Nyheter Husvagn.se

Ta med husvagnen till fritidsäventyret

Husvagn.se 2017-09-27

En husvagn kan användas till så mycket mer än bara sommarcamping. Allt fler har kommit på att man kan använda den också för udda äventyr.

Hur ofta har du inte plockat svamp, bär eller fiskat och önskat att du hade någonstans att värma dig? En rå-ruggig dag när daggen smattrar på regnjackan är det lätt att tappa både humör och tålamod. Efter en stund blir fötterna blöta och händerna känns som isbitar. Termosen har läckt i väskan och mackorna du gjorde i morse har blivit torra och trista.

Tänk dig då istället att kliva in i en uppvärmd husvagn, där det finns toalett, möjlighet att koka nytt kaffe samt kylskåp med smörgåstillbehör och annat fika. Medan kaffebryggaren puttrar kan du stå vid diskbänken och rensa svamp eller bär i bekväm höjd. Varför använder inte fler sin husvagn på det här sättet?

 
Bekväm övernattning
 

Husvagnen fungerar inte bara som värmestuga, utan om du kan med fördel ta med den på jakten eller svampplockningen och övernatta ute i naturen. Istället för att stressa hem på kvällen kan du plocka du fram grillen och förvandla middagslagandet till ett nöje. Att åka iväg och njuta av naturen och ”göra ingenting” är också en uppskattad typ av rekreation.

Många tar även husvagnen när de ska resa bort och hälsa på släkt eller vänner. Istället för att känna att man är till besvär och ”går på” varandra kan man då dra sig tillbaka i sitt egna färdigbäddade gästrum. Det är skönt att ha sina egna grejer nära till hands och dessutom sover man ofta bättre i sin egen säng. Finns det bara parkering i närheten så är det väldigt enkelt att ställa upp husvagnen.

Tips: Visst är det bekvämt med en ny husvagn, men är du inte beredd att köpa en egen just nu så går det också bra att hyra!

Fler nyheter