Nyheter Husvagn.se

Granskning av genomförda reparationer stärks

Emelie Johansson 2014-05-19

Redan idag gör flera försäkringsbolag egna kontroller kring reparationer på svenska verkstäder för att se så att allt går korrekt till. Nu uppger Sveriges stora försäkringsbolag Folksam, Trygg Hansa, If och Länsförsäkringar att de finns vissa brister kring reparationerna och TFF kommer nu att stärka granskningen.

Syftet med dessa kontroller är att få en helhetsbild av kvaliteten på verkstäderna genom att bland annat kontrollera om verkstäderna följer tillverkarnas reparationsanvisningar.

Granskningen drar igång redan i slutet på maj och innan årets slut ska 700 verkstäder ha kontrollerats. Vilka verkstäder detta blir är dock inte offentligt.

Det är främst vissa typer av behandlingar som verkstäderna brister i. Det rör sig om bristfälliga rotskyddsbehandlingar, brister kring instruktioner från biltillverkarna och ignorans av normer.

Mats Olausson, vd på Trafikförsäkringsföreningen kommer att samordna försäkringsbolagens granskning av verkstäderna och talar för hur viktigt det är att komma till bukt med bristerna;

-Vi är väldigt måna om att instruktionerna följs av samtliga verkstäder. Hela bilens konstruktion samverkar för att upprätthålla krocksskydd och personsäkerhetet, och minsta brist kan leda till att bilen får sämre krocksäkerhet än före raparationen. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.