Nyheter Husvagn.se

Sveriges elva bästa campingar

Madelene Kristensson 2014-07-03

Elva campingplatser klassas som femstjärniga efter att Sveriges Camping- & stugföretagares Riksorganisation (SCR) har sagt sitt. Här delar vi med oss av Sveriges främsta campingar och deras utbud!

Byske Havsbad, Västerbottens län

Byske Havsbad säger sig själva vara paradiset på jorden. Och visst är campingen på Norrlandskusten riktigt nära något vi kan kalla Eden. Här ligger havet alldeles intill, den härliga stranden sträcker sig långt och de vackra omgivningarna verkar aldrig ta slut.

På Byske Havsbad bor du precis som du vill - alternativen är många! Tält-, husvagn- & husbilsplatser, stugor, strandvillor och villavagnar, vad är camping för dig? På campingområdet finns dessutom 4 serviceanläggningar plus en serviceanläggning vid utebadet.

Husvagnen eller husbilen stället du på gräsbelagda områden i olika storlekar (90-170 kvadratmeter) med asfalterade tillfartsvägar. Större delen av campingens tomter har CEE-kontakt på 10 A (2300W), vissa har vatten och avlopp.

Här vid Norrlands kust är det möjligt att hyra cykel, trampbil, cykelkärra, kanot, fiskeutrustning, trampbåt, solsäng och bollar. Spritter det i benen kan du spela äventyrsgolf, discgolf, boule, strandvolleyboll eller fotboll. Vid Barnklubben finns en BMX-bana för våghalsiga ynglingar, dessutom kan du köra på den eldrivna bilbanan, studsa runt på hoppkudden eller leka i piratskeppet på stranden. Håll igång under semestern genom att ta dig runt något av de många motionsspåren.

Byske utebad är en 25 meter lång bassäng samt en barnpool med tempererat vatten som passar alla. Här finns dessutom hela fyra vattenrutschkanor som inte gör någon besviken! Är det istället havet som gäller ligger stranden och möjlighet till havsbad alldeles i närheten. På den långa stranden finns grillstugor för mysiga sommarkvällar, ett lusthus på stenpiren och en hundbadstrand.

Byske Havsbad

Pite Havsbad, Norrbottens län

Som en av norra Europas största anläggningar för turism och konferens har Pite Havsbad en hel del att locka med. Här säger man sig kunna erbjuda "äventyr, upptåg och mys för hela familjen". Det är full fart året runt som gäller på Pite Havsbad - äventyrsbad, beachfotboll eller snöskoter, det är bara att välja!

Campingplatser för tält, husvagn och husbil eller bekväma stugor, lägenheter och lyxiga hotellrum - boendealternativen är många. Alla campingplatser har CEE-kontakt på 16 A, 230 V samt individuell elmätning. Några av platserna har dessutom vatten och avlopp. Välj mellan 7 olika platser för husvagn och husbil.

Äventyrsbadet på Pite Havsbad slår det mesta. 5 pooler av olika slag, lika många vattenrutschkanor, ett par upplevelseduschar och en solterrass med konstgjord sol - kan det bli bättre? Andra aktiviteter att ägna sig åt är beachfotboll, vattengympa, isbrytarsafari, barnshow, mångkamp, kupolbio, paintball, äventyrsgolf, gokart, bowling och mycket mycket mer! Håll dig i form under semestern genom ett besök på gymmet eller ta en runda i något av motionsspåren på området.

Det finns flera olika alternativ när det kommer till mat och dryck på Pite Havsbad. Vad sägs om streetfood på stranden, frukostbuffé på mysig restaurang eller en öl på stekhuset?

Missa inte den långa sandstranden och ett härligt dopp i vattnet under besöket till Norrbotten - mer känd som Nordens Riviera. Här hittar du faktiskt ofta landets högsta badtemperaturer tack vare de stora ytorna av sand.

Pite Havsbad

Västervik Resort - Lysingsbadet, Kalmar län

"En helhetsupplevelse där Sverige möter Medelhavet". Låter det som något för dig? Västervik Resort säger sig ha allt du behöver för en lyckad vistelse. Och visst bekräftar golfbana, upplevelsebad, lekplats, restaurang, butiker, cirkus och yoga just det.

142 stugor och 900 campingtomter, villavagnar eller vandrarhemsrum. Det är bara att välja och vraka för att göra din semester så förträfflig som möjligt. Närheten till havet är påtaglig oavsett var och hur du väljer att spendera din tid på Västervik Resort. Det finns sju olika områden för camping med tält, husbil och husvagn - antingen med eller utan el, vatten och avlopp. En del av platserna har EU-kontakt.

