Nyheter Husvagn.se

Räkna ut släpvagnsvikten

Emelie Johansson 2014-05-05


Med hjälp av några snabba knapptryck och en ny tjänst från Transportstyrelsen kan du på ett smidigt sätt räkna ut vilka släpvagnar och dragfordon du får köra.

Det är med hjälp av Transportstyrelsens senaste e-tjänst Släpvagnskalkylatorn som du som bilförare har möjlighet att göra en kalkyl över din bil och på så sätt kan du ta reda på vilka släpvagnar och dragfordon du har rätt att köra efter bilen.

Det du behöver uppge i kalkylen är registreringsnumret på din bil, släpvagn samt uppge vilken behörighet ditt körkort har. Efter att uppgifterna är ifyllda och uträkningen är klar får du genast ett resultat som uppger huruvida du kan koppla på ett dragfordon. Resultatet kan variera mellan en bild på en grön, gul eller röd bil. Innebörden av en bild på en grön bil betyder att du har rätt att dra fordonet efter bilen. Skulle bilden visa en gul bil betyder det att du har rätt att köra fordonet men att det finns vissa begränsningar, medan en bild på en röd bil innebär att det inte är tillåtet att köra fordonet.

För att göra en kalkyl på din bil och se om du har rätt att koppla på en släpvagn kan du gå in på; https://slpvkalk.transportstyrelsen.se/extweb/Slapvagnskalkylator/Slapvagnskalkylator.aspx?epslanguage=sv

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.