Nyheter Husvagn.se

Stark försäljning av husvagnar i november

Husvagn.se 2018-12-11

November blev ännu en stark månad för husvagnarna i Sverige och siffrorna visar på en stadig ökning trots att vintern är runt hörnet!

Även om de absoluta talen är små, så märks en glädjande ökning på hela 17,6 % av antalet nyregistrerade husvagnar under november månad. När det kommer till husbilar så redovisas, som tidigare nämnt av husvagnsbranschens riksförbund, inte några månadssiffror under resten av året. Men däremot finns det en del försäljningssiffror som visar på att husbilarnas november har varit mindre fördelaktig.

Husvagnsregistreringar för november 2018

Under november månad 2018 registrerades 127 husvagnar. (Motsvarande månad förra året registrerades 108 stycken.) Hittills under 2018 betyder det 3 295 registrerade husvagnar mot 3 393 under samma period 2017. I procent innebär detta en minskning med 2,88 %.


Det ser inte lika ljust ut för försäljningen av husbilar

När det kommer till husbilarnas november såg det inte riktigt lika ljust ut. Vroom är sedan 1997 Sveriges ledande auktoritet statistik, historik och marknadsinformation på den svenska fordonsmarknaden. Varje månad sammanställer de statistik över hur månaden sett ut vad gäller försäljning inom olika fordonssegment. Den statistiken visar i sin tur på att husbilsförsäljningen gick ner med hela 57% under november. En helt klart tråkig siffra jämfört med husvagnarnas.

Däremot menar en del experter att siffrorna gällande försäljningen av husbilar är missvisande då de troligtvis är en reaktion på det nya skattekraven. Om du tittar på försäljningen av vanliga personbilar ser är minskningen nämligen också drastisk. De minskade med hela 20%. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.