Nyheter Husvagn.se

Praktisk camping i Ullared

Husvagn.se 2018-02-15

Den lilla byn Ullared i de småländska skogarna har bara drygt 1000 invånare. Trots det är byn väldigt känd – inte så konstigt kanske med tanke på att det varje dag kommer tiotusentals personer hit för att shoppa. I det stora gula varuhuset Gekås finns något för alla och varuhuset fortsätter att utvecklas varje år. Många besökare åker långt för ett besök i Ullared och att stanna och sova över på byns camping blir allt mer populärt.

Gekås har något för alla

Mitt i de halländska skogarna tornar ett stort varuhus upp sig. Det gula varuhuset som började byggas i blygsam skala år 1963 är idag ett av Sveriges mest populära besöksmål. Med låga priset och stort utbud lockar varuhuset besökare från hela Norden. Besöksrekordet i Ullared slogs tisdagen den 21 juli 2015 då 28 900 kunder besökte varuhuset – det gäller alltså att komma i tid om du ska hinna med din shopping! Under en dag kan Gekås Ullared sälja varor för över 30 miljoner kronor – rekordet ligger på 37,3 miljoner kronor och sattes den 7 november 2015. Det billiga utbudet gör att folk är beredda att åka långt för ett besök – den genomsnittliga kunden åker 23 mil enkel väg för att komma till Ullared. Varuhuset utvecklas varje år och numera finns det frisör, sportbar, restauranger och hotell precis vid varuhuset. Men för den som inte vill åka hem direkt eller vill ta chansen att övernatta på ett naturnära boende finns också campingen i Gekåsbyn.

Övernatta på campingen

För de som har långt att åka till Ullared kan det vara värt att kika på övernattningsalternativ. Att inte köra hem trött efter en lång dag är både skönt och bra ur ett säkerhetsperspektiv. I Ullared finns givetvis ett alternativ för alla campingälskare. Gekås camping för husvagnar och husbilar har över 300 platser och är naturskönt belägen strax söder om varuhuset. Campingplatserna är upp till 100 kvadratmeter stora och har plats för både bil och förtält. Servicehusen är välutrustade och ligger strategiskt placerade runt om på campingen. Alla förbokningsbara platser har tillgång till el och nära till moderna servicehus med faciliteter som kök, duschar och toaletter. I ett av servicehusen finns också en hunddusch. Utöver förbokningsbara campingplatser med el har man också 150 platser utan el. Dessa ligger i naturskön miljö och är inte numrerade eller utmålade på områdeskartan. Är du sugen på ett besök på campingen – läs mer om campingen här.


Fler nyheter