Nyheter Husvagn.se

Upptäck Sankt Anna skärgård - campingar nära

Husvagn.se 2020-06-25

Har du hört talas om begreppet staycation? Om inte så betyder det rätt och slätt att semestra på hemmaplan. Eftersom det kommer att vara de allra flesta svenskars verklighet i sommar är det på sin plats att tipsa om de potentiellt oupptäckta pärlorna i vårt avlånga land. En av dem är Sankt Anna skärgård i Östergötland.

Begreppet “staycation” uppfanns under finanskrisen 2007 och har sedan dess blivit ett allt mer populärt alternativ till att resa. Poängen är inte bara att upptäcka det område/ stad/ land man själv bor i utan även att värna om miljön och tänka på sina koldioxidutsläpp.

Sankt Anna skärgård är som nämnt beläget i Östergötland och är känt för sina många (till och med tusentals) öar och naturreservat. Från Aspöja i norr till Södra Finnö i söder sträcker sig en kuststräcka full av vikar, kobbar och skär. Det är framförallt ett av Sveriges mest populära resmål för de som gillar att paddla kajak eller kanot. Omgivningen är minst sagt anmärkningsvärd och ståtlig. Naturen förändras nämligen ganska drastiskt beroende på var i skärgården du befinner dig. I de inre delarna kan du njuta av en lummig och grön natur medan de yttre delarna av skärgården erbjuder kobbar och skär så långt ögat kan nå.

Passa på att semestra kring Sankt Anna och gör ett besök på Skärgårdsmuseet, paddla lite kajak och titta in på Stegeborgs Slottsruin.

Campingar kring Sankt Anna skärgård:

Källbuktens camping

Precis mellan Kolmårdens Djurpark och Astrid Lindgrens värld ligger Källbuktens camping och det säger sig självt att det är en perfekt camping för familjen. Och många familjer får det plats… Med sina 150 campingtomter i en fridfull miljö erbjuder Källbuktens camping ett sammanhang och lugn på en och samma gång.

Stegeborgsgården

Mitt emellan två berg på Vikbolandet hittar du Stegeborgsgården som funnit sin plats bland natursköna vyer nära Göta Kanal. Här finns 60 stora campingtomter och de allra flesta är utrustade med eluttag.

Tyrislöt Camping

Tyrislöt Camping är beläget längst ut på Norra Finnö intill havet. En till familjevänlig camping som sprider ut sig brett med sina 130 campingtomter. Men, campingen är uppdelad i 4 områden vilket gör att den faktiskt känns väldigt liten, mysig och pittoresk.

Skärgårdsbyn Mon S:t Anna

Beläget på Norra Finnö finns Skärgårdsbyn Mon S:t Anna med sina cirka 60 campingtomter där du kan parkera och öppna upp ditt sommarhus på hjul och avnjuta såväl gott fiske som lugn och ro i vackra miljöer. 

Fler nyheter