Nyheter Husvagn.se

Provisoriska registreringsskyltar blir miljövänliga

Madelene Kristensson 2014-12-05

Polisen delar från och med december ut provisoriska registreringsskyltar av papp - en aktion för miljön. Det rapporterar Transportstyrelsen.

Källa: Bild: Transportstyrelsen (CC BY-SA 3.0)

Blir man som fordonsägare av med registreringsskylten är det ett krav på att tag kontakt med Polisen. Myndigheten gör därefter en förlustanmälan i vägtrafikregistret och beställer en ny skylt till fordonsägaren. Registreringsskylten anländer med posten inom två till tre vardagar.

Skulle fordonet behöva användas innan den nya skylten har kommit fram, kan Polisen utfärda en provisorisk registreringsskylt. Denna skylt ger rätten att köra i trafik fram till dess att ersättningsskylten anlänt. De provisoriska registreringsskyltarna förses av Transportstyrelsen, som nu har valt en ny leverantör av skyltarna. Därmed förändras både utseende och material.

- Vi ville ha en ny skylt med tydlig miljöprägel. Samtidigt ställde vi kravet att skylten ska hålla i sju dygn. På den tiden räknar vi med att du hinner beställa, ta emot och montera en riktig ersättningsskylt, säger Christofer Kärrdahl, verksamhetsledare hos Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

De nya provisoriska skyltarna är av papp och ska garantera att skyltarna används för korrekt syfte. Polisen delar ut de nya skyltarna från och med 1 december i år. Myndigheten ska dock fortfarande använda de gamla tillfälliga registreringsskyltarna, till dess att lagret är slut.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.