlare. De flesta kan köpa in lampor från tillverkaren åt dig så att du kan byta ut dem!

Detaljer

Vill du inte göra allt för stora förändringar utan bara pigga upp husvagnen lite kan det räcka med att byta ut lite detaljer! Det kan handla om något så litet som nya glas, tallrikar eller affischer för väggarna. Det finns många återförsäljare av affischer bara en googling bort! De är billiga att köpa in och enkla att rama in - och vips så har du nya väggprydnader. 

Fler nyheter