Aktiviteter på Västervik Resort finns det gott om. Uppe på äventyrberget kan du utmana dig själv med lilla eller stora höghöjdsbanan, för de minsta finns teknikbanan. Missa heller inte att gå på piraternas skattjakt, snorkelsafari eller cirkusskola. Äventyrsgolf, golf och familjebingo är andra spännande aktiviteter att ägna sig åt under campingsemestern.

I juli 2014 slås dörrarna upp till det sprillans nya och häftiga Upplevelsebadet. Här finns det pooler både inomhus och utomhus, vågströmmar, vattenrutschkanor, undervattensakvarium, hemliga grottor, relax och varmvattenkällor som förgyller dagarna på Västervik Resort. Det bjuds på en riktig Medelhavskänsla!

På området finner du fyra restauranger och caféer som bjuder på mat inspirerad av både Medelhavet och svensk husmanskost. Tapas&Cava, Magnolia, Café Trädgården och Skärgårdsvillan serveras allt från spanska tapas till svenska våfflor.

Västervik Resort

Sonjas Camping & Stugor, Kalmar län

På soliga Ölands norra kust hittar man denna familjevänliga camping. De vidsträckta stränderna, poolerna och aktivitetshuset erbjuder något för alla åldrar och personligheter. Oavsett om du är äventyrslysten eller endast önskar stillsamhet är det här campingen för dig!

Här hittar du flera olika typer av stugor för alla sällskap samt campingplatser av alla dess slag. Välj mellan tomter med eller utan el, TV, vatten och avlopp. Eluttag på 10 A. Husvagn och husbil ställer du på gräsområden avdelade av grönskande träd och buskar. På området finner du tre serviceanläggningar med alla tänkbara nödvändigheter.

Ett dopp i havet, långa promenader längs strandkanten eller en cykeltur är aktiviteter som för dig närmare den Öländska naturen. Men önskar man lite mer fartfyllda och spännande sysselsättningar finns lekplatser, hoppkuddar, minigolfbana, skateramp, tennisbana och boule. I det populära aktivitetshuset bjuds det även på pingis, fotbollsturnering, minidisko och filmvisning. Lockar inte ett dopp i havet är de tempererade poolerna aldrig långt borta.

På området finner du en charmig restaurang där det serveras utmärkta öländska maträtter, pizza och mycket mer. Missa inte de trevliga buffékvällarna med musikunderhållning ett par gånger i veckan! Campingens egna butik har ett brett utbud av varor, där du bland annat kan köpa nybakat bröd på morgonkvisten.

Sonjas Camping

Böda Sand, Kalmar län

Läget vid havet, den stora stranden, tallskogens doft, bageriet med färskt bröd, golfbanan, barnvänligheten, servicen, aktiviteterna - är bara några få saker som beskriver varför Böda Sand på Öland är så välbesökt av den svenska befolkningen.

"Från koja till slott". Ja, Böda Sand är inte diskreta när det kommer till vad man har att erbjuda sina besökare i boendeväg. Här bor du i tält, i stugor av alla storlekar och bekvämlighet, i villavagn eller med din husvagn eller husbil. På campingen väljer du mellan 9 olika slags tomter - från MC-tomt till 150 kvadratmeter stora tomter med allt. Det finns el, TV samt vatten och avlopp som tillval vid bokning av tomt.

På Böda Sand kan du hyra cykel, spela äventyrsgolf eller frisbeegolf, hyra trampbåt, spela vattensport, besöka spelhallen, gå en runda golf, deltaga i morgongympa, köra elbil, trixa med skateboarden på ramp, spela beachvolleyboll, tennis eller fotboll, gå på spa och mycket mycket mer.

Nordpoolen är plats åt "Bödde & Det Makalösa Skeppet" med bassäng och pooler, vattenrutschbanor, skattkistor och många fler överraskningar. Här får barnen en upplevelse de sent glömmer! Poolområdet erbjuder självklart något för vuxna också - en svalkande pool, härligt soldäck och en takterrass med oslagbar utsikt över Bödabukten.

På Böda Sand är det möjligt att njuta av en utsökt måltid direkt på stranden. Det finns allt från à la cartérestaurang och nöjesrestuarang till gatukök och pizzeria. På ICA handlar du ingredienser för egen matlagning eller endast något gott för kvällen. Missa inte kvällarna med musikunderhållning och dans alldeles vid vattnet.

Böda Sand

Kneippbyn Resort Visby, Gotlands län

Den havsnära campingen på Gotland lockar sina besökare med sommar- och vattenland, vackra omgivningar och en otrolig atmosfär. Hit kommer allt från barnfamiljer, till kärlekspar och kompisgäng. Kneippbyn passar alla!

