Nyheter Husvagn.se

Campingar nära Ullared

Husvagn.se 2024-06-24

Ska du besöka shoppingparadiset Gekås i Ullared med husvagn? Vi ger dig tips på campingar nära Ullared.

Gekås har shopping och boende för alla.

Den lilla byn Ullared i de småländska skogarna har bara cirka 1500 invånare. Trots det är byn väldigt känd – inte så konstigt kanske med tanke på att det varje dag kommer tiotusentals personer hit för att shoppa. I det stora gula varuhuset Gekås finns något för alla och varuhuset fortsätter att utvecklas varje år. Många besökare åker långt för ett besök i Ullared och att stanna och sova över på byns camping blir allt mer populärt.

Gekås har något för alla

Mitt i de halländska skogarna tornar ett stort varuhus upp sig – stort som sju fotbollsplaner, med en yta på 40 400 m² fördelat på fyra våningsplan. Det gula varuhuset som började byggas i blygsam skala år 1963 är idag ett av Sveriges mest populära besöksmål. Med låga priser och stort utbud lockar varuhuset besökare från hela Norden. Rekordet för 2022 var lördagen 12 november där 21 000 kunder shoppade för 48,3 miljoner kronor i varuhuset och de fyra restaurangerna.

Det billiga utbudet gör att folk är beredda att åka långt för ett besök – den genomsnittliga kunden åker 23 mil enkel väg för att komma till Ullared. Varuhuset utvecklas varje år och numera finns det frisör, sportbar, restauranger och hotell precis vid varuhuset.

Övernatta på camping nära Ullared

För den som inte vill åka hem direkt eller vill ta chansen att övernatta på ett naturnära boende finns det flera campingar i närheten. Att inte köra hem trött efter en lång dag är både skönt och bra ur ett säkerhetsperspektiv.

Gekås Camping – Camping, ställplats och stugby

Ullared-varuhuset har flera olika boendealternativ på behagligt avstånd. Här finns en fyrstjärnig camping för husvagn och husbil, tältplats, ställplatser och stugby.

Gekås Camping för husvagnar och husbilar har 300 platser och är naturskönt belägen strax söder om varuhuset. Campingplatserna är upp till 100 kvadratmeter stora och har plats för både bil och förtält. 100/200-området ligger närmast varuhuset medan 300-området ligger lite längre ifrån med nära till natur, vatten och fina promenadstråk. Vill du bo i tält erbjuder Gekås Camping 20 tältplatser nära servicehusen.

Servicehusen är moderna och välutrustade och ligger strategiskt placerade runt om på campingen. Alla förbokningsbara platser har tillgång till el och nära till moderna servicehus med faciliteter som kök, duschar och toaletter. I ett av servicehusen finns också en hunddusch. Gekås Camping har fyra stjärnor och öppet året om.

Gekås Camping har även två  ställplatser för husbilar och husvagnar. Den ena ligger vid Sönneräng och är utan el och den andra finns vid Gekåsbyns reception och finns med och utan el.

Vill du bo mer bekvämt ska du välja Gekås stugby. Här finns stugor för alla ­– både till det större och mindre sällskapet.

First Camp Björkäng-Varberg

First Camp Björkäng-Varberg

First Camp Björkäng-Varberg är en familjecamping med fyra stjärnor och här bor du i husvagn, husbil, tält eller stuga. Den ligger 13 kilometer söder om Varberg och cirka 35 minuter från Gekås. Vill du kombinera shopping med sköna dopp i havet ligger en långgrund sandstrand ett stenkast bort. Campingen erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter, som minigolf, boule och beachvolley. På området finns en servicebutik och bistro och du har även tillgång till fina promenadstråk.

Destination Apelviken 

Destination Apelviken

Destination Apelviken är en femstjärnig lyxcamping som ligger två kilometer från Varbergs centrum och cirka 30 minuter från Gekås. Här bor du i husvagn, husbil och tält eller mer bekvämt i stuga, lägenhet eller hotell. Förutom shopping finns det gott om möjligheter till bad. Precis intill hittar du en av Sveriges finaste sandstränder och surfmöjligheterna är fantastiska. I campingens poolområde finns både uppvärmd pool och barnpool. Ett stort aktivitetsprogram erbjuder något för alla åldrar, som krabbfiske, pool party, after beach och minigolf.

Getteröns Camping 

Getteröns Camping

Getteröns Camping är en fyrstjärnig camping belägen på en halvö i Varberg, drygt 30 minuter med bil från Gekås. Här bor du med havet på ena sidan och naturen på andra. Det finns över 440 campingtomter för husvagn, husbil och tält. Flera av servicehusen är renoverade 2022 och har kök, toalett, dusch, tvättrum, skötrum och latrintömning. Det finns något att göra för hela familjen och campingen har barnklubb, yoga, minigolf, boulebana, spelrum och hoppkudde. Vill du bada är det bara 150 meter till havet och du har fem vikar och sex sandstränder att välja mellan.

Läs också vår artikel:  Vi besöker Getteröns Camping - bilder & recension

First Camp Kärradal-Varberg

First Camp Kärradal-Varberg

First Camp Kärradal-Varberg ligger cirka 40 minuter från Gekås-varuhuset. Här bor du med ett toppenläge några hundra meter från havet, norr om Varberg. Den vackra stranden är långgrund, barnvänlig och redo för salta bad. Det finns något att göra för hela familjen som lekplats, boule, äventyrsgolf och beachvolleyboll. I närheten finns bra golfmöjligheter och fina vandringsleder. På den här fyrstjärniga campingen bor du med husvagn, husbil, tält eller i stuga och det är öppet året om.

Rödlix Vandrarhem & Camping 

Rödlix Vandrarhem & Camping ligger i Tvååker nio kilometer söder om Varberg, nära havet. Det tar nästan 40 minuter att ta sig till shoppingparadiset i Ullared. Campingen är en liten, charmig och har valt behålla den lantliga känslan. Här finns det cirka 50 platser med el för husvagn och husbil. I servicehuset finns dusch, toalett, kök, tvättmöjligheter och latrintömning.

Se alla campingar nära Ullared

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.