Nyheter Husvagn.se

Partiledare som flest vill ha som campingsällskap

Husvagn.se 2022-08-19

Svenska folket har sagt sitt! Husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter gjorde tillsammans med Kantar SIFO inför sommaren en undersökning om vilken partiledare du helst ville dela campingsemestern med.

Undersökning av Forsbergs Fritidscenter och Kantar Sifo.

I år är val och då gjorde husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter, tillsammans med Kantar SIFO, en undersökning om vilken partiledare du helst ville ha som campingsällskap i sommar.

Den som flest önskade dela campingsemester med är Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (14 %), följt av statsministern Magdalena Andersson (8 %) och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (6 %).

Undersökningen visade dock att kvinnor och män vill olika. Kvinnor valde att ha Magdalena Andersson (10 %) som campingsällskap och sedan Ebba Busch. Männen däremot såg helst att det var Ebba Busch (19 %) som följde med till campingen följt av Nooshi Dadgostar och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Hos männen kom Magdalena först på en fjärde plats.

Samma undersökning visade också att fyra av tio personer helst inte ville ha något politiskt sällskap alls under sommarens campingsemester.

– På semestern ska man egentligen koppla bort alla måsten, men eftersom det är valår tänkte vi att det här var en rolig fråga att ställa. Resultatet ska förstås tas med en nypa salt. Framför allt tror jag att man haft lite olika ingångar. Många har säkert svarat utifrån sina politiska åsikter medan andra mer tänker mer på människan bakom, att hon eller han verkar spännande och intressant, säger Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter, i ett pressmeddelande.

Hela listan – partiledarna vi helst campar med:

- Ebba Busch (KD), 14 %

- Magdalena Andersson (S), 8 %

- Nooshi Dadgostar (V), 6 %

- Jimmie Åkesson (SD), 5 %

- Annie Lööf (C), 4 %

- Ulf Kristersson (M), 3 %

- Per Bolund (MP), 1 %

- Märta Stenevi (MP), 1 %

Liberalernas partiledare Johan Pehrson saknas då undersökningen skedde strax innan han tillträdde.

Undersökningen genomfördes 16-19 mars 2022 och totalt 1145 personer i åldern 18-79 deltog i en webbpanel. Urvalet skedde slumpvis.  

Fotomonage: Forsbergs Fritidscenter.

Fler nyheter