Totalt finner du här 700 bäddar i villavagn, stugor av olika slag, trädkojor, lägenheter och hotell samt 200 stycken campingplatser. Oavsett om du vill spendera tid nära naturen eller lyxa till det med alla möjliga bekvämligheter finns det ett alternativ för dig! Campingtomterna är indelade i fyra kategorer och majoriteten av dem har havsutsikt. Tillval som finns är el, parabol, vatten och avlopp.

Vattenland är något du absolut inte får missa! Här njuter du av ledigheten i 7 pooler med 18 olika vattenattraktioner. Vad sägs om årets nyhet The Race där du far ned för en 75 meter lång bana samtidigt som du tävlar med kompisarna i banan intill, den världsunika Half Pipe som inspirerats av skateboardens ramp eller Shark River där du flyger fram på en gummiring genom svängar, stup och tunnlar?!

Sommarland bjuder på 35 olika attraktioner för ung som gammal. Allt från hoppslott och trampbåt till berg- & dalbana och fritt fall hittar du här! Höjdpunkten är Pippis Villa Villekulla - ja, det ÄKTA Villa Villekulla som filmats i många av filmerna om den starka flickan stå här på Kneippbyn Resort. Det bjuds dessutom på teater och sångstund med Pippi själv och hennes vänner.

Kneippbyn Resort

Apelviken, Hallands län

Källa: Apelviken Bild: Mikael Pilstrand

"Du bor granne med havet och horisonten" - precis så beskriver Apelviken sin femstjärniga camping. Men det är inte bara närheten till vattnet som imponerar. Här bor du dessutom på gångavstånd till vackra Varberg och erbjuds aktiviteter och njutning utöver det vanliga.

Så många som 500 campingtomter finner du idag på Apelviken. Tomterna är mellan 80-150 kvadratmeter, där majoriteten har el. Vissa tomter erbjuder även vatten, avlopp och kabel-TV. På campingen står tre serviceanläggningar till gästernas förfogande och det finns trådlöst internet över vissa delar av området.

Apelviken kan erbjuda ett program med aktiviteter för alla. Hela sommaren, dag som kväll, arrangeras det spännande och roliga påhitt för stora som små! Här kan du testa att vindsurfa, studsa runt i hoppborg, sjunga karaoke, gå på skattjakt, spela innebandy, deltaga i zumba eller vattengympa samt ta en simtur i bassängen.

Apelvikens restaurang heter passande nog Solviken och har ett perfekt läge alldeles vid stranden. Här serveras allt från gourmeträtter till pizza - något som mättar alla magar. Missa inte liveunderhållningen i form av musik eller quiz som förgyller semestern. På området finns en livsmedelsbutik med ett brett utbud - köp nybakat bröd på morgonen eller besök glassbaren för något svalkande och sött.

Apelviken

Daftö Camping Resort, Västra Götalands län

"En härlig familjesemester med roliga barnaktiviteter och en charmig kaparpirat-twist". Det är på så sätt Daftö Resort skapat sig ett namn inom campingvärlden och kammat hem de där åtråvärda stjärnorna. Denna pärla strax utanför Strömstad har som mål att bli landets bästa camping.

Oavsett om du vill campa alldeles intill havet med ett mysig tvåmannatält eller semestra bekvämt i en lyxig stuga finns det ett alternativ för dig hos Daftö Resort. Det finns totalt 650 campingplatser, alla utrustade med el, vatten, avlopp och TV. Tomterna är mellan 80-100 kvadratmeter och är indelade över fyra områden: Söderviken, Mittlandet, Norrviken och Höglandet.

På Daftö Resort finns det upplevelser och aktiviteter för hela familjen. Badmöjligheter finns det så det blir över - bygg sandslott på stranden innan du springer i det salta havet, fiska krabbor och hoppa sedan i från badbryggan eller besök poolområdet med piratskepp, vattenfall och rutschkanor. Här kan du även spela äventyrsgolf, få ansiktsmålning och hälsa på pirater. För en lugn stund rekommenderas att besöka wellnessavdelningen med bastu och jacuzzi.

Daftöland är Daftö Resorts alldeles egna äventyrspark. Här finner du upp emot 20 attraktioner för stora och små. Låter Döskallesjön, radiobilarna eller Silverforsen som något för dig? På Daftöland kan du dessutom njuta av en god måltid tillsammans med familjen. Slå er ned för en hamburgare på Kanonmat eller en glass på Himmel & Pannkaka.

