Nyheter Husvagn.se

Polar sparkar 35

Madelene Kristensson 2015-02-20

I oktober förra året meddelade husvagnstillverkaren Polar att man varslar 35 anställda. Samtliga varsel ska nu fullbordas. Det skriver Husbil & Husvagn.

Källa: Bild: Polar (CC BY-SA 3.0)

Efter tre tuffa år för Solifer Polar tog företagsledningen beslutet att varsla 35 anställda i oktober förra året. Polar var då den största arbetsgivaren i Dorotea kommun och kommunens oppositionsråd höll alla tummar att varslet inte skulle komma att fullföljas. Nu står det tyvärr klart att så blir fallet. 

- I både ett långsiktigt och kort perspektiv ser vi goda förutsättningar för vårt starka fabrikat, men vi måste i dagsläget fortsätta med den anpassning som varslen gav uttryck för, säger Tony Ekström, ny VD för Polar.

Polar har som följd av den låga efterfrågan på husvagnar varit tvungna att minska sin produktion. Därmed är det omöjligt att undgå att 35 anställda nu förlorar jobbet. 

Solifer kan titulera sig som världens nordligaste husvagns- och husbilsfabrik. I över 50 år har man tillverkat fritidshem i södra Lappland med fokus på miljö, natur och funktionalitet. I maj kom besked om att fabriken i Dorotea, från och med 2015 års modell, enbart satsar på märket Polar. Solifer kommer i stället att produceras tillsammans med Hymergruppen. Ett samarbete med målsättning att öka produktionen av Polar i fabriken och stå stabilare på marknaden.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.