Nyheter Husvagn.se

Polar 2016

Madelene Kristensson 2015-08-05

Polar bjuder på flera nyheter inför kommande året.

Källa: Bild: Polar

Exteriört har Polarvagnen utrustats med nättare sidodekaler, där det nu monteras två på vardera sida av fordonet. Även draghandtagen får en ny design och blir samtidigt standard. Interiört monteras nya lampor vid överskåpen i hörnen samt så installeras gasfjädrar och trycklås på skåpluckorna. Överbäddsskåpen får en helt ny design i form av en ljusare nederdel som ska göra sovrummet luftigare. Ännu en nyhet är ett utbyte av duschkabinen som nu får en inåtgående och delad dörr utformad i frostad akryl. Dessutom fräschas väggarna upp i en vit färg med svarta paneler vid blandare och duschhandtag.

Polar introducerar på nytt DBD-modellen i Polar 560, 590 och 700 där det ryms både dubbelbädd och mindre sittgrupp. I Polar 700 LB, BK och DBD har toalettrummet tvärställts för att skapa ett generösare vinkelkök och i Polar 800 BR har våningssängen både breddats och förlängts. Från och med 2016 är det även möjligt med flera tillval vid montering av kemtoa i TR TDS och TR LB. Det går nu att välja sida för montering, för de som inte önskar att ha toalettanken i förtältet.

Polar presenterar även den nya standardgolvmattan "Ljusgrå planka". Ytterligare val av matta är ljusgrå, mörkgrå klinker och antik planka. De blåa, beige och svarta dynorna har fått en ny sömnad med en dekoration i form av sprund och knapp. Av samtliga soff- och gardinkombinationer har tre dyntyger och fyra gardinuppsättningar tillkommit till 2016. Likt tidigare är det möjligt att kombinera fritt. 

Nya tillval är en nackkudde med Polarbjörnen som broderi, en Cinderella-toalett som är oberoende av både vatten och kemvätskor, USB-uttag, en helautomatisk klimatkontroll vid val av Truma luftkonditionering samt större lastkapacitet på Polar 590. 

Fler nyheter