Nyheter Husvagn.se

Sveriges 25 populäraste campingar 2024

Husvagn.se 2024-05-07

Vill du upptäcka Sverige i sommar med husvagn och bo på en av många fina campingar? Se vår lista över Sveriges populäraste campingar 2024! Vi har samlat ihop statistik från hur besökare på Husvagn.se har klickat i vår söktjänst över svenska campingplatser.

Informationen är hämtad från vår tjänst campingar i Sverige under perioden 1:a maj 2023 till 1:a maj 2024 och baseras på drygt 210 000 sökningar.

Här listar vi de 25 populäraste campingplatserna:

1. Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken.

Destination Apelviken är för andra året i rad Sveriges populäraste camping och dessutom Hallands enda femstjärniga. Den håller öppet året om och bjuder på ett stort utbud av aktiviteter. Här finns Sveriges finaste sandstränder som lockar med fantastiska surfmöjligheter och vacker utsikt över Kattegatt. Apelviken har något att göra för hela familjen – krabbfiske, cykeluthyrning, träning, minigolf, jacuzzi, badtunna och after beach. I det stora poolområde kan du bada i en pool som är uppvärmd till 25 grader. Du bor i husvagn, husbil eller tält och campingen erbjuder även boende på hotell, lägenhet eller stuga.

Antal campingplatser / med el: 500/500 st
Säsong: Året om

2. First Camp Råå Vallar-Helsingborg, Helsingborg

First Camp Råå Vallar-Helsingborg

Precis som de senaste åren kommer fyrstjärniga First Camp Råå Vallar-Helsingborg på topplistans andra plats. Campingen ligger intill Öresund med vacker utsikt över Ven och Danmark. Här badar du vid den vackra badplatsen eller vid poolområdet som har en uppvärmd 50-meters utomhusbassäng och en barnbassäng. På campingen finns något att göra för hela familjen. Vad sägs om äventyrsgolf, cykeluthyrning, kajakuthyrning, träningsprogram, underhållning, trampbilar, barnklubb och lekplatser? Helsingborgs pittoreska centrum ligger också nära med ett stort utbud av shopping, kultur och nöje. På campingen bor du med husvagn, husbil, tält eller bekvämt i stuga.

Antal campingplatser / med el: 350/350 st
Säsong: Året om

3. Farstanäs camping, Järna

Farstanäs camping

På topplistans tredje plats kommer Farstanäs camping, som ligger i ett naturreservat och har ett av Stockholms finaste havsbad. Här finns en 350 meter lång sandstrand, badbrygga, hopptorn, stora gräsytor och skog. Campingen har lekplats, bangolf, bollspel och i närheten finns fina vandringsleder. Under 2022-2024 är campingen under utveckling vilket gör att de tar emot färre gäster än tidigare.

Säsong: Juni-augusti 2024

4. Hafsten Resort, Uddevalla

Femstjärniga Hafsten Resort ligger på en halvö i Uddevalla, mitt i den natursköna bohuslänska skärgården. Här ligger campingtomterna på terrasser och många har en fin havsutsikt. På området finns både strand och ett stort poolområde med uppvärmt vatten och flera roliga pooler. Vill du ha en aktiv semester kan du ta del av över 60 aktiviteter, som höghöjdsbana, Sveriges längsta zip-line, padel, bordtennis, hoppkudde, trampbilar och träning. Det finns också vandringspaket och elcykelpaket och i restaurangen kan du ta del av trubadurkvällar och music quiz. Du bor i husvagn, husbil, tält, stuga eller glamping och campingen har öppet året om.

Antal campingplatser / med el: 370/370 st
Säsong: Året om

5. First Camp Åhus-Kristianstad, Åhus

First Camp Åhus-Kristianstad

First Camp Åhus-Kristianstad är en fyrstjärnig camping som du hittar på skånska västkusten i badparadiset Åhus utanför Kristianstad. Åhus har sedan 1800-talet varit en populär badort och här njuter du av den långa sandstranden. Campingen har öppet året om och det finns ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen. Det finns till exempel höghöjdsbana, äventyrsgolf med Yessitema, lekplats, barnklubb, cykeluthyrning och segway. Du bor på campingtomt med husvagn, husbil och tält, stuga eller glampingtält.

Antal campingplatser: 504/504 st
Säsong: Året om

6. Tobisviks Camping, Simrishamn

Tobisviks Camping har klättrat rejält sedan förra året. Det är en camping med fyra stjärnor och havet som närmaste granne – två kilometer norr om Simrishamn på vackra Österlen. Njut av dagen eller ta del av aktiviteter som volleyboll, beachfotboll, tennis, träning och music quiz. För barnen finns ett campingtåg, lekplats och barnklubb. I närheten av campingen ligger en av Skånes vackraste vandringsleder och du kan även ta en tur till Simrishamns småbåtshamn eller Gamla stan. På campingen bor du med husvagn, husbil, tält och kan hyra stuga eller villavagn.