Daftö Resort

KronoCamping Lidköping, Skaraborgs län

Alldeles vid Vänerns strand hittar du KronoCamping Lidköping. Denna femstjärniga campingplats lämnar ingen besviken efter en vistelse. Spännande aktiviteter och fridfulla relaxavdelningar blandat med fantastisk natur och närhet till historiska Läckö Slott ger en upplevelse man sent glömmer!

På campingens område finnes både bekväma stugor och fina campingtomter. Tomterna har antingen el och TV alternativt el, TV samt vatten och avlopp. På området finns servicestation för husbilar samt fräscha serviceanläggningar med toaletter, dusch, kök, badrum och matsal. Det finns dessutom tillgång till trådlöst internet.

Hos KronoCamping Lidköping kan du hyra cykel, segway, streetstrider och trampbil. Andra aktiviteter är boule, äventyrsgolf, 5-kamp, beachvolleyboll och bad i den tempererade utomhuspoolen. I den avslappnade relaxavdelningen kan man njuta av värmen i bubbelpoolen eller bastun samt slå sig ned i bekväma stolar för något uppfriskande att dricka.

På restaurang Sjökanten njuter man av utsökt mat med en otrolig utsikt över Vänern och Kinnekulle. Under sommaren kan man slå sig ned på uteserveringen och låta sig värmas av solens strålar. Missa inte kvällarna då det bjuds på karaoke, rock, jazz, quiz och mycket mer!

KronoCamping

Sommarvik Årjäng Camping & Stugor, Värmlands län

I Värmlands oslagbara natur finner man Sommarvik Årjäng Camping & Stugor. Det finns inte mycket som Sommarvik inte kan erbjuda - kanottur på Västra Silen med en kopp varm choklad, bastubad med dopp i sjön, skidtur eller skridskoåkning, relax med jacuzzi, turkisk ångbastu - och listan blir bara längre och längre...

Stugby för de bekväma och campingtomter för de naturkära camparna. Totalt finns det 350 tomter på Sommarvik, 200 av dessa är för säsongscampare eller helårsuppställning, resterande tillhör semestercampingen. De 150 kvarstående tomterna är indelade i sju kategorier beroende på plats och tillgång till el, vatten och avlopp. Under högsäsong är elkostnaden inkluderad i dygnshyran.

Aktiviteterna på Sommarvik är många - lekplatser, äventyrsgolf, relaxavdelning, pooler, bastu, spel och pingis. Dessutom kan du här hyra kanot, kajak, roddbåt och cykel för en härlig dag till sjöss eller i värmländska omgivningar. Campingens poolområde har något för ung som gammal - tempererade pooler med rutschkana, solstolar och vattenleksaker. I den vedeldade bastun och jacuzzin kopplar du av för en stund för att sedan hoppa i vattnet från bryggan alldeles intill.

Poolbar, à la carterestaurang eller terrassen. När det kommer till matväg lämnar Sommarvik dig inte besviken. Allt från smarriga grillrätter till den där efterlängtade glassen vid poolen hittar du här! Det rekommenderas varmt att njuta av din frukost ute på den sköna terrassen.

Sommarvik

Gustavsvik Resort, Örebro län

Norra Europas största badäventyr inomhus säger en hel del om Gustavsvik Resort och campingens utbud av aktiviteter. Gustavsvik Resort erbjuder dock än mer än så! Galleria, restaurang, arkad och web-room - ska jag fortsätta?

Campingplatsen erbjuder både komfortabla stugor och stora campingtomter. Tomterna är stora och är indelade i flera kategorier - både med och utan el, vatten samt avlopp. På området finnes tre stycken serviceanläggningar med toalett och hygienrum, kök, tvättstuga, lekrum, webroom och TV-rum.

Under 2013 slog man upp dörrarna till sin nyrenoverade galleria. I gallerian hittar du restaurang med uteservering, pizzeria och fastfoodrestaurang, livsmedelsbutik, souvenirbutik, glassbar, kiosk, arkadspel och mycket mer! Annat du kan ägna dig åt under din vistelse på Gustavsvik Resort är äventyrsgolf, fotboll, fiske, golf och racketsport. På området finner du dessutom en minilantgård, lekplatser och lekrum och en miniclub där det arrangeras aktiviteter hela sommaren.

Upplevelsebadet är ett måste under besöket på Gustavsvik. Här kan du fara fram längs med Europas högsta och längsta vildvattenfors, slänga dig ut för fräcka vattenrutschkanor, bestiga klättermuren, gunga härligt i vågbassängen och ta en kik i akvarielagunen. Självklart finns det även pooler för de allra minsta med roliga vattenleksaker.

Gustavsvik

För att campa på campingar som är medlem i SCR krävs ett giltig campingkort med årsmärke. Dessa finns att köpa på plats.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.