Nyheter Husvagn.se

Vi besöker Getteröns Camping - bilder & recension

Husvagn.se 2021-09-07

Endast några kilometer från Varbergs centrum hittar vi Getteröns camping. Campingen är vackert placerad ute på en halvö och hit kommer du smidigt även med båt och cykel. Här får du veta mer om campingen.

Varberg är en genuin kuststad i Halland som lockar med en vacker strandpromenad, Getteröns naturreservat, populära spaanläggningar och en magnifik fästning som blivit ett landmärke för staden. Dessutom hör de halländska stränderna till några av de vackraste i världen och Varberg är en fantastisk sommardestination. Både Apelviken och Fästningsbadet lockar till många salta bad och sand mellan tårna.

Se fler reportage

Getteröns Camping

Getteröns Camping är en charmig camping med fräscha serviceutrymmen beläget endast 10 minuter från Varberg. Campingen erbjuder 442 campingtomter och 30 husbilsplatser. Dessutom finns 19 specifika tältplatser. I direkt anslutning till campingen hittade vi även en livsmedelsaffär, väldigt praktiskt tyckte vi. Om du är ute efter mer traditionell mat längs västkusten finns även ett fiskrökeri i närheten som serverar väldigt god mat.


Malin hälsade oss välkomna i receptionen.


I Brasseriet stod Jacob i baren och berättade om kvällens erbjudande.


Toaletterna är rena och fräscha.

De fem vikarna

Att placera en camping på en halvö får sina fördelar. Det finns hela fem vikar/badplatser med endast några hundra meters avstånd från varandra. Här kan du garanterat hitta din egen favoritvik beroende på om du vill bada från sandstrand, klippor, bryggor eller en kombination. Det finns även en fin brygga med ramp ned i vattnet om du har rullstol och breda trappor ned i vattnet med handtag.

Utflyktsmål

Med 10 minuter från centrum blir Getterön en perfekt startpunkt för dig som vill se mer av Varberg. Närheten till Varbergs centrum gör att man har flera utflyktsmål att välja mellan. Fästningen, hamnen, kallbadhuset, strandpromenaden och den stora torghandeln. Vill du shoppa och älskar att fynda hittar du Gekås och Ullared cirka tre mil från campingen.


Efter en lång dag med utflykter är en stunds avkoppling skönt.

Aktiviteter att göra på campingen

Det finns mycket att göra både på och utanför campingen. Reser du med barn är barnklubben ett hett tips. De anordnar till exempel krabbfiske, tipspromenader och filmkvällar. Är du lite äldre och vill komma igång med dagen på bästa sätt finns det möjlighet att delta i både morgongympa och yoga. Besöker du campingen under midsommar kan du räkna med ett traditionsenligt firande med mycket sång och dans.


Hyr en cykel för att se dig omkring på Getterön eller cykla in till Varberg på fina cykelvägar.

Campinghälsningar,
Stefan & Lisbeth för Husvagn.se

Fler populära campingar i närheten av Varberg

Destination Apelviken, Varberg

Destination Apelviken är Hallands enda femstjärniga camping och den hittar du två kilometer från Varberg, alldeles intill havet. Campingen passar fint för hela familjen och det finns ett fullt aktivitetsprogram för stor som liten. Vad sägs om krabbfiske, minigolf och after beach? På anläggningen finns dessutom en uppvärmd pool. Du bor i husvagn, husbil, tält, på hotell, i lägenhet eller i stuga.

First Camp Kärradal-Varberg, Varberg

First Camp Kärradal-Varberg är en trestjärnig camping som ligger med toppläge några hundra meter från havet, norr om Varberg. Stranden är långgrund och barnvänlig. På campingen finns aktiviteter för hela familjen som äventyrsgolf, beachvolleyboll, boule och lekplats. Du bor på campingtomt med husvagn, husbil eller tält eller har möjlighet att hyra stuga.

Läjet Camping & Resort, Varberg

Fyrstjärniga Läjet Camping & Resort är en av de största campinganläggningarna i Varberg, belägen endast tre kilometer från Varbergs centrum. Det finns butik, restaurang och ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar, som padel, boule, skateboardramp och music quiz. För familjens yngre medlemmar finns lekplats, hoppkuddar och barnklubb. Du kan bo i husvagn, tält eller stuga.

Agrells stugor och camping, Varberg

Agrells stugor och camping erbjuder boende i fina fritidshus med hög standard och vacker havsutsikt. På den lilla lugna familjevänliga campingen finns det plats för husvagnar och husbilar med generöst utrymme mellan varje gäst. Läget är fint med havsutsikt, bara några meter från Apelvikens sandstrand. Till Varbergs centrum med dess breda utbud är det bara två kilometer.

First Camp Björkäng-Varberg, Tvååker

First Camp Björkäng-Varberg är en familjecamping med fyra stjärnor belägen 13 kilometer söder om Varberg. En långgrund sandstrand breder ut sig bara ett stenkast bort och lockar med salta dopp. På campingen finns ett smörgåsbord av aktiviteter som roar stor som liten. Vad sägs om minigolf, boule eller beachvolley? Det finns servicebutik och bistro och du har även nära till fina promenadstråk. Du bor i husvagn, husbil, tält eller stuga.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.