Antal campingplatser / med el: 300/300 st
Säsong: Året om

7. Ringsjöstrands Camping, Hörby

Ringsjöstrands Camping

Ringsjöstrands Camping är en camping och stugby med fyra stjärnor belägen vid Ringsjön i mitten av Skåne. Den ligger på Skåneleden vilket gör att du har 100 mil leder att njuta av om du önskar en aktiv semester. Här kan du spendera semestern vid den långgrunda och barnvänliga stranden. På campingen finns volleybollnät, fotbollsnät, pingisbord, badmintonnät och lekplatser och du kan hyra kajak, SUP och cykel. Du bor med husvagn, husbil eller tält och kan hyra stuga eller bo på hotell.

Antal campingplatser / med el: 130/130 st
Säsong: 28/3–22/9 2024

8. First Camp Sibbarp-Malmö, Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö

First Camp Sibbarp-Malmö är en fyrstjärnig camping med vacker utsikt över Öresundsbron. Det är cykelavstånd till Malmö centrum vilket gör att du kan varva stadsliv med lata dagar på stranden som lockar med både strand och bryggor. På campingen finns aktiviteter för stora som små campare – ta del av äventyrsgolf, barnklubb, fiske, lekplats och träningsprogram. Det går även att hyra cykel och trampbil och på kvällarna är det underhållning med musik och quiz. Du bor med husvagn, husbil eller tält och kan hyra stuga.

Antal campingplatser / med el: 372/372 st
Säsong: Året om

9. First Camp Moraparken – Dalarna, Mora

First Camp Moraparken – Dalarna

First Camp Moraparken – Dalarna är en fyrstjärnig camping som är belägen vid Österdalälven mellan stad, sjö och natur. Den håller öppet året om och erbjuder också träningsglädje året om. Genom campingen går Vasaloppsarenan med gott om skidåkning. På området kan du sommartid ta del av aktiviteter som äventyrsgolf, lekplatser, hoppkudde, trampbilar, cykelbilar, tennishall, simhall, bowling, träning och underhållning. Du bor med husvagn, husbil, tält eller på hotell, i stuga eller på glamping.

Antal campingplatser / med el: 550/315 st
Säsong: Året om

10. First Camp Torekov-Båstad, Torekov

First Camp Torekov-Båstad

Den fyrstjärniga campingen First Camp Torekov-Båstad ligger i den populära och mysiga sommarorten Torekov, precis intill Kattegatt. Här kan du spendera lata dagar på stranden och ta del av aktiviteterna som campingen erbjuder. Det finns äventyrsgolf, barnklubb, hoppkudde, lekplats, trampbil, träningsprogram, beachvolley och möjlighet att hyra cykel. Här bor du på campingtomt i husvagn, husbil och tält eller stuga.

Antal campingplatser / med el: 527/527 st
Säsong: Året om

11. Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort

Antal campingplatser / med el: 800/750 st
Säsong: Året om

12. Mötesplats Borstahusen, Landskrona

Mötesplats Borstahusen

Antal campingplatser / med el: 183/183 st
Säsong: Året om

13. First Camp Kolmården-Norrköping, Norrköping

First Camp Kolmården

Antal campingplatser: 269/269 st
Säsong: 31/3 - 1/10 2023

14. Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Ursand Resort

Antal campingplatser / med el: 370/370 st
Säsong: Året om

15. Kronocamping Lidköping, Lidköping

Antal campingplatser / med el: 486/486 st
Säsong: Året om

16. Borrbystrand Camping, Borrby

Antal campingplatser / med el: 145/145 st
Säsong: 28/3-15/9 2024

17. Björklidens Camping, Björkliden

Björklidens Camping.

Antal campingplatser / med el: 100/100 st
Säsong: Året om

18. First Camp Tylösand-Halmstad, Halmstad

First Camp Tylösand-Halmstad

Antal campingplatser / med el: 418/418 st
Säsong: Året om

19.  Falsterbo Camping Resort, Falsterbo

Falsterbo Camping Resort

Antal campingplatser / med el: 380/380 st
Säsong: Mars-november

20. First Camp Mölle-Höganäs, Mölle

First Camp Mölle-Höganäs

Antal campingplatser / med el: 237/237 st
Säsong: Året om

21. First Camp Röstånga-Söderåsen, Röstånga

First Camp Röstånga-Söderåsen

Antal campingplatser / med el: 190/190 st
Säsong: 22/3-23/9 2024

22. First Camp Björkäng-Varberg, Tvååker

First Camp Björkäng-Varberg

Antal campingplatser / med el: 420/420 st
Säsong: 22/3-22/9 2024

23. Kiviks Familjecamping, Kivik

Antal campingplatser / med el: 130/100 st
Säsong: April-oktober

24. First Camp Ekerum – Öland, Öland

First Camp Ekerum – Öland

Antal campingplatser / med el: 462/437 st
Säsong: Sommarsäsong

25. Snäck Camping, Visby

Antal campingplatser / med el: 149/149 st
Säsong: Året om

Vi reserverar oss för eventuella ändringar och felskrivningar vad gäller både datum och antalet campingplatser. 

Så gick det förra året: Sveriges populäraste campingar 2023

Har du husbil och vill du boka ställplats? Här är Sveriges populäraste ställplatser 2024

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.